Skip to main content

Situaţie inedită la CNA. Un corespondent Romania TV a intrat acţionar la o televiziune locală. Iar Romania TV a aflat din şedinţa CNA

 
Situaţie inedită la CNA. Un corespondent Romania TV a intrat acţionar la o televiziune locală. Iar Romania TV a aflat din şedinţa CNA

Situaţie inedită la CNA în şedinţa publică de astăzi, în cazul unei modificări de acţionariat la o televiziune din Turda. 

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a discutat o cerere din partea unei televiziuni locale, Turda TV, de a adăuga un nou acţionar, pe jurnalistul Mircea Sime, care este de mai mulţi ani corespondent Romania TV din zonă.

El ar intra acţionar cu 30%, alături de acţionarul majoritar, Anca Babaioana, fost corespondet Pro TV din Turda şi TVR Cluj, şi Aurel Şandru.

Surpriza a venit din partea directorului de programe al Romania TV, şi ea prezentă în şedinţa CNA, care se transmite prin Zoom, care a intervenit pe acest subiect pentru a anunţa că află în premieră din şedinţă de decizia lui Mircea Sime şi că Romania Tv nu este parte a acestui proces. 

„Vreau să fac o singură precizare: Romania TV nu este parte a acestui proces (intrarea lui Sime în acţionariatul Turda TV - n.r.). Ceea ce face Mircea Sime este în nume personal. Am aflat şi eu în această dimineaţă şi eu şi postul Romania TV”, a spus Roxana Niculescu.

Întrebată de un membru CNA dacă statutul de corespondet contrazice situaţiei de acţionar la o televiziune locală, Roxana Niculescu a răspuns:

„Din acest moment, vom vedea. Am avut o situaţie similară, când am observat tot dintr-o monitorizare CNA, este vorba despre Costin Soare care realiza o emisiune la TVSud. Şi din acel moment, când eu am văzut, i-am pus în vedere că nu se poate acest lucru, drept pentru care el a renunţat.”

Anca Babaioana

„Postul nu este chiar în cea mai bună sitguaţie a lui existenţială. Sunt foarte multe probleme pe care le-am adus din urmă şi pe care am încercat să le gestionez cât de bine am putut.

Am avut o discuţie şi cu colegul meu Mircea Sime, cred că suntem colegi de 20 şi ceva de ani, şi am zis că aş avea nevoie de o mână de ajutor şi de puţină energie. Nu am ştiut cum să gestionez mai bine această situaţie.”

Mircea Sime:

„Eu împreună cu Anca Babaioana cred că putem ridica un pic postul acesta. Nu ascundem şi faptul că este an electoral, asta o să ne ajute puţin. Asta este. O să aducem postul acolo unde trebuia să fie de preima dată. Este un post local de care au nevoie oamenii de aici.”

Turda TV, televiziune operată de Turda TV SRL, are următoarea structură a acţionariatului: Babaioana Anca Raluca (60%), Aurel Şandru (10%) şi Mircea Sime, nou intrat în acţionariat (30%). 

Solicitarea de modificare a acţionariatului a fost aprobată de CNA în unanimitate. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus