Skip to main content

RESPINS. A cântat gol la Românii au talent, acum a vrut să lanseze o televiziune şi a fost respins. „Momentul de atunci era un protest la adresa anumitor emisiuni TV”

 
RESPINS. A cântat gol la Românii au talent, acum a vrut să lanseze o televiziune şi a fost respins. „Momentul de atunci era un protest la adresa anumitor emisiuni TV”

Un fost concurent la Românii au talent, ediţia din 2016, care a apărut gol-puşcă, acoperit doar de o chitară, vrea să facă emisiuni pentru copii pentru un nou post de televiziune. A cerut licenţa la CNA, dar în primă fază a fost respins: trebuie să refacă proiectul, dar din motive "de procedură".

Publicitate

Detalii, în continuare:. 

Marius Gheorghiu este cel care a venit în faţa membrilor CNA din postura de director general, dar şi de realizator de emisiuni, pentru a primi licenţă TV pentru Dinamic TV, o televiziune cu tematică „tradiţională”. 

CNA a avut, în şedinţa de astăzi, o nouă solicitare de licenţă audiovizuală, Dinamic TV, care se dorea un post cu tematică „tradiţională”. 

Postul a fost reprezentat în faţa membrilor CNA de directorul general Marius Gheorghiu, actor, om de comedie, om de televiziune, cunoscut după apariţia, în 2016, la Românii au talent, gol-puşcă, acoperit doar de o chitară.

„Toată lumea s-a legat de acel moment de la Pro TV în care am avut un protest, când am apărut mai puţin îmbrăcat. Acela chiar a fost un protest. Din cele peste 3.000 de apariţii pe scenă, acele două minute mi s-au părut cele mai corecte minute din viaţa mea.

Era un protest la adresa anumitor emisiuni TV care făceau rating doar prin prisma faptului că invitatele veneau sumar îmbrăcate. Acesta a fost protestul meu. A fost bine primit.

Eu m-am bucurat de asta. Însă pot să vă recunosc că îmi doresc foarte mult această televiziune, poate încă nu sunt îndeplinite toate condiţiile însă eu am încredere în ea, am încredere că se poate modifica ceva în ţara asta.

Chiar şi cu o televiziune de nişă. Sunt un om integru, în raport cu imagine ape care aţi văzut-o acolo. Îmi doresc să fac lucruri bune pentru noi, românii, pentru noi, ca ţară.”, le-a spus Marius Gheorghiu membrilor CNA.  

Proiectul de televiziune  Dinamic TV nu i-a convins pe membrii, aceştia i-au cerut lui Gheorghiu să revină cu un nou proiect. 

Despre ce era proiectul? Potrivit documentelor depuse la CNA, societatea I.T.V Media Production a solicitat licenţă audiovizuală pentru un post tematic tradiţional, cu acoperire naţională şi internaţională şi cu emisie SD şi HD şi urma să aibă o investiţie de 40.000 de euro. 

Acţionarul societăţii este Şerbănescu Marius Gabriel, care nu mai deţine alte posturi de televiziune. 

Proiectul a fost prezentat de Marius Gheorghiu, care le-a spus membrilor CNA că are 20 de ani de experienţă în domeniul artistic, peste 3.000 de spectacole pe scenă, dar a fost şi producător la TVR. El a spus că a produs pentru TVR două emisiuni de stand up „fără vulgaritate”, o emisiune de Crăciun şi emisiunea de revelion 2020 – 2021, „Un Revelion de tot rîsul”.

Vin în faţa dumneavoastră cu proiectul Dinamic TV, o televiziune în care noi ne propunem să ne adresăm tuturor românilor din ţară şi din străinătate. Vrem să aducem în prim plan acele valori ale românilor care definesc cel mai bine acest popor. Dorinaţa noastră este să cream o comunitate de telespectatori care să asigure interactivitatea postului”, le-a spus el membrilor CNA. 
 
„Ne dorim să menţinem starea de a fi român prin anumite materiale, documentare istorice şi ne adresăm inclusiv copiilor prin emisiuni de cultură, artă şi educaţie. Deţin şi câteva şcoli de muzică şi teatru şi sunt destul de la curent cu tot ceea ce se întâmplă în mediul celor mici”, a mai spus acesta. 

„Am încercat să avm emisiuni din mai multe domenii, emisiuni gastronomice, producţii pentru copii, avem şi talk-show-uri în care se vor dezbate problem de interes general. Vom avea filme documentare, artistice. Ne bazăm pe filmele artistice româneneşti.”

Monica Gubernat, membru CNA: „Nu ştiu ce este tradiţional, în structura de programe nu văd nimic trafiţional. În afară de muzică. Nu ştiu cum definiţi dumneavoastră muzica tradiţională. Este un amalgam de de toate. De ce tradiţional?”

„Pentru că totul se adaptează spre România, spre ceea ce avem aici. Partea de turism, parea de vlog, vom avea anumite relaţii cu cei din Diaspora. Emisiunile culinare despre ceea ce se produce în România. ”

„Când vine cineva cu un astfel de format, tradiţional, în general este vorba despre muzică populară. Aşa pricepem noi. Vorbiţi despre format tradiţional, dar emisiunile nu au nicio legătură cu asta. Dumneavoastră trebuie să ştiţi ce vă doriţi.”, i-a transmis Dorina Rusu, membru CNA, lui Marius Gheorghiu. 

„Grila (prezentată - n.r.) vă defineşte ca un post generalist, în niciun caz tradiţional. Nu ştiu dacă aţi ajuns la acea parte de lege în care televiziunile care obţin licenţe noi sunt obligatorii la retransmisie pentru cablişti.

Dumneavoastră, dacă aţi obţine licenţa, aţi intra în zona canalelor tradiţionale, adică muzică populară, deşi aveţi grilă generalistă. Atenţia mea va fi foarte mare în a acorda licenţe, mai ales dacă nu convingeţi.

Eu nu o să votez această licenţă. Data viitoare dacă mai veniţi aş prefera să veniţi cu nişte demouri”, i-a transmis Monica Gubernat

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Copii, aranjati alfabetic, e mai usor decat prostia de grila cna. Si mai terminati cu audientele, prostilor, nu voi vindeti publicitate pe audiente fictive, de la 2000 de peoplemetre
  • Soby Soby
    @jk, probabil pentru ca Prima News și Prima Comedy să fiu în grila Digi.

    Măcar pe Prima News, Radu Banciu a anunțat la emisiunea Football All Inclusive difuzată pe Prima Sport că va avea o nouă emisiune la acest post (o emisiune cu revista presei internaționale, una asemănătoare cu ce a făcut el pe vremea când era la B1 TV cu Lumea lui Banciu între 2011 și 2020, este posibil ca emisiunea să fie undeva programată seara de la 22:00). Din păcate nu prea sunt mai multe informații și mai multe detalii despre acea emisiune.

    Pătraru a anunțat că pe Prima Comedy se va da și seriale TV. Deci cu cele 2 canale se vor face rocadă.
  • jk jk
    @Soby ma refeream la posturile detinute de trustul care detine posturile Prima
    Practic isi schimba numele ca sa ce?Profit News in Prima News,de exemplu(si invers),azi dimineata am surprins ca iarasi preluau emisia Prima News,e adevarat,mai putin ca martea anterioara
    Si ai uitat sa mentionezi ca Nicolae Balasa nu va mai fi vicepresedintele CNA.Nu stiu exact daca va continua ca membru in for
  • An An
    Transforma din canale tematice in generaliste ca sa fie mai aproape in grilele reasezate de posturile principale...
  • Soby Soby
    @jk, Canal 33 nu și-a schimbat numele, doar licența a fost modifciată din canal de business în cel de știri.

    Văd că televiziunile de muzică populară ușor ușor devin posturi generaliste, vezi cazul Etno TV în 2021 care pe lângă muzică populară dă și emisiuni informative (de la 18:00 la 20:00 mai are emisiuni informative Etno TV), acum i-a venit rândul și celor de la Favorit TV (Centrul Național Media) să devină din post de muzică populară în generalist. Pe lângă emisiuni de muzică populară, cel mai probabil vor da reluări cu Baronii și Vouă, știri fără prezentator (ca la Național TV și Național 24 Plus), filme și emisiuni culturale.
  • Dragos Dragos
    Unde sunt fanaticii care spuneau ca Pagina de media da titluri in defavoarea ProTV si in favoarea Antenei 1? Titlul asta cum va suna: "Batem palma, batem şi Antena 1". Mie chiar mi se par bune titlurile date de catre Pagina de Media, chiar daca pe postacii televiziunilor ii supara.
  • jk jk
    @Soby doamne,m-am uitat si eu la sedinta,astia isi schimba numele intre ei pentru ce...?
  • Soby Soby
    Alte noutăți de la CNA:
    -Favorit TV devine generalist după 18 ani de la lansarea sa. Se pare că frații Micula au toate posturile sale ca posturi generaliste (Național TV e generalist de la lansarea sa în 2003, Național 24 Plus a devenit din post de știri în generalist din 2010, iar Favorit TV de anul ăsta va deveni din post cu muzică populară în post generalist), în timp ce Național FM are muzică ușoară românească ziua, iar noaptea bagă muzică populară și când și când, mai sunt și meciuri pe Național FM comentate de Ilie Dobre, iar pe Favorit FM este muzică populară mai mult ziua, în timp ce noaptea bagă manele din câte știu eu.
    -Canal 33 devine din post de business în post de știri după 5 ani de la lansare.
    -Antena 3 Pitești are un studio nou, în timp ce Antena 3 Ploiești și-a readus orele de emisie după apropae un an de când a retransmis doar Antena 3 București.
    -Cinetube devine Global News, mai ales faptul că Cinetube a început să dea emisiuni de la News România, postul închis de CNA în urmă cu 4 luni.
    -Prima News devine Profit News, în timp ce Profit News devine Prima News, iar Prima Comedy devine Cinema Est, în timp ce Cinema Est devine Prima Comedy. Cinema Est nu va mai fi preluat de niciun operator, în timp ce Profit News va fi doar pe Vodafone. Cinema Asia are 12 luni amânare de emisie.

    Mai multe detalii pe https://cna.ro/Ordinea-de-zi-a-sedin-ei-de-mar-i,12298.html și pe ședința CNA de astăzi transmisă pe Facebook.
  • Anonimus Anonimus
    Dati audientele serialului Clanul
  • Bitza Bitza
    Audientele Clanul nu le dati ? Serialul a sters pe jos cu Marinica Zero. Dublu comercial !

    Ultimul episod al primului sezon al serialului a fost lider absolut de audiență, în intervalul orar 20.28 – 22.50. În rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 9.4 puncte de rating și 27.0% cotă de piață, față de locul 2, care avea 5.3 puncte de audiență și 15.2% share. De-a lungul difuzării, peste 1.3 milioane de români au simțit suspansul, iar în minutul de aur, la ora 21.27, peste 1.5 milioane de telespectatori alegeau să urmărească PRO TV.

Trimite un comentariu

sus