Skip to main content

CNA. România TV şi burtierele ei! A luat trei amenzi într-o zi. Pentru derapaje la adresa Alinei Gorghiu şi a lui Raed Arafat

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

Trei amenzi a încasat România TV, astăzi, într-o zi, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Cele trei sancţiuni ajung la un total de 15.000 de lei, adică aproximativ 3.000 de euro.

Publicitate

În principal, staţia a fost penalizată pentru felul în care a tratat subiecte referitoare la şeful DSU Raed Arafat sau la senatoarea Alina Gorghiu, printre altele. 

Într-o a treia speţă, s-a afirmat că Octavian Oprea (preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României la vremea respectivă) şi-ar fi angajat iubita pe funcţia de director de cabinet. Despre această din urmă s-a afirmat că este „fostă animatoare”:

„Şi-a adus iubita porno în guvern” - aşa a titrat postul TV, într-o emisiune cu Ioan Korpos. 

După lungi dezbateri, s-au luat şi deciziile de sancţionare: Pentru fiecare dintre cele trei emisiuni s-a aplicat câte o amendă de 5.000 de lei

„Combinatoarea echipei câştigătoare”

CNA a amendat România TV, cu 5.000 de lei, pentru mai multe afirmaţii făcute la adresa senatoarei Alina Gorghiu. Penalizarea a venit la propunerea Dorinei Rusu, care a punctat că amenda a fost dată „în special pentru afirmaţiile despre divorţ şi partaj”, a argumentat membra CNA. 

Printre altele, România TV a titrat: 

- Dezvăluiri despre combinatoarea „echipei câştigătoare”

- Femeia partajului de miliarde care preia marile dosare

- Cum forţează accesul la marile dosare din Justiţie

În acelaşi timp, în ştire, s-a afirmat că: 

Aventurile diverse ale liberalei au culminat cu afacerea de divorţ rezolvată cu Lucian Isar, scriu jurnaliştii de la Cotidianul. Cei doi ar fi făcut un partaj prin care bani sustraşi de la diverşi păgubiţi printre care o jumătate de milion de euro din banii deponenţilor la Banca Feroviară au fost trecuţi în proprietatea Alinei Gorghiu, mai scriu cei de la Cotidianul”, după cum s-a spus în respectivul material. 

„Soluţia comandantului Arafat: Morgi în loc de medicamente”

O altă sancţiune de 5.000 de lei s-a aplicat şi pentru o emisiune moderată de Victor Ciutacu, despre şeful DSU Raed Arafat. Printre altele, s-au pus următoarele burtiere: 

- Anchetă explozivă, afaceri pe seama oamenilor care mor cu zile

- Ce păţesc medicii care nu respectă ordinul lui Arafat

Soluţia comandantului Arafat: Morgi în loc de medicamente

Tot în emisiune s-a mai spus şi că:

Oficial Naţional pentru Achiziţii Centralizate, ONAC, se pregăteşte să dea cu dedicaţie un nou contract uriaş unor firme de casă, de la care vrea să cumpere direct, fără licitaţie, aproape 500 de concentratoare de oxigen sau mai simplu spus echipamentele cu care medicii salvează vieţi în spitale.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în decembrie 2020, atunci când Deltamed SRL, o firmă despre care surse din piaţă ne spun că este patronată de un fost coleg de facultate al lui Raed Arafat a primit pe tavă un contract cu o valoare de 1.130.000 de euro, chiar dacă şeful DSU a negat orice legătură cu afaceristul clujean”.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Merită asta și la Digi 24. Digi 24 e plin de jurnaliști fără studii și no name-uri, un fel de OTV reloaded!

    Prelipceanu este un penibil care ține cu PSD și face prostii.
  • Puțin foarte puțin! Merita încă un zero acea cifră și un € la final nu lei.

Trimite un comentariu

sus