Skip to main content

Două amenzi şi o somaţie pentru România TV. Sancţiuni pentru emisiunile lui Ciutacu. Arafat, reclamaţie pentru afirmaţiile făcute de Şoşoacă

 
Captură Youtube / Romania TV
Captură Youtube / Romania TV

CNA. România TV a încasat două amenzi şi o somaţie din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului. Postul TV trebuie să plătească 25.000 de lei pentru mai multe emisiuni moderate de Victor Ciutacu. 

Publicitate

Două dintre acestea au fost sancţionate pentru declaraţiile Dianei Şoşoacă la adresa lui Raed Arafat, şeful DSU. Alte trei emisiuni sancţionate l-au avut ca subiect principal pe Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus. 

Detalii despre sancţiunile primite de România TV, în continuare: 

- Una de 15.000 de lei la propunerea Dorinei Rusu pentru emisiunile „Punctul Culminant” din 9 februarie şi 22 martie. Ambele ediţii au fost reclamate de Raed Arafat, iar în una dintre ele (cea din martie) Diana Şoşoacă a făcut mai multe afirmaţii împotriva şefului DSU.

- Una de 10.000 de lei la propunerea lui Mircea Toma pentru emisiunile România TV din 10, 21 şi 22 februarie, în care se discuta despre implicarea lui Maricel Păcuraru în scandalul Romprest - Primăria Sectorului 1

- O somaţie publică propusă de Dorina Rusu pentru ştirile România TV din 19, 22, 23 şi 27 februarie. Subiectul era Mălin Bot, despre care RTV a spus că ar fi căutat în gunoaie la casa lui George Simion, preşedintele partidului AUR

Raed Arafat (şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă), Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus) şi Mălin Bot au trimis reclamaţii împotriva postului TV. 

Detaliat, în continuare:

1. România TV, amendă pentru afirmaţiile lui Şoşoacă despre Arafat

Amenda de 15.000 de lei primită de România TV a venit pentru următoarele ediţii ale emisiunii „Punctul Culiminant”, în care moderator este Victor Ciutacu:

- Ediţia din 9 februarie în care s-a pus următoarea burtieră: „Document Cutremurător semnat de comandatul Arafat, Scandal pe oxigenul din spitale, Documente devastatoare”

Ce s-a spus în emisiune, printre altele: 

Ciutacu: „17 morţi după tragedia de la Matei Balş doamnelor şi domnilor, niciun responsabil, niciun vinovat, niciun demis, niciun demisionar. Nici până în ziua de astăzi nu avem raportul efectuat de Comisia de Anchetă asupra cuzelor tragediei. Ştim doar atât că a explodat ceva, nici măcar nu reuşim să ne lămurim ce. În actualul context doamnelor şi domnilor prietenul meu Gelu Vişan este în posesia unor documente absolut devastatoare. Le avem şi noi.”

Gelu Vişan: Victor imediat după ce a apărut această tragedie, după ce am aflat de explozia de la Balş, am dat telefoane, am fost sunat, am tot sunat specialiştii să văd ce s-a întâmplat de ce nu a putut fi evitată o catastrofă de acest gen după ce s-a întâmplat la Neamţ.

Am primit răspunsul, o adresă semnată trimisă de către domnul Arafat din partea Departamentului de Situaţii de Urgenţă, o adresă la care eu la România TV la dumneavoastră am spus că este clar abuz în serviciu, pentru că se adresează cu impunere Diecţiilor de Sănătate Publică cărora le impune, pur şi simplu, să scoată din saloane acest tip de oxigen fabricat prin concentratoare.

12 decembrie este semătura lui Arafat în care spune negru pe alb la final, la punctul patru, că acest oxigen e bun de folosit de către pacienţi acasă, este bun de subvenţionat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dar nu în spitale. În tot parcursul documentului nu ne spune de ce nu în spitale. Uite că de aia, că spune Arafat, repet, el neavând atribuţii în interiorul spitalelor să decidă supra acestor documente.”

Deci este noaptea minţii. El spune într-o adresă, repet, eu consider abuz în serviciu şi cauza nenorocuirii de la Balş, eu o să-l acuz public după aceasta pe Arafat, da el spune că oxigenul poate fi folosit de către pacienţi dar nu în saloane, că în saloane s-ar putea să nu ia foc, ci în afara saloanelor, la ei acasă unde e clar că sunt mult mai în siguranţă.

Deci este incredibil. La România TV Victor am venit cu acest document atunci şi este meritul vostru că eu l-am arătat pe cameră atunci. Eu nu ştiu cât am fost de credibil. Cert este că arătatrea acestui document pe cameră a speriat sau a pus pe gânduri multă lume. Eu am tot spus lucrul acesta, din oră în oră am spus la voi şi mulţumesc că am spus lucrul ăsta. Oamenii au sunat, domne nu era niciun incendiu dacă se foloseau concentratoare. Au spus, domne au arătat cum se foloseşte şi aşa mai departe.

Asta este, toată lumea a tăcut din gură, ministrul sănătăţii nu a avut nicio reacţie până zilele trecute când ce să vezi, surpriză gravă şi mare. Iar aici este cazul penal. Arafat ştiind ce a făcut, ştiind că noi am arătat împreună acest document cum ne cum a dat o altă adresă în care dotează spitalele din România atenţie cu concentratoarele pe care le scosese cu o lună şi jumătate în urmă fără să anuleze primul ordin.

Adică printr-o formulă de sponsorizare a Departamentului de Situaţii de Urgenţă care habar nu am în ce calitate sponsorizează. Se duce cu aceste concentratoare, de data aceasta în spitale când el spusese că aceste concetratoare nu sunt bune. Ne arată că şi-a dat seama după Balş ce nenorocire a creeat  prin scoaterea acestor concentratoare din spitale şi ne mai arată că speriat fiind de amploarea şi nenorocirea care poate să urmeze dotează spitalele cu aceste concentratoare scoţând altele de acolo, face nişte încurcături atenţie, atenţie aruncând vina pe ISU şi aşa mai departe.”

Pe 22 martie 2021, senatoarea Diana Şoşoacă a fost invitată în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” şi a făcut următoarele afirmaţii despre Arafat:

Diana Şoşoacă: „Tot ma acuza lumea ca eu nu am făcut plângere penala impotriva lui Arafat, în data de 3 sau 4 decembrie am depus la DIICOT Iasi plângere penala impreuna cu colegii mei, Căcescu, Medeleanu, cu soţul meu Silvestru Şoşoacă şi partidul Neamul Românesc impotriva, Ministerul Sanatatii, ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, Guvernului României, primului- ministru Ludovic Orban, Ministerul Afacerilor Interne, DSU, Raed Arafat, Alexandru Rafila, Streinu Cercel, Marcel Vela, pentru urmatoarele infracţiuni: abuz in serviciu, comunicarea de informaţii false, fals in declaraţii, grup infracţional organizat, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, infracţiuni contra umanitatii, impiedicarea exercitării libertatii religioase, fapte care au produs consecinţe deosebit de grave, deturnare de fonduri, violarea vieţii private. Art. 8, indice 1, din Legea 115/99 privind responsabilitatea ministerială. In urma cu trei saptamani mi-a sosit o decizie a procurorului care mi-a spus ca nu sunt indeplinite condiţiile pentru infracţiunea de comunicare de informaţii false fara sa ne cheme vreodată pe vreunul sa depunem vreo depoziţie, ceva, fara nimic.

Despre ce vorbim? La Bogdan Stanoevici acum tot două săptămâni sau trei nici nu mai ştiu când ne-au transmis că nu există faptă penală fără să ne cheme vreodată acolo. Ce face procurorul general? Ce face DIICOT-ul? Pentru ce ascunde şi muşamalizează pentru ce nu dă drumul acestor dosare? Ce trebuie să facem ca aceşti procurori, ca aceste instituţii ale statului român să-şi facă treaba. Discutăm despre justiţie? Este cea mai mare injustiţie în România.

Nu vă spun în ce hal se vorbeşte, păi la Timişoara tu, jandarm, să spui – Fac ceva, ca să nu mă exprim altfel, pe drepturile şi libertăţile voastre-. Sunt înregistrări pe internet. Cum e posibil aceşti reprezentanţi ai acestor instituţii să spună acest lucru? Pentru ce? Pentru o pandemie pentru care nu există epidemie decretată în România?

Pentru că luăm măsuri politice în loc să luăm măsuri medicale? Pentru că există cazuri de omor în spital şi avem inclusiv înregistrări şi poze şi depoziţii ale inclusiv cadrelor medicale? Şi nimeni nu face nimic? Avem plângeri penale adresate acestor instituţii şi nimei nu face nimic, niciun procuror nu ne cheamă nicăieri? Solicităm să se facă autopsii şi se duce Bogdan Stanoevici şi este ars doar ca să nu se facă autopsia şi toxicologia să se vadă ce i-au injectat. Păi eu i-am văzut corpul lui Bogdan, ăla nu era Bogdan.

Victor Ciutacu: Cum adică nu era Bogdan?

Diana Şoşoacă: Ei uite că nu era Bogdan, era el traumatizat, vânăt aici la gură, cu gura în jos, nu se poate aşa ceva, eu l-am văzut pe Bogdan Stanoevici mort. Despre ce vreţi să vă mai spun, nu e posibil ce se întâmplă în România, Bogdan era un sfert din ce era el ca şi corp ca şi...ăsta era Bogdan mort.

Victor Ciutacu: Păi şi ce i-au făcut, doamnă?

Diana Şoşoacă: Ce i-au făcut, păi două luni de zile distrus? Ţinut numai cu porcăria aia în gură, cu patru infecţii nozocomiale? E posibil? Şi mie îmi spune că nu a fost omorât Bogdan? Bogdan a fost omorât cu zile. Din cauza unor protocoale inacceptabile care există în spital.

Victor Ciutacu: Doamnă, a fost omorât cu intenţie sau cu incompetenţă?

Diana Şoşoacă: Poate să-mi facă plângeri penale, pot să mă aresteze, de acolo din închisoare sau de unde vor să mă interneze ei nu voi pregeta şi nu mă voi opri să spun că este crimă ce se întâmplă acum în România şi acuz această guvernare şi pe preşedintele Iohannis de genocid. Opriţi genocidul.”


2. România TV, acuzaţii pentru Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus)

Despre Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus) s-au făcut acuzaţii în ediţia emisiunii „Punctul Culminant” din 10 februarie:

Victor Ciutacu: „(...) Când m-am uitat prin documentele pe care şi dvs. ni le-aţi pus la dispoziţie dar nu numai dvs., am constat cu stupoare că acţionarul sau cel puţin reprezentantul acţionarului indignat de acest conflict, se cheamă domnul Maricel Păcuraru, este patronul Realitatea TV şi este proaspăt ieşit din puşcărie unde a executat o pedeapsă pentru corupţie. O să vă arate colegii mei şi documentele. (...)

(...) Avem şi, iertaţi-mă că vă întrerup, să vadă şi telespectatorii şi să le explic ce văd ei. Celălalt acţionar este reprezentat prin procură notarială de domnul Maricel Păcuraru. Documentul l-au autentificat la un notariat public, doamnelor şi domnilor, în sensul în care fiul defunctului domn Walter îşi cedează reprezentarea către domnul Maricel Păcuraru. Repet, un penal după toate definiţiile codurilor în vigoare şi după înaltele criterii ale domnului Iohannis, spre exemplu, că tocmai a ieşit din puşcărie.

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, a fost surprins în şedinţa despre care vorbea domnul Toader, mărturisind cât de mult respectă el infractorii. Ba, mai mult, spune patronul de la Realitatea Plus, „Cine nu e infractor e prost”. Haideţi să ne adăpăm şi noi la izvorul de înţelepciune al domnului Păcuraru împreună.”


În data de 21 februarie în cadrul ştirilor România TV s-a relatat următoarea ştire despre Păcuraru:

Violeta Romanescu (prezentator ştiri): „Oamenii ies în stradă şi spun că protestează faţă de abuzurile făcute mogulului Maricel Păcuraru şi judecătorul care face orice e nevoie pentru a-l scăpa de puşcărie. Deşi are de ani buni dosar în instanţă pentru mai multe infracţiuni, judecătorul a amânat procesul până acum de zeci de ori”

Mirabela Dumitrache (reporter): „Au venit deja protestatari undeva în centrul Capitalei, protestează faţă de abuzuri, spun ei, şi dau ca exemplu un dosar aflat pe rol în momentul de faţă care îl are ca inculpat pe Maricel Păcuraru, mogulul Maricel Păcuraru. Ei bine, spun ei, este un abuz în acest dosar, în sensul că dosarul a fost repartizat la Secţia 1 Penală în cadrul Tribunalului Bucureşti, iar judecătorul care se ocupă de acest dosar a amânat termenul de 42 de ori. Despre abuzuri în justiţie vorbesc protestatarii.”

Pe 22 februarie în emisiunea „Punctul Culminant” s-au făcut următoarele acuzaţii despre Păcuraru:

Victor Ciutacu: „Breaking news de senzaţie, doamnelor şi domnilor. Acuzat de procurorii DNA de spălare de bani, complicitate la spălare de bani şi participare improprie la abuz în serviciu, puşcăriaşul gunoaielor lui Clotilde Armand continuă să fie protejat. Nu mai puţin de 43 de amânări a decretat judecătorul Cătălin Oprea în acest dosar.

Breaking news de senzaţie, doamnelor şi domnilor. Acuzat de procurorii DNA de spălare de bani, complicitate la spălare de bani şi participare improprie la abuz în serviciu, puşcăriaşul gunoaielor lui Clotilde Armand continuă să fie protejat. Nu mai puţin de 43 de amânări a decretat judecătorul Cătălin Oprea în acest dosar.”


3. Ştiri despre Mălin Bot care ar fi căutat în gunoaie

Timp de patru zile, România TV a difuzat un video postat pe Youtube de Mălin Bot. S-au afişat următoarele burtiere:

„Liderul politic care trăieşte în garsoniera de 20 mp; Cine caută prin tomberoanele liderului politic; Lider de partid, scandal cu membrul Rezist care caută în gunoaie”

„Liderul Rezist caută ”prin gunoaiele liderilor politici”

„Liderul reziştilor caută în gunoiul liderului AUR”

„Ce păţeşte liderul rezist care caută în tomberoane”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Victor Mitran Victor Mitran
    *** *** ***
  • Victor Mitran Victor Mitran
    ***
  • Dragos Dragos
    Nationalistule, daca s-a ascuns ceva, s-a ascuns faptul ca au existat, de fapt, cu mult mai multi morti (dovada ca acum incep sa apara pe liste). Cand spui ca spitalele erau goale, e bine sa vii si cu dovezi. Cat despre Vladimir Belis, se stie faptul ca e un apropiat al PSD-ului, asa ca nu ma mira afirmatiile sale. Din nefericire, am avut deces in familie din cauza Covid si pot afirma cu mana pe inima ca morgile erau pline ochi cu morti. In acelasi timp inteleg si faptul ca s-a ajuns la supraaglomerarea spitalelor, in mare parte si din cauza celor care nu au crezut si nu cred in acest virus. Din pacate, nici tatal meu nu a dat importanta prea mare acestui virus, nici macar cand avea simptome (a refuzat tratamentul, pe motiv ca e o simpla raceala, ca asa a inteles de la Romania TV). Ca el au fost o gramada si inca sunt. Cateodata, din pacate, e prea tarziu cand realizezi asta. Pana la urma, fiecare face ce vrea cu viata lui. Important e sa nu o afecteze si pe a altuia.
  • Nationalistul Nationalistul
    Amenzile se pot anula in Instanta!

    "Mortii de Covid" fara autopsie reprezinta o frauda nationala si globala. Vladimir Belis, fostul sef al Institutului de Medicina Legala, a demascat inca din 2020, minciuna "mortilor de covid" fara autopsie. Deci, *** si *** neomarxiste, care *** prin niste protocoale criminale trebuie sa plateasca, sa ajunga la puscarie. Arafatul americanilor, Anthony Fauci este terminat, mii de e-mail-uri private sunt publice si demonstreaza marea minciuna Covid. *** si gasca sa ne-au mintit cu privire la testele RT-PCR, masti, distantare, mortii de covid fara autopsie, restrictii, vaccinuri. Toate minciunile lor sunt demascate de oamenii de stiinta.
  • Nationalistul Nationalistul
    *** de Arafat cand va plati pentru mortii din spitale, ucisi pe baza protocoalelor impuse de el? Cand va plati pentru miile de morti din plandemie, care nu au avut acces in spitale, fiind inchise, desi erau in mare parte goale, desi ni se spunea ca "sunt pline"?
  • Gabriel Gabriel
    Si arafat cand o sa plateasca pt ceea ce spune despre intreg poporul, fara nicio jena, de cateva luni bune ?
  • DODO DODO
    sa vedeti cite vor fi deacum ! cu un cna onest vor avea de dat bani frumosi
  • B.A.M B.A.M
    Ar fi fost mai eficient să scrieți și CE AU RECLAMAT cei 3, decât doar să scrieți citate kilometrice din aceste emisiuni!
    Spun acestea pentru că amenzile au pornit de la niște reclamații, nu de la CNA dar și pentru că reprezintă o formă scurtă (care putea veni înainte!!!) a citatelor (prea) lungi expuse de voi...
    P.S.
    Mulțumesc anticipat celor care vor dori să-mi răspund la această întrebare!
  • jk jk
    @geo poate pentru ca s-a insistat cu "rezist",poate de astea?Oricum,ce au de platit?Avertismentul?
  • geo geo
    Și nu este adevarat ca Mălin Bot a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce căuta în gunoaie, în localitatea Tunari, din județul Ilfov ? Imaginile au fost facute publice pe mai multe canale media ! De ce - si pentru ce - sa plateasca România TV ?

Trimite un comentariu

sus