Skip to main content

Pro TV, amendat de CNA pentru un promo „deocheat“ al serialului Vlad. Difuzat la o oră nepotrivită

 
Serialul Vlad de la Pro TV. Sursa foto: Facebook/Vlad
Serialul Vlad de la Pro TV. Sursa foto: Facebook/Vlad

Pro TV s-a ales cu o amendă de la CNA din cauza unui promo dat la o oră nepotrivită. Scenele de sex şi menţionarea acestui cuvânt într-un promo al serialului Vlad, difuzat la o oră accesibilă minorilor, a costat televiziunea o mie de euro.

Publicitate

CNA a sancţionat astăzi Pro TV, după ce anterior l-a mai somat din aceeaşi cauză.

Şase membri CNA din cei zece prezenţi în şedinţa publică de marţi, 29 martie, au votat pentru a da o amendă de 5.000 de lei postului de Pro TV.

Chiar dacă aceştia ar fi vrut să dea doar o somaţie, conform legii nu au avut cum. Pro TV a mai primit o somaţie anul trecut de la CNA, în septembrie, pentru aceiaşi încălcare de lege. Faptul că a recidivat şi nu s-a îndreptat a rezultat într-o corecţie mai aspră.

Clipul de promovare al serialului Vlad conţinea scene de sex şi a fost difuzat dimineaţa. Conform legii audiovizualului, astfel de programe se difuzează numai noaptea, în intervalul orar 22.00 - 6.00.

Ce articol de lege a încălcat promo-ul serialului Vlad?

Clasificarea programelor audiovizuale în vederea protecţiei minorilor
 

Art. 24
(1) Programele 15 se difuzează numai în intervalul orar 22,00-6,00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 15 de culoare albă.

(legea audiovizualului)

Care a fost explicaţia postului?

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV în şedinţa publică CNA:

„Imaginile au fost selectate cu scopul obişnuit al unui promo de a prezenta firul poveştii şi de a atrage telespectatorii."

În cadrul şedinţei au mai fost discutate şi anumite aspecte legate de scenele de violenţă prezentată într-un episod al emisiunii Lecţii de viaţă, care a expus o poveste ce urmăreşte traficul de persoane.

Membrii CNA au dezbătut rolul educativ sau nu al acestui tip de emisiune, dar nu au considerat că este cazul să aplice o sancţiune.

Totodată, forul a discutat şi reclamaţii primite pentru serialul Las Fierbinţi, emisiunea La Măruţă şi reality show-ul Căsătoriţi pe nevăzute, însă membrii CNA au constatat că nu este vorba de niciun fel de încălcări ale legii în aceste cazuri.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    Dupa umila parere a lui BAM, e misto si sa dai filme pentru adulti la liber, ca de, el nu e politically correct. BAM, daca esti asa de tare, inscrie-te-n politica si lupta-te pentru o lege a audiovizualului asa cum iti place tie, ia vezi, poti? Dar, inainte de toate, uita-te ce organe de control (CNA-uri) au si alte tari. Nu vrei, pur si simplu, sa inveti nimic. Citeste si tu niste manuale de media, inainte sa aberezi pe aici.
  • B.A.M B.A.M
    Radu, încurci adjective ca "critic"/"sincer"/"neipocrit"/etc cu extremismul! În CNA nu există niciun om care să știe regulile NEscrise ale televiziunii! Acele reguli care,dacă sunt respectate, îți asigură un public telespectator decent ca număr!!!!
    P.S.
    Cât despre "linia de plutire", eu sunt adeptul adevărului real, NU cel "politically correct"...
  • Radu Radu
    BAM
    Opiniile tale sunt întodeauna extremiste, niciodată pe linia de plutire și deloc obiective. Dute la culcare tati! Mai mănânci o pâine până să înveți mersul industriei audiovizuale.
  • B.A.M B.A.M
    Au înviat postacii CNA-ului! Nu știți pe cine apărați/susțineți drăguților!!!
    CNA este instituția care pune pe butuci industria TV din România, cu fiecare zi ce trece, și în care i se permite acestei instituții să existe, propagându-și UTOPIILE FALSE despre cum să ai o televiziune de succes!!!!
  • Dragos Dragos
    @geo, ai perfecta dreptate. Am spus de mult ca amenzile sunt prea blande. Daca legea ar fi modificata si s-ar da amenzi in procente din castigurile obtinute pe durata emisiunii/filmului sau serialulului, televiziunile si-ar mai revizui atitudinea.
  • ONe ONe
    Spotul ca spotul,dar era de analizat si episodul
  • jk jk
    Vad ca live-ul sedintei de ieri a fost intrerupt subit si sters,chiar cand se discuta Pro TV,oare copyright-ul e de vina si pe Facebook
  • jk jk
    @B.A.M. iarta-ma,dar...1000€ în plus sau minus la o companie de marimea Pro TV-ului nu inseamna aproape nimic...
  • B.A.M B.A.M
    geo, vezi amenda reduce din PROFITUL firmei! Restul sunt salarii, utilități (curent, apă, căldură), consumabile, etc.
  • geo geo
    5.000 lei este o sancțiune modică. Este suma pe care unii o plătesc pentru difuzarea unui spot de reclamă cu durata 30 de secunde, la o oră de vârf !
  • Ari Ari
    Foarte bine. O amendă bine meritată. Sezonul 4 a fost oribil. Sub orice critică, mult mai mediocru și decât serialele de pe Antena1.

Trimite un comentariu

sus