Skip to main content

CNA. Realitatea Plus amendată pentru lipsa de imparţialitate a moderatoarei Anca Alexandrescu. Ce a spus realizatoarea?

 
Sursa foto: Anca Alexandrescu, Facebook
Sursa foto: Anca Alexandrescu, Facebook

Postul Realitatea Plus a fost amendat pentru lipsa de imparţialitate a moderatoarei Anca Alexandrescu. Mai exact, în emisiunea Culisele statului paralel difuzată pe 9, 13 şi 15 septembrie, prezentatoarea Anca Alexandrescu a făcut afirmaţii despre faptul că politicianul Hubert Thuma ar fi pus pe unul dintre membri CNA-ului să-i amendeze emisiunea.

Publicitate

Realitatea Plus a fost amendată în şedinţa de azi cu suma de 15.000 de lei.

Ce spune reprezentantul postului?

Reprezentant Realitatea Plus:

"Noi trimitem către domnul Thuma mesaje şi invitaţii pentru a participa la emisiunile noastre către Consiliul Judeţean de fiecare dată.

Primim răspunsul de la Consiliul Judeţean pe care Anca Alexandrescu le citeşte. Domnul Thuma nu dorea să participe, în schimb reclamaţiile dânsului curg în continuare."

Cristina Pocora, membru CNA:

"Pe ce se bazează Anca Alexandrescu când face această afirmaţie foarte exactă, că domnul Thuma a pus pe unul dintre noi, cei 11 membri CNA să-i facă ceva doamnei Alexandrescu respectiv să-i amendeze emisiunea?"

Reprezentant, Realitatea Plus:

"Nu ştiu."

Monica Gubernat, reprezentant CNA:

"Până acum v-am acordat cumva prezumţia de nevinovăţie atunci când spuneaţi, domnule i-am invitat, dar nu vor să participe.

Având în vedere modul în care se desfăşoară aceste emisiuni, cred că încep să acord prezumţia de nevinovăţie celor care nu vor să participe, pentru că dacă s-ar simţi acea doză de bună credinţă ţi de imparţialitate, dacă s-ar schimba aceste lucruri, sunt convinsă că vor participa toţi la emisiunea doamnei Alexandrescu."

Cristina Pocora, membru CNA:

"Insistă (Anca Alexandrescu) să abordeze în acest fel lipsit de imparţialitate. Dacă greşeşti odată pot să înţeleg şi a doua oară, că am înţeles de 10 ori până acum, dar văd că se insistă cu acestă abordare care este total păguboasă şi pentru persoana lezată şi pentru opinia publică."

Emisiunea Culisele statului paralel a fost amendată cu suma de 15.000 lei. Amenda de la Consiliul Naţional al Audiovizualului este bazată pe articolul 67, care spune că:

"În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii."

Totodată s-au invocat şi un alt articol:

n virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bunăcredinţă."

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • david david
    Culisele statului paralel prezentata de consiliera lu dracnea :)) Emisiunea asta ar trebui sa fie pe comedy central. Oricum macar se uita astia de la cna, ca in rest...
  • Soby Soby
    @jk, da. Ultima dată când s-a întâmplat a fost parcă anul trecut.

    Off-topic: Prima News a început emisia neoficială de ieri, 7 noiembrie, cu preluare Focus de la Prima TV.
  • jk jk
    @Soby mai rar li se injumatateste.Cel mai des li se respinge reanalizarea si ramane asa
  • Sabina Sabina
    Ddd, la filmările pentru revelion au participat Andreea Marinescu, Andreea Esca, Cosmin Stan Iulia Pârlea,Rareș Năstase,Andi Moisescu Andrei Aradits, Carmen Tănase, Jojo, Horia Brenciu, Adela Popescu, Andra,Cabral, Crbl Emily Burghelea, Cosmin Seleși,Lili Sandu Shurubel, Bogdan etc.
  • ddd ddd
    @Sabina bănuiesc că vor merge tot pe formatul de anul trecut chiar sunt curios care sunt vedetele Pro care vor fi implicate Bănuiesc că Magda pălimariu nu intră în discuție și nici Monica Dascălu sau Roxana hulpe

    Probabil dacă negru nu pleca din Antena mizele erau altele și orgoliile mai mari și așa nu prea merită să schimbi ceva ce a mers
  • Soby Soby
    @jk, la asta m-am referit.
  • jk jk
    @Soby majoritatea...mai rar vrei sa spui
  • Marian Marian
    ddd, la pro se filmeaza deja pentru revelion
  • Sabina Sabina
    Ddd, așa cum a spus și Marian Pro TV filmează pentru revelion deja de ieri. La filmările pentru revelion participă toate vedetele Pro TV și câțiva invitați speciali. Vor prezenta tot Pavel Bartoș și Raluka.
  • Marian Marian
    Sabina , Pro filmeaza deja pentru revelion
  • ddd ddd
    sunt curios Sabina expertul știți care sunt planurile de revelion atât ale Pro cât și Antena?
  • Soby Soby
    @jk, Realitatea a încercat de foarte multe ori să aibe amenzile anulate, dar majoritatea au fost înjumătățite.
  • jk jk
    @Șerban Lasă,nu i plânge de milă Ancuței.Știe să se victimizeze
  • jk jk
    @R daca ai tot zis de Antena,spun si eu ceva
    Din cauza audientelor foarte "mari",Stand Up-ul va fi,cel putin saptamana asta,de la 22.30.Intra Mecanicul de la 20.30 vineri
  • Adi Adi
    Mult prea mică amenda pentru ce se întâmplă zilnic la această emisiune moderată de fosta consilieră a lui Liviu Dragnea.

Trimite un comentariu

sus