Skip to main content

CNA. Digi 24, somaţie pentru lipsa de intervenţie a moderatoarei Andreea Dumitrescu. În studio erau Dan Cristian Popescu şi Alexandru Dimitriu

 
CNA. Digi 24, somaţie pentru lipsa de intervenţie a moderatoarei Andreea Dumitrescu. În studio erau Dan Cristian Popescu şi Alexandru Dimitriu

Consiliul Naţional al Audiovizualului, a dat o somaţie pentru Digi 24, pentru lipsa de reacţie a prezentatoarei Andreea Dumitrescu, în emisiune.

Publicitate

În emisiunea Studio politic, moderată de Andreea Dumitrescu, în data de 1 septembrie 2022, a ieşit o discuţie aprinsă între cei doi invitaţi prezenţi, Dan Cristian Popescu şi Alexandru Dimitriu, iar realizatoarea emisiunii nu a intervenit.

Deputatul USR Alexandru Dimitriu l-a acuzat pe interlocutorului său, Dan Cristian Popescu, că a făcut toate matrapazlâcuri în Sectorul 2, însă după această discuţie, cei doi invitaţi au început să vorbească unul peste altul, iar prezentatoarea a reuşit să zică doar cuvântul „matra...”.

Cel care s-a sesizat, nemulţumit că prezentatoarea Andreea Duminitrescu nu a intervenit, a fost deputatul PSD, Dan Cristian Popescu.

Membra CNA Dorina Rusu nu a fost de acord cu această decizie, spunând că invitatul se afla în emisiune şi putea să îşi susţină punctul de vedere.

Pentru ce s-a dat somaţie?

CNA a invocat în somaţie, articolul referitor la obligaţia moderatorilor, mai exact: „Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea.”

Dorina Rusu, membru CNA:

„Nu mi se pare că are vreo relevanţă plângerea... Nu cred că atunci când un personaj este prezent în studio are motive să facă o plângere. Mi se pare chiar ridicol. A fost acolo, putea să se apere, putea să ceară el intervenţia moderatoarei.”

Mircea Toma, membru CNA:

“Moderatorul trebuie să modereze de bun simţ. Da, a fost o păruială între doi politicieni care unul îl acuză de ceva pe celălalt. Ăla se apară cât poate acolo, dar moderatorul trebuia să modereze…ea trebuia să intervină.”

Monica Gubernat, membru CNA:

„A încercat şi ea să pronunţe cuvântul matrapazlâc şi nu prea i-a ieşit.”

 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    @geo, din 2019, de când Andreea Dumitrescu a fost concediată de la TVR din cauza că era foarte agresivă la PSD, a cam dat-o bâtă în baltă.

    A fost și scandal la TVR de atunci când s-a întâmplat acel moment.
  • geo geo
    La aria cercului s-a priceput cui si unde sa puna intrebarea dar la moderarea respectivei emisiuni a cam dat-o cu bâta în baltă, cum se spune. Soby, ai legătura...
  • Șerban Șerban
    Nu știam că prezentatoarea are aceleași îndatoriri ca o educatoare de la grădiniță.
  • R R
    Dati audientele de luni ,marti miercuri si joi seara! Chiar va bateti joc.

Trimite un comentariu

sus