Skip to main content

Cu „doctor” Teodosie despre vaccinare. La radio. Amendă de la CNA

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

Episcopul Teodosie atrage o amendă de la CNA. Mai exact, vorbim despre o sancţiune de 10.000 de lei pentru derapaje cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19. 

Publicitate

Forul a amendat postul deţinut de Arhiepiscopia Tomisului - Radio Dobrogea - pentru afirmaţiile făcute de ierarh în timpul unei emisiuni care se difuzează săptămânal. 

Ce a zis Teodosie, printre altele? O scurtă selecţie: 

Eu cred că trebuie să fac un apel la jurişti, să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul! Şi au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu! Mai ales că nu-i asumat de nimeni şi sunt atâtea urmări negative

Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta! De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro-vaccin şi a obligativităţii vaccinului?

Sigur, este o neorânduială, aş putea spune, în această forţare care este nefirească, fără temei şi cu rolul de a speria ca să vă vaccinaţi forţat! Nu acceptaţi, avem personalitate de sine fiecare

„Voi rectifica informaţiile false”

Chiar moderatorul respectivei emisiuni, preotul Eugen Tănăsescu, a recunoscut că unele afirmaţii făcute de Teodosie sunt false. Tănăsescu este purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, directorul Radio Dobrogea şi reprezentantul postului la CNA. 

Prezent în şedinţa CNA, Eugen Tănănescu a spus:

„În această emisiune mi-au scăpat câteva afirmaţii ale Înaltpreasfinţitului. Am sesizat că au fost două nedocumentate. M-am documentat şi voi rectifica.

E vorba despre acea afirmaţie că UE va înceta vaccinarea. Nu are acoperire, a fost greşit informat. Cred că a fost victima unui mesaj fals.

Mai e si afirmaţia că vaccinul nu e asumat de nimeni. Mi-a scăpat. Din moment ce producătorii merg şi cer autorizaţie pentru vaccin intră într-un proces legislative aşa că nu se pune problema asumării.

Înaltpreasfinţitul nu este împotriva vaccinării. Ceea ce ne-a pornit a fost respectiva informaţie referitoare la eventuală obligativitate.
Voi rectifica informaţiile false din emisiune.

Îmi asum că rolul de moderator a scăpat pe moment. Am greşit, nu pot spune că nu.

În ceea ce priveşte vaccinul, eu am făcut boala şi urmează să mă vaccinez”, după cum a afirmat preotul pe 21 octombrie, chiar la o săptămână după difuzarea emisiunii sancţionate. 

Jucan: „Cei doi nu au o pregătire medicală”

Valentin Jucan a fost cel care a propus amenda de 10.000 de lei, iar argumentele sale au fost următoarele:

„Eu nu cred că lucrurile nu pot fi trecute aşa uşor cu vederea. E lăudabilă intenţia de a rectifica, dar dauna a fost produsă. Domnul Teodosie nu este orice persoană. Vorbele dânsului au un ecou extrem de puternic. Dacă această discuţie ar fi avut loc sub forma unui taifas, eu aş fi înţeles.

În momentul în care o înaltă faţă bisericească are aceste luări de poziţie se produce o undă de şoc indiferent de sens.

Pe de altă parte, nu înţeleg de ce un astfel de subiect este dezbătut cu domnia sa. Din punct de vedere sufletesc aş fi înţeles, însă nu princep sensul dezbaterii din punct de vedere medical. Cu toată stima, cei doi nu au o pregătire medicală”, a spus membrul CNA. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Camelia Camelia
    Teodosie are aberatiile lui, dar de data asta chiar are dreptate. Adica vreti sa spuneti ca vaccinul nu este obligatoriu? In fapt este obligatoriu, cand ti se spune : ai dreptul sa nu te vaccinezi, dar nu poti sa te duci sa muncesti.
  • Didi Didi
    Nu va luati de teodosie, are protectie la nivel inalt. Pai a scapat el de condamnari in dosare penale cand ***a de popi si in procesul cu fondurile europene de milioane de euro luate ca subventii pentru culturi inexistente, credeti ca se inpiedica el intr-un vaccin?
  • anda anda
    numai 10000 ron??
    cazul Congo, unde nu a murit nimeni, a fost amendat cu 20000, iar asta, din cauza caruia au murit sute de oameni, doar 10000?? rusine CNA

Trimite un comentariu

sus