Skip to main content

"Inginerii împotriva firii." Ce au spus George Simion şi un preot despre LGBT aduce amenzi la Realitatea Plus şi România TV. Derapaje despre parada Bucharest Pride

 
"Inginerii împotriva firii." Ce au spus George Simion şi un preot despre LGBT aduce amenzi la Realitatea Plus şi România TV. Derapaje despre parada Bucharest Pride

CNA. Realitatea Plus şi România TV s-au ales cu noi amenzi din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului în şedinţa din 28 septembrie 2021.

Publicitate

Cele două posturi au primit sancţiuni pentru derapaje ale unor opinii despre comunitatea LGBT şi parada „Bucharest Pride - Marşul diversităţii”, care a avut loc la Bucureşti în vara acestui an.

La România TV a contat nu numai ce au spus invitaţii: preşedintele AUR George Simion şi un preot, dar şi faptul că moderatorul - Victor Ciutacu, nu i-a contrazis pe cei din studio.

Realitatea Plus şi România TV au primit fiecare câte 10.000 de lei din partea membrilor CNA. Iniţial, amenda era mai mare pentru România TV.

"Slujitorii necuratului" care "îl aleg pe Satana". Membru CNA: "Asta nu mai e o opinie, ci are legătură cu conspiraţiile"

"Au fost emisiuni în care lucrurile au scăpat de sub control", a spus preşedintele CNA, Cristina Pocora, despre discuţiile din platourile TV despre comunitatea LGBT.

Ca şi în cazurile trecute când a fost vorba de România TV, fostul preşedinte CNA Monica Gubernat a fost pentru sancţiuni mai mici şi pentru mai multă îngăduinţă în legătură cu postul TV de ştiri.

Ce au discutat membrii CNA:

Dorina Rusu (membru CNA):

„În emisiunea „Punctul culminant” de pe 20.07 este preotul care are dreptul la poziţia lui, dar vorbeşte despre slujitorii necuratului şi că îl aleg pe satana. Asta nu mai e o opinie, ci are legătură cu conspiraţiile.

Gelu Vişan vorbeşte despre educaţia LGBT care este atac la fiinţa umană, dar aici intervine Ciutacu.

Vorbeşte şi Simion şi despre inginerii împotriva lui Dumnezeu şi despre sodoma. În emisiunea de pe 14 sunt tot felul de teorii: cum ne acaprează LGBT-ul. Se vorbeşte despre depravare şi că promovează pornografia.

Gelu Vişan vorbeşte despre ce ne fac ei copiilor noştri. De mai multe ori în ziua asta pe 14 au fost promovate mai multe idei.”

Mircea Toma a întărit faptul că moderatorul Victor Ciutacu nu i-a contrazis pe cei din studio şi astfel "a participat la o manifestaţie anti-LGBT".

Mircea Toma: „Pentru că dimensiunea intervenţiei acestui post (România TV, n. red) a fost de cu totul alt calibru, moderatorul era participant la o manifestaţie anti-LGBT (Victor Ciutacu), voi propune 20.000 de lei”.

Valentin Jucan:

Suntem în aceeaşi zonă a unei dezinformări care are ca scop punerea în opoziţie a unei părţi din societate. Eu consider că acest consiliu atât în trecut, cât şi în prezent, nu este pregătit să reprezinte corect aceste articole care au legătură cu două mari capitole de lege: instigarea la ură şi chestiunile de siguranţă naţională.”

Cristina Pocora:

„Am apreciat la Realitatea că au adus şi reprezentaţi care şi-au spus punctul de vedere clar, articulat şi asta e bine. Ne dorim să fim la nivelul dezbaterii europene pe acest subiect, lucrurile să se desfăşoare în cadrul legal, nimeni să nu fie lezat.

Au fost câteva emisiuni în care s-au scăpat de sub control lucrurile.

Şi cei de la Realitatea şi România au fost atente, doar că au scăpat nişte părţi care erau grave. Subiectul acesta nu-l întâlnim frecvent. El revine în actualitate cu acest evenimente. Suntem receptivi la ceea ce se întâmplă în societate şi cum se transformă lucrurile.”

Valentin Jucan:

„Pentru astfel de articole care atrag gravitate doar de 20.000. Când invoci un astfel de articol grav mergi cu o sancţiune foarte mare. Aşa ar trebui să fie. Noi dacă mergem pe această temă, mergem cu toti.

În opinia mea ar trebui să fie 200.000 amenda, având în vedere gravitatea şi urmările în societate.

Cei care dezbăteau opiniile erau Şoşoacă, Oana Lovin. Cum să ne aşteptăm ca cei din faţa ecranului să fie informaţi corect şi să rămână la sentimente neutre? Ar fi trebuit să avem nişte amenzi mari.”

Monitorizarea, cerută de Mircea Toma

Context. Mircea Toma a cerut monitorizare pentru mai multe posturi în legătură cu acest subiect. Pe „masa” CNA au ajuns ediţiile unor emisiuni de la următoarele posturi: Antena 1, Digi 24, Pro TV, TVR 1, Antena 3, Metropola TV, Realitatea Plus, RFI şi România TV. Concluzia: s-au găsit derapaje doar la România TV şi Realitatea Plus.

Mircea Toma a propus 10.000 de lei pentru Realitatea Plus. Emisiunea „Culisele Statului Pararel” din 1 august a adus sancţiunea pentru post. Şi Valentin Jucan a propus 5.000 de lei, dar şi-a retras propunerea în al treilea tur de vot.

Acelaşi Mircea Toma a mers pe o sancţiune de 20.000 de lei la România TV, iar Valentin Jucan a propus 10.000 de leiDupă trei tururi de vot a trecut amenda propusă de Jucancea de 10.000 de lei. Dorina Rusu a cerut rediscutarea cazului, pentru că amenda i s-a părut prea mică.

La România TV s-au găsit derapaje în şapte emisiuni: cinci din 14 august, una din 21 august şi una din 22 august.

Ce au spus invitaţii? George Simion: nu am nicio problemă cu persoanele LGBT, dar căsătoria trebuie să fie între un bărbat şi o femeie

Ce au spus invitaţii de la România TV şi de la Realitatea TV? Paginademedia.ro redă în continuare câteva fragmente. Cu George Simion, Codruţa Cerva sau Cristian Terheş, europarlamentar PNŢCD.

Ce au spus invitaţii la emisiunile de la România TV:

George Simion:

Eu mă încadrez în cei 50 % care nu au nicio problemă cu persoanele LGBT, dar cred că de fapt căsătoria trebuie în continuare să rămână între un bărbat şi o femeie, şi un copil poate să ia naştere decât în urma unei relaţii dintre un bărbat şi o femeie.

Restul sunt inginerii care sunt împotriva firii umane, împotriva lui Dumnezeu.

(...) Şi din punctul meu de vedere trebuie să susţinem adevărul. Europa, nu Sodoma, da, suntem europeni prin istorie, prin geografie, prin vocaţie, dar nu europeni în sensul unui suprastat european, ci într-o Europă a naţiunilor care să vizeze bunăstarea cetăţenilor. 

Cristian Terheş:

Când vorbim despre ideologia de gen vorbim despre un produs sau rezultat al societăţii, adică persoana care biologic este bărbat se poate trezi la un moment dat că se consideră femeie sau animal sau gândac sau cine ştie ce altceva se poate considera şi noi ca societate trebuie să-l recunoaştem pe om, sau nu pe om, pe vietatea, entitatea respectivă astfel cum persoana respectivă se consideră.

(...) Păi nu vă supăraţi, ceea ce aţi văzut în imaginile respective este rezultatul acestei îndobitociri din universităţi şi din liceele vestice, unde nu se mai predă istorie, nu se mai predă cultură, nu se mai predă aritmetică, nu se mai predă învăţământ efectiv, tinerii nu mai sunt învăţaţi să citească şi să scrie şi să socotească şi sunt învăţaţi cum să se considere ei dacă sunt bărbaţi că sunt femei şi invers şi acum în urma raportului Matic că bărbaţii pot să şi nască.”

Gelu Vişan:

Ce să vă spun? Vă spun aşa, unu, că neomarxiştilor, pseudomarxiştilor, aceşti ideologi ai schimbării sexului, genului şi aşa mai departe, ei îşi doresc o populaţie docilă, formată din copii încolonaţi...

De aceea vor să-i tâmpească de mici pe copii, de aceea sunt cei mai mari adversari ai Ortodoxiei româneşti, unde s-au blocat pentru că eu cred că Biserica, biserica instituţională ar trebui să facă mai mult şi-l aştept pe Prea fericitul Patriarh din când în când să aibă poziţii cât se poate de ferme pe acest subiect.

Dar, una peste alta, în Bucureşti li s-a pus pata pe bucureşteni asta este clar, până acuma nu au reuşit cu ciuma foarte bine, e posibil, nu e timpul trecut ca în această vară să avem cazuri de ciumă în Bucureşti, pentru că până la urmă cineva muşcat de şobolan în Bucureşti o să se îmbolnăvească şi o să zică vai, e de vină Romprestul...”

Ce s-a spus în emisiunea „Culisele Statului Pararel” de la Realitatea Plus:

Cristian Terheş:

„Am văzut deteriorarea educaţiei din California, am văzut ce se întâmplă cu băieţi care se pretind fete de la o oră la alta şi intră în vestiarul fetelor, am văzut scandaluri între părinţi.

Vă daţi seama că, dacă ai o fetiţă la şcoală, tu-ţi trimiţi copilul dimineaţa şi nu ştii dacă vine un fătălău din ăsta la amiază şi spune că e fată şi conform acestor noi noţiuni de redefinire a ceea ce înseamnă bărbat şi femeie, respectivul, respectiva, poate intra în toaleta fetelor sau în vestiarul lor.”

În momentul de faţă se redefineşte însăşi ideea şi noţiunea şi raportul dintre oameni, că nu mai avem bărbaţi şi femei! Avem bărbaţi care-s bărbaţi, dar avem şi bărbaţi care pot fi femei, dar care pot să spună că sunt şi animale şi genul acesta îţi schimbă întreaga relaţie interpersonală, la nivel de societate. ”

Cristian Terheş:

„Nici nu mai este chestiune de LGBT. S-a trecut de chestiunea asta. În fond şi la urma urmei, opţiunile sexuale ale oricui sunt private, să şi le practice acasă! În momentul când o astfel de practică sexuală, care o fi ea, o aduci public şi ceri şi oamenilor s-o voteze, e normal ca oamenii să aibă o opinie, pro sau contra.

În cazul de faţă însă, discutăm despre îndoctrinarea copiilor de la 0 la 4 ani, de la 4 la 6 ani, de la 6 la 10 ani, cu aşa numita „ideologie de gen”!

Ce înseamnă „ideologia de gen”? În momentul de faţă s-a reschimbat noţiunea despre bărbat şi femeie. Bărbatul şi femeia nu se mai raportează la organele sexuale din momentul naşterii, ci de percepţia pe care persoana o are despre sine.

Adică, cineva născut cu organe sexuale bărbăteşti, suntem la o oră destul de înaintată, dar e important şi folosesc aceste expresii, pentru că e important să se cunoască adevărul.

Un băiat, o persoană, născut cu organe sexuale bărbăteşti, la vârsta de 4 ani, în urma acestei îndoctrinări la grădiniţă de exemplu, vine acasă şi spune: „Mami, eu cred că-s fată!” Tu, conform acestui Raport Matic şi altor reglementări care vor veni, că vor veni, tu ca părinte nu mai ai obligaţia să spui că tu ceea ce spui, că ai fi fată, ar fi incorect şi eventual să mergi să te tratezi la un psiholog sau să vorbească cineva cu tine! Nu!”

 
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • David David
    B.A.M., cu ce argumente au venit? Au fost niste derapaje asumate, as putea spune ca nici macar asumate, intrucat angajatii RTV, patronatul si invitatii lor sunt homofobi cunoscuti - rareori e zi in care sa nu vina cu vreo stire sau dezbatere in care sa acuze homosexualii ca distrug crestinismul, doresc sa fure/abuzeze copiii, le invadeaza intimitatea, vor sa schimbe programa scolara si alte elucubratii care n-au vreo legatura cu realitatea. In luna august a anului trecut a fost un festival al homofobiei pe la majoritatea televiziunilor de stiri, inclusiv B1. Imi si amintesc de baietii aia doi care modereaza emisiunea "Buna, Romania" cum tineau monologuri de zeci de minute in care isi exprimau deranjul ca de ce, domnule, organizeaza aia Pride-ul, cu ce motiv, cu ce drept. Il prinsesera intr-o legatura telefonica pe un europarlamentar si il acuzau ca forteaza nota sustinand respectiva manifestatie, ca urmeaza nu stiu ce sarbatoare religioasa. Pai la noi sunt sarbatori religioase tot timpul. Ce facem, instauram teocratia si nu mai dam dreptul celor care nu se incadreaza in tipologia noastra sa existe, nu?

    In contextul actual, al razboiului din Ucraina, al intamplarii nefericite de la TNB, toti astia care isi dadeau viata sa interzica dreptul respectivei minoritati de a marsalui cateva ore, intr-o singura zi din an, acuza acum interesele "oculte" de... ghici ce? Fix restrangerea libertatii de exprimare! Invectivele aruncate cu ranchiuna in vara, demersurile lor agresive de a interzice dreptul acelor oameni de a-si tine marsul cu largul sprijin al popimii, care, bineinteles, aveau rolul de a legitima demersurile lor, ei bine, acele apucaturi nu reprezinta tot o restrangere a libertatii de exprimare?

    Asta ma amuza la televiziunile de genul - cand ne doare, tipam ca nu avem dreptul sa vorbim. Cand nu ne doare, dar dorim sa-i incurcam pe altii, facem tot ce ne sta in putere sa-i impiedicam.

    Abia astept din nou luna august sa-i vad pe cei care se bat acum cu pumnul in piept ca lupta pentru democratie si libertate cum vor fi - cu siguranta - si mai agresivi fata de anii precedenti pentru a interzice orice demers facut de comunitatea LGBT. N-am nici un dubiu ca daca AUR va ajunge la guvernare vreodata, nu doar ca vor fi interzise orice mesaje care sa aiba fie si cea mai mica tangenta cu aceasta comunitate, dar tare ma tem si ca vor fi arestati cei care isi vor dezvalui public orientarea sexuala. Ca deh, e democratie doar in limitele trasate de BOR!
  • Claudiu Claudiu
    Bai B.A.M eu cred ca tu esti angajatul lui Ghita Tv aka Rom TV prea ai aperi si plus ca multi popi sunt *** pedofili etc vezi cazul cantaretuului de muzica populara care a fost si preot POMOHACI
  • Stefan Stefan
    Amenda este mult prea mica. 10.000 de lei pentru cel mai urmarit post de stiri (declarativ, ca numai stiri nu se dau acolo), sunt bani de cafea pentru patron.
  • B.A.M B.A.M
    Cei din CNA trebuie să vină cu dovezi sau măcar cu argumente! Amărâții ăștia măcar vin cu argumente care pot convinge sau nu. Cei din CNA spun că e greșit, dar nu folosesc niciun argument câtuși de puțin solid sau nu! Și nici nu mai vorbim de dovezi...
    Și după tot ei se miră de faptul că nu au credibilitate pentru cetățeni!
    #JOS IPOCRIZIA CNA
  • jk jk
    Amenda i s-a parut prea mica?Poate prea mare.Sau prea mica la Romania TV
    Dar ce facem cu comentariile,nimic postat de atatea zile?!

Trimite un comentariu

sus