Skip to main content

România TV, amendă pentru un subiect legat de Cîţu. Somaţie pentru nişte afirmaţii despre Oana Pellea

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

CNA. România TV a încasat o amendă pentru afirmaţii despre Florin Cîţu. Tot azi, postul de ştiri a luat şi o somaţie pentru ce a spus, într-o altă emisiune, despre actriţa Oana Pellea. 

Publicitate

Pentru speculaţii la adresa lui Cîţu, aşa cum a concluzionat CNA, s-a aplicat o amendă minimă de 5.000 de lei. Propunerea a venit din partea Dorinei Rusu şi a trecut cu majoritate de voturi.

În respectiva emisiune s-au abordat mai multe subiecte: retrocedările unor terenuri de pe domeniul schiabil Transalpina, în care e implicată familia lui Cîţu, posibilitatea scoaterii adresei de domiciliu din cărţile de identitate şi alegerile de la Sectorul 1.

În decizia de sanţionare s-a ţinut cont de subiectul legat de Florin Cîţu, premier la vremea respectivă. 

În emisiune s-au folosit burtiere ca „Ce a făcut familia lui Cîţu cu pădurile ţării” sau „Moştenirea controversată a premierului, documentul bombă”. De asemenea, s-au mai spus şi alte lucruri. Redăm pe scurt fragmente:

Violeta Romanescu, moderatoare: Avem dezvăluiri importante despre moştenirea controversată a familiei Cîţu, ce au descoperit anchetatorii, ce probe au în instanţă, documente şi imagini care îl demască pe premier

Ovidiu Zară, invitat:

- Ceea ce ştiu e că până în prezent, familia Cîţu a intrat în posesia mai multor zeci de hectare, ceea ce mai ştiu e că acolo la Voineasa s-au făcut anchete penale în urma cărora doi oameni de afaceri şi fostul şef al ocolului silvic de la Voineasa.

- Partea de sud a Munţilor Carpaţi nu mai aparţine statului român, nu mai aparţine cetăţenilor români, va fi o graniţă între sudul României şi Transilvania, ceea ce pe mine mă îngrijorează.

Un scurt dialog între moderatoare şi un alt invitat, Gelu Vişan: 

Violeta Romanescu: Domnule Vişan, ar fi trebuit să vedem o reacţie sau nişte informaţii din partea premierului Cîţu? Că aici vedem un proces al familiei Cîţu cu statul, cu Ministerul de Finanţe, culmea, minister pe care dânsul l-a condus în urmă cu ceva timp?

Gelu Vişan: Da, şi de unde a desfiinţat Direcţia Juridică tocmai pentru a fenta acest proces

Fosta şefă CNA: E o ştire, nu a fost nimeni acuzat

Dorina Rusu, cea care a şi propus amenda, a spus: 

„Toate chestiile astea cu pământul românesc care ni se ia, chestiile xenofobeobe, cu Germania nu sunt în regulă. Una e să faci o investigaţie şi alta e să faci nişte speculaţii care ne bagă în ceaţă.

La acuzaţia de spionaj la adresa lui Clotilde am apreciat intervenţia moderatoarei. A fost fermă”, a spus membra CNA. 

Fosta şefă a CNA, Monica Gubernat, a votat contra deciziei de amendare. Argumentul acesteia a fost următorul: 

„Cred că este dreptul radiodifuzorului de a face speculaţii pe acest subiect pentru că nu l-au acuzat de nimic. 

Ştirea cu procesul familiei Cîţu este o ştire în care nu a fost nimeni acuzat. Subiectul cu pământul românesc nu are nicio legătură cu familia Cîţu”, a spus şefa CNA cu privire la emisiunea respectivă. 

Somaţie pentru o ştire despre Oana Pellea

Tot în şedinţa de astăzi, 28 octombrie, CNA a dat şi o somaţie postului România TV pentru un material despre actriţa Oana Pellea. 

„Cineva a vrut să o facă pe Oana Pellea un traseist moral, ceea ce nu este Oana Pellea”, a subliniat Mircea Toma. 

În respectiva emisiunea, România TV relata cum Oana Pellea ar fi primit un „paşaport diplomatic” în timpul guvernării Ponta, iar apoi ar fi ieşit la proteste contra PSD. 

Un scurt fragment din emisiune:

Simona Gheorghe, prezentatoarea emisiunii respective: „Să vă mai arăt ceva, doamnelor şi domnilor, pentru că ne uităm la rezişti, ne uităm cum au protestat în piaţă, cum au avut schimbarea puterii şi aici mă refer la reputata actriţă Oana Pellea, nelipsită de la protestele anti PSD din Piaţa Victoriei, care i-a criticat dur pe actori, care au fraternizat chipurile cu „ciuma roşie”.

Puţină lume ştie însă că artista „rezist” a făcut şi ea fix acelaşi lucru. Ce cadou a primit Oana Pellea chiar de la PSD, care nu a deranjat-o, dar iată că acum critică şi este împotriva celor de la PSD. S-a folosit de ei şi-a văzut interesul şi apoi Dumnezeu cu mila. Ia uitaţi imaginile.”

Toma a mai adăugat:

„Să pui laolaltă două lucruri din viaţa Oanei Pellea pentru a o denigra mi se pare mult mai grav decât a-l critica pe domnul Cîţu.
Totuşi, nu i se ia punct de vedere nici doamnei Pellea, dar nici familiei lui Florin Cîţu”, a mai spus membrul CNA.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    Interesantă observația, Camelia!
  • Camelia Camelia
    Toma a mai adaugat : "Să pui laolalta doua lucruri din viata Oanei Pellea pentru a o denigra, mi se pare mult mai grav...."

    De ce e grav sa pui laolalta doua lucruri? Nu asa se desfășoară procesul gandirii? Cand un om face doua lucruri ce se contrazic, de ce este rau sa observi asta? CNA nu are nimic in comun cu democratia. Ceausescu ar fi fost invidios pe realizarile CNA.

Trimite un comentariu

sus