Skip to main content

Global News, 50.000 de lei amendă pentru o ploaie de conspiraţii timp de 12 emisiuni. „Sunt cazuri şcoală de fake news ce se întâmplă la Global News”

 
Global News, 50.000 de lei amendă pentru o ploaie de conspiraţii timp de 12 emisiuni. „Sunt cazuri şcoală de fake news ce se întâmplă la Global News”

După nenumărate amenzi şi chiar o suspendare a emisiei pentru 10 minute, televiziunea Global News a mai primit o sancţiune. Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis sancţionarea cu 50.000 de lei (10.000 de euro) pentru 12 emisiuni, difuzate în perioada 22 septembrie – 17 octombrie, în care a plouat cu conspiraţii despre vaccinul COVID, despre războiul Ucraina, care ar fi fost declanşat de Soros şi banii cash.

Publicitate

„Am avut două mari subiecte: banii cash şi, cel mai grav, subiectul COVID. Şi războiul din Ucraina declanşat de Soros”, a spus Monica Gubernat, preşedintele CNA, cea care a şi propus amenda pentru postul de televiziune. „Sunt cazuri şcoală de fake news ce se întâmplă la Global News”, a mai spus Monica Gubernat. 

Sancşiunea a fost dată pentru lipsa informării corecte, întrucât nu s-au adus probe pentru niciuna dintre afirmaţiile grave făcute pe post

Printre subiectele care au rulat pe post au fost: 

  • BREAKING NEWS/ Profesor emerit de epidemiologie: Apar cancere în exces, într-un număr nemaivăzut până acum, după vaccinările anti-Covid; Manipulare în raportările Ministerului Sănătăţii. Pacienţii Covid din spitale au, de fapt, alte boli.
     
  • Date oficiale. Au bubuit cazurile de cancer din România. Medicii spun că-i de la Cernobîl.
     
  • Toate explicaţiile de acest gen au apărut fix în momentul în care fenomenul mortalităţii excedentare nu a mai putut fi legat de COVID, singurul rămas ca şi cauză fiind vaccinul ARN mesager, utilizat pentru aşa-zisa imunizare în masa populaţiei. Deşi evită să o spună deschis, medicii au început deja să facă legătura între vaccinurile COVID insuficient testate şi explozia de numărul de cazuri de cancer, în special la tineri. Mai mult, există o creştere alarmantă a infarcturilor inexplicabile la tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, pe care autorităţile nu le investighează în niciun fel.
     
  • În era digitală, cash-ul ne aminteşte de puterea şi importanţa alegerii personale. Fără bani cash, suntem doar cifre într-un sistem, pierzându-ne autonomia financiară. Eliminarea lor este ca şi cum am renunţa la ultima noastră frontieră de confidenţialitate. Iată 15 motive care ne arată clar că eliminarea cash-ului devine un adevărat pericol pentru societate.
     
  • Am tot vorbit zilele acestea despre limitarea plăţilor cu bani fizici. Am discutat despre faptul că se urmăreşte treptat eliminarea completă a banilor fizici, toate plăţile şi achiziţiile urmând să se facă doar în mod electronic în următorii ani. Ei bine, se pare că ne îndreptăm spre acest lucru cu paşi mai repezi decât am crezut. Un cetăţean aflat ieri în faţa ghişeului a aflat că nu poate plăti o amendă cu numerar, spunându-i-se că dacă doreşte să achite contravaloarea amenzii altfel decât cu cardul, o poate face doar la Poşta Română. Iată, avem pe ecran imaginea pe care a găsit-o şi cetăţeanul care a mers să plătească această amendă. Se întâmplă asta chiar la Timişoara. Am reuşit să îl găsim pe cetăţeanul care s-a lovit de această problemă. 

Legislaţia încălcată:

Art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 [„Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”], precum şi pentru nerespectarea dispoziţiilor
art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus