Skip to main content

MUTARE IMPORTANTĂ. Europa FM preia 11 frecvenţe de la Virgin Radio. Care sunt noile oraşe în care se va auzi Europa FM?

 
MUTARE IMPORTANTĂ. Europa FM preia 11 frecvenţe de la Virgin Radio. Care sunt noile oraşe în care se va auzi Europa FM?

MUTARE IMPORTANTĂ. Europa FM preia 11 frecvenţe de la Virgin Radio. Schimbarea a fost votată de Consiliul Naţional al Audiovizualului, astăzi.

Publicitate

Cu această trecere, Europa FM se va auzi în 57 de localităţi, în timp ce Virgin Radio va acoperi 28. 

„Integrăm frecvenţele în Europa FM cu conţinut cu tot. Ele vor fi Europa FM”, a spus Claudia Pascu (reprezentanta Europa FM la CNA). 

Care sunt noile oraşe în care se va auzi Europa FM? Pe scurt, au fost preluate frecvenţele care acopereau localităţile: 

 • Baraolt - 90 MHz
 • Borsec - 91,1 MHz
 • Brăila - 94,4 MHz
 • Băneasa - Dobrogea Sud - 105,2 MHz
 • Drăgăneşti-Olt - 106,6 MHz
 • Mangalia - 104,1 MHz
 • Miercurea Ciuc - 106,1MHz
 • Oneşti - 89,9 MHz
 • Piteşti - 95 MHz
 • Voineasa - 97,9 MHz
 • Zimnicea - 107,3

De ce s-a dorit această preluare? A explicat, în faţa CNA, reprezentanta Europa FM: 

„Suntem într-un proces de redresare financiară pentru Virgin Radio. Vrem ca Europa FM să preia o parte din cheltuieli şi din presiunea financiară. Soluţia noastră este de a prelua licenţele mici de la Virgin Radio”, a spus Claudia Pascu.  

Atât Europa FM, cât şi Virgin Radio sunt reţele naţionale şi fac parte din acelaşi grup media: Czech Media Invest. 

Virgin se va auzi, în continuare, în oraşe importante: Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Braşov sunt doar câteva dintre ele. 


Citeşte şi: Radio 21 devine, de luni, Virgin Radio Romania


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Și eu care credeam ca Vibe FM o sa fie primul post comercial care renunță la FM pentru multiplexul DAB+ România. (dacă pot spune asemenea idee)
 • Incredibil cum se reuseste "performanta de a distruge ceva cu potential mare, doar pentru ca oamenii pusi in pozitiile cheie nu au avut nicio viziune clara a postului. Este o dilema cum, niste oameni care nu au performat in job urile anterioare au fost alesi sa se ocupe de Virgin, iar rezultatul vine in nici 5 ani de zile. Au adus un nou director de programe cu grave probleme morale "mostenite" din celelalte locuri pe unde a fost, care in loc sa mobilizeze echipa de la Virgin, nu a facut altceva decat sa o dezbine si mai tare fara sa aibe vreo directie constructiva. Poate asa se mai prind si romanii ca nu functioneaza "biciul"si injuraturile catre subalterni si ca a fi seful cuiva nu trebuie sa insemne ca trebuie sa te comporti ca un mic tiran. Pacat de potentialul proiectului si de oamenii buni care au fost si care inca mai sunt(putini, ce-i drept) la Virgin.
 • Europa FM se aude foarte bine în Pitești pe 107,5 FM. În ritmul ăsta o să ascultăm câteva posturi radio pe câte două trei frecvențe.
 • @Soby:

  "Off-topic: Aleph News a fost scoasă de la Digi DTH."

  Era de așteptat după amenda încasată pt. reclamația lui Sârbu, pe DTH nu se aplică must-carry ca să fie obligați să îi țină postul. Culmea absurdului: Sârbu se plânge că legea nu e respectată, dar el:

  1. a lansat Smart TV & Aleph Business pe sfârșit de lună septembrie, în condițiile în care ultimul termen limită primit era 9 iunie 2021, respectiv 25 iunie 2021 (în acel moment, își pierdea licențele, TEORETIC).
  2. grila a fost aprobată pe o cu totul altă structură, nu majoritar preluare Aleph News și 2-3 emisiuni plimbate între posturi.

  Valabil și pt. Realitatea Sportivă & Realitatea Star care au max. 2-3 emisiuni pe care le plimbă între posturi și majoritar retransmisie Realitatea Plus. Singurul lucru HD e sigla și banda de jos, altfel SD 4:3 ca pe canalul mamă.
 • @geo Poate și la mine în Târgoviște se va prinde Europa FM în 2 frecvențe. Cea din Coștila pe 107,5 MHz și poate pe frecvența 100,0 MHz dacă scoate frecvența asta la concurs și o câștigă Europa FM.
 • Sunt din unul din orasele mici mentionate de dvs in care Virgin Radio si Europa Fm au frecvente. Ce sa intelegem, ca Europa FM va emite de acum inainte in orasul meu pe 2 frecvente si Virgin pe nici una...cum respectati interesul ascultatorului, stimati memmbrii ai CNA. Da, aveti dreptate sunt aplicatii radio la care putem asculta Virgin Radio !!!
 • @Alex Dar pe licențele CNA nu scrie. La fel și Radio Trinitas, și Digi FM, deși eu prind în mașină.

  Ăștia de la CNA știe că Europa FM există în Târgoviște?
 • Subscriu cu Cristi. Au distrus Radio 21.De ce nu reînființează Radio 21 şi Vibe cu muzică electronics?
 • @Cristi Chiar așa este. Adevăratul Radio 21 era în perioada 1993 (când s-a lansat) până în 2008, când Morar și Buzdugan au părăsit Radio 21 pentru Radio ZU și de atunci a început să scadă audiența postului.

  Adevăratul Vibe FM era în perioada 2008, când a înlocuit postul Radio DEEA din Onești, până în 2015, când a devenit un radio soft gold și a rămas tonomat. În 2007, frecvențele Radio DEEA au fost cedate către firma care deține Virgin Radio și One World Radio, pentru a lansa Vibe FM în fostele frecvențe Radio DEEA. Era emisiuni la Vibe FM de atunci cu DJ Andi, Liviu Hodor și Adrian Eftimie.

  Poate urmează să intre și Europa FM în Târgoviște, doar dacă CNA va mai organiza un concurs de frecvențe radio, pentru că în Târgoviște avem un post de radio piratat ce emite pe frecvența 100,0 MHz și nu are licență de la CNA.
 • Au distrus un brand puternic (Radio 21), ca să deschidă un mega eșec. Valabil și pt. Vibe FM-ul vechi din 2008-2014.
 • Ăștia de la Europa FM nu emite nici măcar în Târgoviște.

  În Târgoviște, se prinde frecvența 100.0, ce este un radio piratat și nu are licență de la CNA. Poate o scoate la concurs și vedem dacă ajunge și Europa FM în Târgoviște.

Trimite un comentariu

sus