Skip to main content

A fost în direct, dar în alt an. Etno TV, sancţionat de CNA după ce a dat ca fiind în direct teleshopping „Bijuterii TV” de acum patru ani

 
A fost în direct, dar în alt an. Etno TV, sancţionat de CNA după ce a dat ca fiind în direct teleshopping „Bijuterii TV” de acum patru ani

CNA a sancţionat Etno TV cu o somaţie după ce a difuzat pe post o emisiune teleshopping ca fiind în direct, deşi era veche de mai mulţi ani. 

Publicitate

Cazul a ajuns pe masa CNA după o reclamaţie a unui telespectator. „Pe post rulează o emisiune veche, difuzată în urmă cu ani de zile, iar pe ecran apare „direct”, „teleshopping direct”, telespectatorii sunt induşi în eroare”, spune reclamaţia primită de CNA. 

Potrivit monitprizării, este vorba de o serie de emisiuni teleshopping difuzate pe 17 ianuarie, la prânz, intitulate Bijuterii TV şi Klenot TV (care înseamnă tot Bijuterii TV, dar în cehă). La un moment dat, pe ecran în cadrul emisiunii au fost afişate preţuri ale unor servicii din anul 2020. 

În plus, pe tot parcursul emisiunii, emisiunea a repeptat de mai multe ori „Sunteţi la Bijuterii TV, în direct!”, iar pe tot parcursul programului au apărut menţiunile DIRECT sau Teleshopping Direct. 

Reprezentantul Etno TV a recunoscut, la rândul său, că a fost vorba de emisiuni mai vechi. 

Rareş Gărduş, Etno TV: 

„Vă pot trimite, dacă este nevoie, scutirea medicală. În ziua respectivă a fost bolnavă prezentatoarea şi au fost nevoiţi dânşii să înlocuiească pe repede înainte cu nişte emisiuni înregistrate. Au mai fost încă două zile după, după care s-a rezolvat şi a venit.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus