Skip to main content

CNA a acordat patru licenţe de radio pentru online

 
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Patru noi posturi de radio se vor lansa în România. În online. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în ţedinţa publică din 20 februarie acordarea a patru licenţe pentru reţele de comunicaţii electronice (internet) unor posturi de radio.

Publicitate

Concret, CNA a aprobat cererea TV Sat 2002, o societate care mai deţine şi postul TV Exploris, pentru lansarea a patru posturi de radio: Boom Gold, Boom Energy, Boom Rock şi Boom House Music.

Proprietarii posturilor au vândut chiar la începutul acestui an reţeau de radio „tradiţional” Radio Boom (cu acoperire în Buzău, Bârlad, Focşani şi Piatra Neam) către Radio Impuls (Dogan Media). 

Alin Petran, reprezentantul societăţii: 

„În urmă cu două luni ne-am prezentat în faţa dumneavoastră cu solcitarea de a aproba cedarea unor licenţe radio către un alt trust de presă şispuneam atunci şi afirmăm poziţia noastră de a nu renunţa la radio şi de a nu dezamăgi ascultătorii şi afirmam şi atunci că singurul motiv pentru care am renunţat la acele licenţe a fost unul comercial.

Din analiza făcută de către noi am realizat că prin eliminarea cheltuielilor generate de funcţionarea licenţelor - respectiv emiţătoare, taxe, cheltuieli de întreţinere a acestora şi funcţionarea printr-o reţea de comunicaţii electronice modernă - am reuşi să reducem cheltuielile în aşa fel încât să reuşim să rămânem pe piaţă mai departe. 

Vrem să îmbrăţişăm acest nou mod transmisii prin reţele de comunicaţii electronice. Am făcut aseară un experiment, cu un aparat de radio cu transmisie pe internet am recepţionat 26.000 de posturi din întreaga lume. Noi încercăm de data aceasta, cu o parte din echipa care a munci pentru Radio Boom să lansăm aceste patru posturi de radio cu tematică muzicală.”

Societatea TV Sat 2002 mai deţine 5 licenţe audiovizuale: TVSudEst, TVSat, Moldova TV, Exploris. Şi o licenţă pentru digital-terestru pentru TVSudEst. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus