Skip to main content

VIDEO. „Sună la 112 doar când ai o urgenţă”. CNA, recomandare de preluare a unei campanii pentru numărul de urgenţă

 
VIDEO. „Sună la 112 doar când ai o urgenţă”. CNA, recomandare de preluare a unei campanii pentru numărul de urgenţă

Recomandare CNA. Consiliul Naţional al Audiovizualului a trimis către televiziuni şi radiouri o recomandare pentru preluarea, în regim de campanie de informare, a unui spot menit să reamintească românilor că numărul de urgenţă 112 este doar pentru urgenţe. 

Publicitate

Recomandarea de difuzare este pentru o perioadă de şase luni, iar campania constă într-un spot video şi unul pentru radio. În clipul video, „vedetele” sunt chiar oameni care răspund la apelul de urgenţă 113, după cum a declarat Mariana Pop, şeful structurii de comunicare al STS, în şedinţa CNA de marţi. 

„În 2019, când am venit prima dată în faţa dumneavoastră, avea undeva la cinci milioane de apeluri non-urgente. CuSprijinul dumneavoastră, în urma campaniei derulate, am simţit atunci o scădere a numărului de apeluri. În decurs de un an, am reuşit să scădem cu un milion numărul de acestor apeluri care nu reprezintă urgenţe, însă din 2020 până în 2021 scădere a fost destul de mică, undeva la 200.000.



Şi atunci, alături de toate instituţiile care fac parte din Sistemul Naţional pentru Apelul Unic de Urgenţă ne-am gândit să facem acest demers comun, să creăm acest spot, cu persoane reale, sunt chiar cei care răspund la 112, sunt colegii noştri din Bucureşti”

Potrivit Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cel care administrează Sistemul unic pentru apeluri de urgenţă, în 2021, operatorii 112 au răspuns la peste 10 milioane de apeluri, iar 40,73% au reprezentat apeluri non-urgente.

În cifre, acest lucru înseamnă că 4,2 milioane de apeluri nu au reprezentat solicitări de competenţa Serviciului 112.

„Pentru ca salvatorii să ajungă la cei care au nevoie de ajutor în cel mai scurt timp, este important ca cetăţenii să cunoască modul în care funcţionează Serviciul de urgenţă 112 şi să înţeleagă importanţa apelării responsabile a acestui serviciu” spun reprezentanţii STS.

Redăm clipul în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus