Skip to main content

COMUNICAT. Amenajarea unui teren de tenis: 5 lucruri de care ai nevoie

 
COMUNICAT. Amenajarea unui teren de tenis: 5 lucruri de care ai nevoie

COMUNICAT. Tenisul este un sport dinamic, ce permite stimularea întregii musculaturi, precum si a sistemelor vitale ce permit buna funcţionare a organismului. Cei care doresc să joace tenis cât mai aproape de casă, pot opta pentru amenajarea propriului teren.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

O curte spaţioasă, bugetul necesar pentru o astfel de investiţie şi planul corect sunt elementele importante de la baza unui astfel de proiect.

“Sportul alb” este ideal pentru toţi cei din familie, de la mic la mare. Aşadar, iată 5 lucruri pe care este bine să le ştii din start:

1. Stabilirea amplasării terenului de tenis

Ca regulă generală, amplasarea unui teren de tenis trebuie să se facă pe axa longitudinală N-S, astfel încât jucătorii să nu fie deranjaţi de razele soarelui, în timpul punctelor jucate.

Spaţiul pe care se va monta ulterior suprafaţa de joc trebuie să fie drept, iar în cazul în care prezintă diferenţe vizibile de altitudine sau denivelări, va fi nivelat corespunzător.

Este recomandat ca terenul să dispună de propriul său sistem pentru drenarea apei de ploaie, iar fundaţia acestui perimetru să fie realizată dintr-un material cât mai dur.

Îţi recomandam piatra de rău, precum şi mai multe straturi intermediare de pietriş, pana la stratul exterior, adică cel de contact. 

2. Alegerea materialului pentru suprafaţa de joc

Pentru construirea terenului de tenis dintr-un spaţiu rezidenţial, se poate miza pe un mix de materiale specifice: zgură roşie (75%), argilă (20%) şi granule de nisip cu diametru mai mic de 3 mm (5%). O altă variantă de material, însă ceva mai scumpă, este polipropilena.

Aceasta asigură, însă, avantajul unei montări facile, precum şi o rezistenţă îndelungată, la contactul fizic, precipitaţii şi temperaturi extreme, comparativ cu suprafaţa de joc din zgură.

Tartanul, betonul şi chiar gazonul reprezinta alte opţiuni avute la dispoziţie pentru alegerea materialului suprafeţei, în funcţie de stilul de tenis practicat, dar şi de buget. 

3. Trasarea marcajelor de pe terenul de tenis

Liniile de marcaj delimitează spaţiul regulamentar de joc, astfel că jucătorii pot ţine o evidenţă clară a punctelor, în cazul în care mingea depăşeşte aceste limite. De asemenea, permite indicarea zonelor în care jucătorii trebuie să stea, în timpul servei.

Materialul utilizat pentru trasarea liniilor de marcaj se alege în funcţie de natura suprafeţei de joc. În cazul zgurii, marcajul se trasează cu praf de cretă, însă se poate recurge şi la varianta materialelor plastice, fixate de suprafaţă.

În cazul unui teren de tenis din beton sau gazon sintetic, se poate utiliza vopsea albă, cu proprietăţi reflectorizante.

4. Montarea corpurilor de iluminat

Instalarea sistemului de nocturnă reprezintă una dintre ultimele etape ale amenajării unui teren de tenis. Astfel, terenul de tenis poate fi practicabil şi în zilele înnorate, cu luminozitate redusă, însa mai important decât atât, după lăsarea întunericului.

Pentru o vizibilitate excelentă, se recomandă montarea becurilor pe toate laturile gardului ce împrejmuieşte suprafaţa de joc, dar şi în colţuri.

Se recomandă utilizarea becurilor cu lumină albă, rece, apreciată pentru faptul că scoate în evidenţă marcajul şi mingile de tenis.

5. Achiziţionarea unui fileu de tenis calitativ

Calitatea fileului de tenis de camp este esenţială pentru o utilizare cât mai plăcută a perimetrului de joc. Un produs de calitate este întărit cu ochiuri duble, precum şi o bandă albă în partea sa superioară, ambele elemente garantând protecţie UV.

Online-ul îţi permite să cauţi şi să comanzi rapid filee de tenis de câmp utilizate în turneele de Grand Slam, finisate cu benzi dintr-un material rezistent (preferabil poliester), pentru o utilizare de lungă durată.

Amenajarea unui teren de tenis reprezintă un proiect de lucru extrem de complex, însă care generează automat o valoare a imobilului pe piaţă mult mai ridicată.

Pentru că o astfel de lucrare să fie dusă la bun sfârşit, se recomandă colaborarea cu o echipă de specialişti, ce poate oferi atât soluţii de proiectare şi implementare, cât şi acces la materialele potrivite.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus