Skip to main content

"Poate lumina va veni de la Gabriela Firea!". Realitatea, amendată pentru "anti-jurnalism". Ce au zis moderatoarele Alexandra Păcuraru şi Anca Alexandrescu

 
"Poate lumina va veni de la Gabriela Firea!". Realitatea, amendată pentru "anti-jurnalism". Ce au zis moderatoarele Alexandra Păcuraru şi Anca Alexandrescu

Realitatea Plus, două moderatoare, două derapaje, două amenzi. Cu Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, acum moderator şi Alexandra Păcuraru, fata proprietarului postului, Maricel Păcuraru, şi ea realizatoare.

Publicitate

O amendă (de 5.000 de lei) a pornit de la ce a spus Alexandra Păcuraru despre Gabriela Firea. O a doua (de 10.000 de lei) a fost dată pentru cum a moderat Anca Alexandrescu o emisiune cu Călin Georgescu.

Detalii, în continuare:

Alexandra Păcuraru, "exemplu de anti-jurnalism": Firea, salvatoarea Capitalei

Cu Gabriela Firea în studio, Alexandra Păcuraru s-a lansat într-o serie de laude la adresa fostului primar al Capitalei. Şi într-o serie de acuzaţii (fără ca acesta să-şi spună părerea), la adresa actualului primar Nicuşor Dan.

"Este un exemplu de anti-jurnalism", a spus Mircea Toma, membru CNA, în legătură cu prestaţia moderatoarei de la Realitatea Plus.

Amenda: 5.000 de lei.

Ce a spus Alexandra Păcuraru:

"Poate, lumina va veni în această seară de la invitata mea, Gabriela Firea, care sunt convinsă că va demasca şi neregulile de la Primăria Capitalei, pentru că, de fiecare dată a dat dovadă de onestitate!

Din fericire, pe această scenă politică mai sunt şi oameni de mare calitate, cărora chiar le pasă de această ţară şi care încearcă din răsputeri să aducă alinare românilor copleşiţi de griji, de nevoi, românilor disperaţi. 

S-a scurs timpul nostru, dar nu aş vrea să vă las să plecaţi, până nu atingem un pic şi subiectul de la Primăria Capitalei, pentru că este dezastru.

Până şi cei care au votat cu două mâini USR salvăm Bucureştiul, acum plâng după dvs., din mai multe motive, ştiţi ce s-a tăiat după ce aţi plecat. În afară de acest proiect, să numere ciorile din Herăstrău, să afle de ce vin, sau nu ştiu care este scopul, ce s-a mai făcut?

S-a făcut ceva real, să ştim că măcar apa caldă va exista, ţevile se vor schimba, infrastructura va continua? Cum aţi fi procedat în locul domnului primar Nicuşor?"

Articolele încălcat de Realitatea:

"În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică."

"În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt;"

Călin Georgescu, teorii de 10.000 de lei

A doua amendă pentru Realitatea a venit din cauza unei emisiuni Culisele Statului Paralel, cu Anca Alexandrescu moderator şi Călin Georgescu invitat.

Teoriile lui Călin Georgescu, expuse în emisiune fără intervenţia moderatoarei, au dus la o amendă de 10.000 de lei.

Ce a spus Călin Georgescu:

Despre scutul de la Deveselu: "Scutul Deveselu este o ruşine diplomatică. Scutul nu are nimic legat de apărare, din contra, ne-a atras într-un conflict de care nu aveam nevoie! Scutul ca atare, este o parte a politicii de confruntare.

Scutul nu este “o chestiune de pace” aşa cum a fost prezentată de cei care au pupat ghiulul la diverse porţi. Armata Română astăzi ca apărare, nu există. Noi am externalizat răspunderea, acţiunile şi deciziile în securitatea naţională şi apărarea ţării. În acest moment, astăzi când noi doi vorbim (...) nu a fost decât o listă privată de cumpărături, o escrocherie!

Vreau să precizez un lucru, ca să fie clar pentru toată lumea. Nicio ţară, nicio ţară din Blocul NATO care în eventualitatea că ar fi atacată de Rusia, vă asigur că NATO nu-i va lua apărarea!

Despre pandemie: O pandemie a fricii şi a prostiei! Absolut! Pentru că s-a investit în primul rând, în acest lucru, ca la un semnal, o lume întreagă să cadă în genunchi! Cum să cadă în genunchi?

A căzut în genunchi, pentru că mai întâi au fost capturaţi aşa-zişii “lideri”, care au răspuns la un semn, la o decizie dată! Altfel, este imposibil să putem să înţelegem cum toată lumea a marcat în acelaşi timp, o îngenunchiere totală!

Despre războiul din Ucraina: După pandemie urmează ce se întâmplă acuma, primii paşi, à propos de potenţialul aşa zis război, nu va fi niciun război în Ucraina! Ucraina este un stat inventat şi este un simplu troc. Este doar o poziţie… 

După aşa-zisul război, vor urma aşa-zisele schimbările climatice, cu aşa-zisul certificat verde, raportat la CO2, lucru care va duce, la ce? Ca omul să fie controlat, în tot.

Burtierele puse pe post:

  • „Georgescu dezvăluie planul resetării României”
  • „Georgescu: România acceptă supusă orice din partea NATO”
  • „Georgescu: Scutul Deveselu e o ruşine diplomatică”.

Articolul încălcat de Realitatea Plus:

„Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”. 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    te referi la udrea poate are dreptul fiecare sa judece pe cine voteaza nu
  • Fiuro Fiuro
    Pai realitatea e controlata de psd, ce sa spuna prostii aia? De la tv in lupta cu statul paralel au ajuns la propaganda psd care a inventat statul paralel, cu gurista nedemna de tac-su.
  • duros duros
    una e libera exprimare de pareri si alta preaslavirea unei infractoare ( pe față) Toti au un pret si realitatea este la ananghie
  • Titi Titi
    Nu mai are voie nimeni sa aiba pareri contrare cu ce se vantura in mass media. Amenda ca deranjat pe "tatucul". Asa se facea la inceputul anilor '50 cand daca spuneai ceva urat de rasarit erai paria societatii
    Rusine perdoanelor din cna care ingrsdesc libera exprimare. Iar cu firea, drept sa va spun parca se ingrijedte mai mult si personal si fata de bucuresteni.
  • Mile Mile
    Adi te uiți la Fox news ha
  • Adi Adi
    Mie tot nu îmi vine să cred că un prezentator/ moderator, gen fata patronului de la Realitatea, poate să dea asemenea limbi! Nu ai cum să te mai privești în oglindă. Nu există suficientă lămâie!
  • Mile Mile
    La vaccin nu se aplica aceste legi ha

Trimite un comentariu

sus