Skip to main content

A fugit sau n-a fugit Anca Dragu din ţară? Romania TV, un titlul înşelător şi explicaţia incredibilă a directorului de programe

 
A fugit sau n-a fugit Anca Dragu din ţară? Romania TV, un titlul înşelător şi explicaţia incredibilă a directorului de programe

Două ştiri difuzate la interval de două săptămâni de Romania TV, care anunţau „fuga” din ţară a Ancăi Dragu, fost ministru de finanţe al României în guvernul Cioloş şi fost preşedinte al Senatului, au atras o somaţie de la CNA

Publicitate

În realitate Anca Dragu nu fugise, ci doar a fost numită Guvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Moldova. 

„Ştirea” în cauză a fost difuzată pe 23 decembrie şi pe 4 ianuarie şi suna astfel:

După anchetarea de către DNA a reziştilor, a început fuga din ţară. Şefa lor, Anca Dragu, a fost cea care a spart gheaţa. Senatoarea USR a fost numită Guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova. Anca Dragu a obţinut cetăţenia Republicii Moldova, chiar în ziua în care fostul guvernator Octavian Armaşu, a fost revocat din această funcţie.”

„A fost o licenţă poetică”, a fost explicaţia directorului de programe al postului, Roxana Niculescu. 

În final, s-a propus o amendă de 5.000 de lei (Mircea Toma) şi o somaţie (Monica Gubernat, preşedintele CNA). Somaţia a adunat cele mai multe voturi. 

Redăm din discuţiile de la CNA: 

Mircea Toma:

„Întrebarea este dacă Anca Dragu a fugit din România?”

Roxana Niculescu:

„Nu, Anca Dragu este Guvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Moldova”

Dorina Rusu: 

„Această infromaţie este prezentată ca fiind reală în două emisiuni, pe 23 decembrie şi pe 4 ianuarie. Se spune că Anca Dragu a fugit din ţară şi că Anca Dragu a fugit de frica anchetelor.

Vreau să înţeleg de unde aveţi această informaţie că într-o ţară cu care noi suntem într-o relaţie atât de bună, şi care pot lua informaţii de la noi când pun o persoană din România într-o funcţie importantă. De unde aţi aflat că această persoană care acum este Guvernatorul Băncii Centrale din Moldova a fugit din ţară.”

Roxana Niculescu: 

„Îmi pare rău că nu pot pune semn de egalitate, doamna Pocora, între Cristian Rizea şi Anca Dragu. E vorba despre cu totul şi cu totul altceva. În aceeaşi frază se spune clar că Anca Dragu a fost numită Guvernator al Băncii Naţionale din Republica Moldova chiar în ziua în care a primit şi cetăţenia Republicii Moldova şi folosind ca lienţă poetică, „a fugit din ţară”. Este o licenţă poetică, da”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus