Skip to main content

Atenţie, posturi radio şi TV! CNA avertizează: poate ajunge la retragerea licenţei pentru informaţii neverificate

 
Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea

CNA avertizează cu sancţiuni dure, în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia. Consiliul a anunţat în şedinţa publică de marţi, 1 martie, că va retrage licenţele posturile de radio şi TV dacă nu respectă obligaţia verificării surselor, mai ales atunci când transmit informaţii sensibile, cum e cazul războiului din Ucraina.

Publicitate

Forul invocă aplicarea Articolului 95 din Legea Audiovizualului, care prevede sancţiuni care merg până la retragerea licenţei TV, în anumite condiţii (articolul, mai jos).

Monica Gubernat, membru CNA, pentru Paginademedia.ro:

„Ne-am autosesizat pentru toate posturile naţionale de radio şi TV şi vom monitoriza cu prioritate programele difuzate. De asemenea, vom include aceste rapoarte cu prioritate în şedinţele noastre.

Vom aplica sancţiuni aspre în condiţiile în care sursele prezentate publicului nu sunt sigure şi nu sunt verificate de jurnalişti.“

Articolul de lege care permite retragerea licenţei:

Consiliul poate decide retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media audiovizual la cerere, în cazul săvârşirii repetate de către furnizorul de servicii media a uneia dintre următoarele fapte:
 

a) incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă;
b) incitarea explicită la violenţă publică;
c) incitarea la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat;
d) incitarea la acţiuni teroriste.

(Articolul 95 cu 1, din Legea Audiovizualului)

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Asa Asa
  Norocul nostru ca nu ne luam informatiile adevarate de la tv, radio si presa de carton platita.
 • Gligan Nicolae Gligan Nicolae
  Mincinoșilor manipulatorilor și trolilor lui Putin nu le convine că nu mai pot manipula după media rusă! Trebuie urmăriți și cei care transmit minciuni și manipulări pe rețelele sociale! Aceia sînt *** plătiți de Moscova care în cazul unei agresiuni ruse în România trădează! Aici și FB are datoria de a restricționa postările manipulatoare!
 • Eu Eu
  Si cu *** 3 cum ramane, dupa ce a difuzat o secventa dintr-un joc video ca fiind scena de razboi? Pe astia chiar nu ii inchide nimeni?
 • Tudor Tudor
  *** evreu-american.Nu va mai dau bani *** americani dacă nu dati pe toate posturile ce vor ei sa audă oamenii?
  Halal democrație în România,Europa și America.Vi se pare ca Putin a acționat altfel decât a facut NATO in Serbia?
  Nu cred!
 • cristibax cristibax
  A se vedea prostia aia de la Antena 3 - Specialistii in stiri!
 • DODO DODO
  avem voie sa invocam istoria ? asta e legal ? si daca moderatorul nu stie sau nu vrea in spiritul majoritatii sa recunoasca istoria a cui e vina ? am postat pe g4media niste comentarii pe tema asta si nu au aparut Cenzuram istoria ?
 • jk jk
  E bine că s-au autosesizat și rapoartele vor fi analizate cât mai rapid.Și da,cu o rigoare mare și fără prea multă milă sancționat.Așa cum am mai zis,întâi să fie vizate zilele de joi și vineri pentru haosul imaginilor difuzate,multe care creează panică,frică,mai multă decât ar fi cazul,fără vreo avertizare aferentă.
  În rest,cel puțin la televiziunile principale,cu 1-2-3 scăpări/gafe,posturile au stat bine la emisiunile de dezbateri.Chiar și cele la care nu mă așteptam...
 • B.A.M B.A.M
  Au înviat VĂTAFII de pe Dâmbovița! Să le aducă cineva aminte că "abuzul în serviciu" e pedepsit cu închisoarea! Plus că se poate lăsa și cu procese în civil...
  P.S.
  Chiar membrii CNA incitau la "ură națională" în precedenta avertizare, când radiodifuzorii erau obligați să spună că "rușii sunt vinovați de invazie"!!!! (Și NU altceva!)
  Chiar nu se poate face ceva cu dubla măsura a celor din CNA?!?!?! Chiar nu se poate găsi oameni de bună credință!
  #JOS IPOCRIZIA DIN CNA

Trimite un comentariu

sus