Skip to main content

TVR Cultural, pregătit de relansare, după o pauză de 10 ani. A primit licenţă de la CNA

 
TVR Cultural, pregătit de relansare, după o pauză de 10 ani. A primit licenţă de la CNA
TVR Cultural va emite din nou. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, în unanimitate, acordarea unei noi licenţe audiovizuale pentru postul TVR Cultural. 
Publicitate
 
Potrivit reprezentanţilor postului, emisia TVR Cultural va fi reluată până la finalul acestui an.
 

„TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creaţiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spaţiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură şi artiştii din generaţii diverse”, a declarat Dan-Cristian Turturică, preşedintele TVR.
 
Potrivit datelor prezentate în şedinţa CNA de marţi, Societatea Română de Televiziune a primit licenţe audiovizuale pentru TVR Cultural pentru emisia digitală terestră şi prin satelit. 
 
TVR Cultural va avea 60% producţie proprie, iar restul vor fi producţii ale altor producători (filme documentare). 
 
TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012. 
 
Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al SRTv, în şedinţa din 9 februarie 2022.

TVR Info a primit deja licenţă de la CNA şi a fost lansat în a doua parte a lunii iunie

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • criss criss
    Dacă tot scot HD-ul digital terestru, nu ne-ar mira să treacă și la alb-negru.
  • nuam nuam
    Pe 1 decembrie se lanseaza.
  • Dan Camelia Dan Camelia
    Sunt multe filme superbe care au fost difuzate in anii de dinainte de 1989, productiile BBC , cele de Cinemateca , seriale celebre si care pot fi reluate. De asemenea as dori multe filme documentare( gen persoanlitati din toate domeniile), documentare istorice ,politice si peste toate mult teatru de calitate ( daca se poate din cel vechi) intr-un cuvant multa ,dar multa cultura, caci este semnificativa nevoie de ea. Astept cu nerabdare lansarea canalului TVR Cultural
  • HectorMLT și Snoopy HectorMLT și Snoopy
    Eu aș dori să relasăm pentru a doua lansare în 2023 aș dori să relasăm de la Dan Diaconescu OTV
    Și în 2024 să relansăm de la Intact Media Group de la Dan Voiculescu program de sport GSP TV și postul GSP TV va avea și pe Antena Play
    Și tot în 2024 aș dori de la Sony Pictures Antenna Group Animax Romania să dea desene animate din Japonia să emite 24 de ore ultima dată s-a emitat 20:00 până la 02:00 și la Digi nu prindeam Animax as dori să fie în grila la Digi Animax.
  • Alexandra Sachelarie Alexandra Sachelarie
    Acum ca TVR Cultural va reveni, TVR 3 va trebui sa renunțe la o parte din conținutul Cultural și sa rămână la partea de emisiuni locale.
  • Canalia Pârțea Canalia Pârțea
    Sper că va exista bunul simț să fie HD.
    Alături de TVR 3! Alo, Turturică!!!
  • jk jk
    Mov?E logic,daca verdele e luat de 3

Trimite un comentariu

sus