Skip to main content

Realitatea Plus, peste 11.000 de euro din doar două amenzi! Postul, amendat pentru insinuări la Alina Gorghiu şi acuzaţii la Iohannis

 
Alina Gorghiu, Klaus Iohannis - Foto | Hepta
Alina Gorghiu, Klaus Iohannis - Foto | Hepta

"E jenant, efectiv" - membru CNA. Realitatea Plus trebuie să plătească peste 11.000 de euro, în urma a doar două amenzi încasate de la CNA. Forul a amendat postul TV pentru afirmaţii cu „tentă” la adresa Alinei Gorghiu, dar şi pentru acuzaţii la Iohannis.

Publicitate

- Amenda pentru insinuările la adresa Alinei Gorghiu, despre cum ar fi avansat în carieră, însumează 15.000 de lei. Emisiunea penalizată a fost moderată de Alexandra Păcuraru, fiica patronului Realitatea. 

- Mult mai mare a fost amenda pentru cele zise la adresa preşedintelui Klaus Iohannis: 40.000 de lei pentru o emisiune realizată de Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea. 

Pe lângă cele două amenzi, staţia de ştiri a luat şi un avertisment pentru o emisiune despre Ponta. Acesta din urmă a fost acuzat că a mers să joace golf imediat după tragedia de la Colectiv. Postul TV a fost acuzat că ar fi folosit poze din 2016 şi 2019, cu Ponta la golf, despre care s-a că ar fi fost făcute la câteva zile de la tragedie. 

Insinuări la adresa Alinei Gorghiu: Îi fugăreşte cineva bulinuţele

„E jenant, efectiv”, aşa a catalogat Răsvan Popescu (cel mai vechi membru CNA) emisiunea în care subiect pricipal a fost Alina Gorghiu. Nu a fost singurul membru CNA care a considerat că discuţiile din platou aveau o anume tentă.

„Cum a trecut Gorghiu prin toate păturile politice” - A fost burtiera care a atras cele mai multe critici din partea forului. 

Redăm, în continuare, un scurt dialog purtat între Nicoleta Cone (reprezentanta postului Realitatea) şi membrii CNA Mircea Toma şi Valentin Jucan:

Toma: Cum explicaţi burtiera cu păturile?

Nicoleta Cone: Păturile partidului, în sensul ascensiunii doamnei Gorghiu prin funcţiile impotante din partid. 

Jucan: Ne facem că nu înţelegem? O femeie este prezentată public şi se afirmă că a trecut prin „pături”. Este vorba despre mesajul postului că o femeie s-a folosit de faptul că este femeie şi a trecut prin „pături” pentru a accede în politică. Acesta este mesajul!

În aceeaşi notă a comentat şi şefa CNA, Cristina Pocora: 

„Fotografiile, alături de comentarii şi de tenta discuţiei, induceau ideea că nu competenţa aduce unei femei o funcţie importantă în politică. Ce este acea afirmaţie că îi fugăreşte cineva bulinuţele?”, a spus şefa CNA care făcea referire la o afirmaţie făcută chiar de moderatoare. 

Moderatoarea Alexandra Păcuraru a spus:

„Eu am văzut-o cu rochiţa aia cu multe biluţe, bulinuţe şi mi-am dat seama că-i fugăreşte cineva bulinuţele

Un alt dialog din emisiune, care a atras critici, s-a purtat între Marius Ghilezan şi moderatoare:

Marius Ghilezan: O fată foarte isteaţă, foarte bine ancorată în viaţa Partidului Naţional Liberal.
Alexandra Păcuraru: Cât de bine ancorată?
Marius Ghilezan: În toate poziţiile.

Acuzaţii la Iohannis

Tot în şedinţa CNA de ieri, postul Realitatea a fost amendat cu 40.000 de lei pentru acuzaţii făcute la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi la adresa firmei Holzindustrie Schweighofer. Subiectul a fost dezbătut în două emisiuni, din lună octombrie, moderate de Anca Alexandrescu. 

„E ceva ce rar am întâlnit într-o emisiune”, a spus membra CNA Dorina Rusu. 

Pe scurt, câteva dintre burtierele folosite în emisiunea „Culisele statului paralel”:

  • Acuzaţii: Iohannis, legături cu mafia lemnului
  • Şeful statului, amici cu afaceri în industria lemnului
  • Acuzaţii: Iohannis, manipulat de Schweighofer
  • Acuzaţii: Iohannis, lege modificată pentru mafia lemnului
  • Surse: Prietenul lui Iohannis, omul serviciilor
  • Austriecii acuzaţi că ne taie pădurile, legături la nivel înalt
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Ce spui tu Andrei pare ciudat,ca abia au fost numiti niste membri in mai,deci numai a lui Orban nu e CNA,dar na,cine stie poate revine "CNA ul lui Ciolacu" sau...
  • B.A.M B.A.M
    Încă o amendă POLITICĂ ȘI TRASĂ DE PĂR din partea CNA!
    Se pare că nici măcar după scandalul cu Laura Georgescu nu au dispărut ipocriziile și subiectivismele din CNA!!!
    Și nici măcar nu se încearcă credibilizarea instituției...
    Totuși e amuzant să văd la câte "prostii" pe m^2 s-au gândit cei din CNA la auzul unor expresii vechi "de când lumea", din lumea politică și a talk-show-urile de orice fel! (Mai că depășesc iUmor la acest capitol... :))) )
    #JOS IPOCRIZIA CNA
    P.S.
    Andrei, dacă era CNA-ul lui Orban, NU ar fi amendat Realitatea, în contextul neînțelegerilor dintre ei, respectiv pentru A DA CREDIBILITATE atacului!!!
  • moshu49 moshu49
    dar faptul că acest post fură startul (~ 2 minute !) la orice buletin de știri, nu se amendează?
  • Soby Soby
    Off-topic: Se pare că Andrei Duban și Americanul de la La Bloc s-au angajat la România TV. Ei vor face Matinalul de noapte în fiecare vineri și duminică de la 23:00.
  • jk jk
    Pe astia ii cocoseaza si pe Romania TV ii tine in brate...
  • Andrei Andrei
    Pocora asta mă fascinează. Da, există femei respectabile în politică care sunt invizibile pe lângă vuvuzelele și trompetele lui Iohannis precum Gorghiu, Vijulie, Turcan. E de ajuns să te uiți pe CV-ul lu Pocora să vezi cum a ajuns președinte CNA fără să calce în vreo redacție, ocupând funcții de purtătoare de paltoane la PNL. Practic, a fost în toate pozițiile mai puțin cele ce au legătură cu mass-media, presă, televiziune, orice.

    CNA -ul lui Orban simte că i se aproprie sfârșitul. Vine CNA-ul lui Cîțu
  • geo geo
    Daca ati ajuns sa aplicati amenzi si pentru ”insinuări” ati ajuns jos de tot !
    Ăștia de la Realitatea Plus au gresit. Ar fi trebuit sa mentioneze ca emisunea este un pamflet !!!

Trimite un comentariu

sus