Skip to main content

George Simion, nemulţumit de CNA: "Încercaţi să menţineţi o echidistanţă şi o libertate. Există cumva senzaţia că ne întoarcem la epoca Năstase"

 
Sursa foto: George Simion, Facebook
Sursa foto: George Simion, Facebook

George Simion, preşedintele partidului AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor), a venit în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la activitatea desfăşurată de CNA.

Publicitate

Simion a vorbit despre lista must carry, despre amenda dată postului B1 TV, în urmă cu câteva zile şi despre Primăria din Voluntari.

"Aş dori să manifest nemulţumirea faţă de cadrul general, care pare cel puţin public, că funcţionează CNA –ul", aşa a început discursul, George Simion, liderul AUR.

Simion spune că Mircea Toma, unul dintre membri CNA, a luat atitudine faţă de încălcarea dreptului la libera exprimare:"

Există cumva senzaţia că ne întoarcem la epoca Năstase, în care de exemplu, domnul Mircea Toma a luat de multe ori atitudine faţă de încălcarea dreptului la libera exprimare.

"Vă rugăm respectuos să menţineţi o echidistanţă şi o libertate, pe care ne-o dorim în spaţiul public", a mai adăugat liderul AUR.

Despre cazul Bode de la B1 TV:

"S-au amendat emisiuni întregi, România TV, Realitatea, pentru dreptul la libera exprimare. De aceea fac un apel. A existat un caz revoltător cu amendarea postului B1 TV, de 10.000 de lei, în cazul plagiatului domnului Bode.

Aţi amendat acea televiziune care, din informaţiile publice care au reieşit, postul a încercat să-l contacteze pentru un drept la replică pe ministrul Lucian Bode."

Lista must carry:

"Am văzut recent lista must carry, şi în felul în care unii care au avut licenţă sau li s-a retras licenţa - parcă nu mai au voie să să facă lucrul acesta."

"Primăria din Voluntari deţine posturi radio, posturi TV"

"Faţă de această speţă pe care o discutăm şi faţă de acordarea de licenţe a unor entităţi fizice sau juridice, radio, televiziune. Vorbim aici de Primăria din Voluntari care deţine posturi radio, posturi TV.

Primăria din Voluntari are un conducător şi ştim cu toţii cărei formaţiuni sau ce istoric politic are în spate. Nu avem neapărat problemă cu asta, dar se creează senzaţia că există liste -  oameni care pot deţine licenţe radio, tv, liste cu persoane care nu au voie să deţină licenţe radio, tv."

 "Vă rugăm respectuos să încercaţi să menţineţi o echidistanţă, şi să menţineţi în limitele libertăţii de exprimare sigur, să menţineţi o echidistanţă şi într-adevăr o libertate, pe care ne-o dorim în spaţiul public", a încheiat George Simion.

Ce spune Valentin Jucan (membru CNA) despre B1 TV?

"În cazul B1 TV dacă l-aţi amintit, CNA nu a sancţionat B1 TV pentru faptul că ar fi adus în discuţie plagiatul domnului Bode.

S-a spus aici de nenumărate ori şi am subliniat cu toţii, că nici o silabă din tot ceea ce au spus cei doi moderatori, nu a fost în legătură cu subiectul plagiatului domnului Bode.Faptul că cei doi moderatori au lăsat pe post să se înţeleagă acest lucru, este o chestiune care-i priveşte.

Am semnat decizia pe care am adoptat-o cu toţii, iar decizia se referă la o emisiune în care se făcea referire la grupul de la Cluj, şi la Cum anumite persoane din grupul de la Cluj ordonă sau influenţează arestări, afacerea BMW-urilor şi Schengen.

Acestea sunt cele trei motive pe care Consiliul le-a reţinut, dar şi pe care le-a explicat în sensul de a sancţiona pe bază de lipsă de diferenţă între fapte şi opinii."

În replică, Valentin Jucan explică principiul must carry

"În ceea ce priveşte regimul must carry, firmele care deţin licenţe audiovizuale la care faceţi referire, nu au fost scoase de la must carry, însă acele firme care deţin licenţe audiovizuale, şi care în mod corect s-au măsurat pe perioada anului trecut, au avut probleme de înregistrare în Registrul Comerţului.

Au făcut aceste operări împotriva legii audiovizualului, care spune foarte clar că orice modificare de acţionariat trebuie adusă la cunoştinţa Consiliului. Ei n-au făcut aceste lucruri, însă tot ceea ce am putut să facem este să constatăm acest lucru.

Am publicat lista, dar cei care sunt puşi în dificultate sunt companiile de cablu, care trebuie să preia un semnal şi să introducă în lista must carry acele posturi."

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus