Skip to main content

Trei amenzi în două zile la Global News, pentru o ploaie de conspiraţii despre COVID, 5G, vaccinuri şi „dârele” lăsate de avioane

 
Trei amenzi în două zile la Global News, pentru o ploaie de conspiraţii despre COVID, 5G, vaccinuri şi „dârele” lăsate de avioane

Televiziunea Global News are de plătit amenzi în valoare de 90.000 de lei (aproximativ 18.000 de euro) pentru lipsa informării corecte numeroase emisiuni în care au curs afirmaţiile conspiraţioniste. 

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat televiziunea Global News de trei ori în două dintre şedinţele publice de săptămâna aceasta. Este vorba de o amendă de 50.000 de lei şi încă două de câte 20.000 de lei. 

Toate sancţiunile au fost date pentru acelaşi tip de încălcări, lipsa informăării corecte în numeroase emisiuni difuzate de post în luna iunie. 

Emisiuni în care s-a vorbit despre „planuri malefice prin care să fim controlaţi”, „apa, aerul, hrana, toate sunt contaminate în scopul de a ne transforma ADN-ul” sau despre extratereştri veniţi pe pământ cu mii se ani în urmă şi care au creat oameni în laborator. 

Nu au scăpat nici consipraţiile despre COVID, despre vaccinare sau dârele lăsate pe cer de avioane care ar stropi atmosfera cu „diverse substanţe”. 

„Avem două tipuri de subiecte. Sunt vreo trei suau patru emisiuni în care e vorba despre vaccin, despre COVID, tot felul de fake news-uri care sunt demontate. Pe de altă parte sunt subiecte ce vizează Uniunea Europeană care ne exploatează, ne oprimă, ne distruge vieţile, ne impune tot felul de reguli. (...) Sunt emisiuni care cred că fac rău, foarte mult rău, chiar dacă nu au audienţă mare, informaţiile acestea se răspândesc”, a spus Dorina Rusu, membru CNA, cea care a şi propus două dintre amenzi. 

„Eu nu cred că am urmărit Global News, cred că am următit Fake News”, a concluzionat Oana Dincă, membru CNA. 

Cum s-au împărţit sancţiunile: 

  • Amendă de 50.000 de lei pentru emisiunea „Efect politic” din 28 iunie şi pentru ediţiile din 12, 15, 28 şi 29 iunie ale emisiunii „Ştirea Exactă”.

    În emisiunea „Efect politic” moderatorul a afirmat:

    „Deci, l-am întrebat pe domnul Sacha Stone dacă există vreo posibilitate să scăpăm de acest plan malefic prin care să fim controlaţi şi domnul Stone ne-a explicat că ceea ce se petrece acum în lume este parte a unei agende diabolice, demonice, transumaniste, care constă în faptul că apa, aerul, hrana, toate sunt contaminate în scopul de a ne transforma ADN-ul, să ne transforme pe noi ca oameni”;

    „Dar cu toate astea, tăbliţele în Sumeria sunt foarte explicite şi ne-au vorbit tăbliţele respective de rase de extratereştri care au aterizat pe pământ în urmă cu zeci de mii de ani, poate sute de mii de ani şi ei au creat oamenii efectiv în laborator, în acele Petri dish... vase. Şi fie că, după cum am spus, ne place sau nu, există multe argumente care arată că noi, oamenii, suntem nişte hibrizi galactici”.  

    Printre titlurile afişate pe ecran în emisiunea „Ştirea exacta” sunt: „Doar şase luni de compensare a preţurilor la energie. De la anul, scapă cine poate” (12.06.2023); „Cristian Terheş: Comisia Europeană nu vrea să mai folosim bani cash! O să avem Euro digital” (29.06.2023); 

     
  • amendă de 20.000 de lei pentru emisiunile „Starea de veghe” din 01 şi 08.06.2023, „Ştirea exacta” din 14.06.2023 şi „Ştirile Global News” din 16.06.2023, pentru modul în care au fost abordate subiectele referitoare la pandemie şi la vaccinarea împotriva COVID-19.

    Titlu afişat: „Agenţia Europeană EMA recunoaşte că vaccinurile au cauzat probleme ale fertilităţii la femei” (01.06.2023).

    La stabilirea sancţiunii, Consiliul a reţinut şi dezbaterile referitoare la educaţia copiilor pe teme de sexualitate şi homosexualitate.

    În ediţia din 08.06.2023 a emisiunii „Starea de veghe”  s-a afirmat, printre altele, că: „Principalul scop al acestei îndoctrinări cu homosexualitatea, încurajarea trans-sexualismului şi a operaţiilor de la vârste din ce în ce mai fragede, toate au un singur scop. (…) Reducerea populaţiei.

     
  • amendă de 20.000 de lei pentru emisiunile „Efect politic” din 20.07.2023 şi „Ştirea exactă” din 20 şi 25.07.2023.

    Printre afirmaţiile  făcute în aceste ediţii:

    „În primele emisiuni, am vorbit despre războiul pe care globaliştii, aceste elite de psihopaţi care conduc lumea, administrativ vorbind, deci acest război pe care-l duc împotriva copiilor, cu traficul de copii (...) Iar în precedenta noastră emisiune, (...) am vorbit despre un dublu mecanism pe care aceşti globalişti îl aplică populaţiei lumii, anume pandemia globală, tratatul pandemic global corelat cu această monedă digitală a băncilor centrale.

    Deci, prin aceste planuri ei vor să sclavizeze populaţia lumii, să o reducă bineînţeles şi să o facă o masă mult mai mică, dar total obedientă faţă de planurile, agenda ocultei mondiale (...)”. („Efect politic” din 20.07.2023);

    „(...) din punctul meu de vedere, şi COVID-ul şi vaccinurile anti-COVID au fost arme biologice (...). În ultima perioadă, în ultimii 3 ani, am văzut multe avioane care au lăsau dâre persistente şi care stropeau cu diverse substanţe.

    Aş vrea să se facă o analiză amănunţită şi o anchetă a acestor substanţe şi acestor particule din aer care, cu siguranţă, sunt implicate şi ele în deteriorarea sănătăţii oamenilor, alături de aceste arme biologice, COVID-ul şi vaccinurile, aşa-zisele vaccinuri anti-COVID”;

    „De asemenea, tot în această perioadă, vedem cum s-a montat instalaţia 5G şi cum a fost pusă în funcţiune această armă, care este o armă militară de fapt acest 5G” („Ştirea exactă” din 20.07.2023);

Legislaţie

Legea audiovizualului Nr. 504 din 11 iulie 2002 cu modificările şi completările ulterioare:

Art. 3 (2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

DECIZIE Nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (...) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus