Skip to main content

COMUNICAT. Recomandări pentru alegerea pietrei naturale pentru un proiect de amenajare

 
COMUNICAT. Recomandări pentru alegerea pietrei naturale pentru un proiect de amenajare

COMUNICAT. Atunci când îţi doreşti atât rezistenţă în timp, cât şi o eleganţă aparte, piatra naturală este o alegere ce merită considerată indiferent dacă este vorba de un proiect de amenajare interior sau exterior. Datorită calităţilor sale incontestabile, este folosită încă din vremuri antice pentru a construi atât locuinţe, cât şi monumente impresionate precum piramidele.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În acest articol vei găsi câteva recomandări esenţiale pentru alegerea pietrei naturale potrivite pentru proiectul tău de amenajare. Fie ele bugete sau culori, fiecare detaliu contează atunci când îţi doreşti o renovare de succes.

Alege piatra naturală în funcţie de camera pe care o amenajezi

Textura, provocările cauzate de mentenanţă şi culorile disponibile sunt doar câteva dintre caracteristicile care variază în funcţie de tipul de piatră naturală ales. Pentru a-ţi crea o viziune de ansamblu cât mai rapid, începe prin a evalua oferta unui magazin online de piatra naturală.

Cele mai populare opţiuni disponibile, precum şi întrebuinţările lor uzuale sunt:

● Marmura - este definiţia luxului modern şi, în acelaşi timp, o alegere clasică, preferată deja de sute de ani. De multe ori, vei observa că este utilizată pentru blaturile de bucătărie. Deşi asigură un aspect unic, datorită porozităţii ridicate necesită întreţinere suplimentară în astfel de amenajări. Este mai potrivită pentru băi, obiecte de artă şi decoruri.

● Granitul - necesită operaţiuni de întreţinere minime, ceea ce îl face potrivit pentru zonele cu trafic intens sau cele care se pot păta uşor. Durabilitatea şi rezistenţa la căldură de care dă dovadă îl recomandă pentru blaturile de bucătărie şi pardoselile din orice zonă a casei, chiar şi terasa.

● Calcarul - este adesea utilizat pentru pardoseli şi placarea pereţilor. Adaugă de obicei căldură încăperilor pe care le decorează, fiind şi plăcut la atingere. Se poate achiziţiona în culori neutre şi utiliza împreună cu un sistem de încălzire prin pardoseală.

Consideră atent culorile şi texturile potrivite

Dacă ai deja o viziune clară în ceea ce priveşte amenajarea ta, asigură-te că toate culorile şi texturile pietrei naturale pe care o alegi reuşesc să completeze şi chiar să eleveze acea viziune. Spre exemplu, culorile granitului variază de la alb la negru în timp ce marmura poate fi chiar şi cenuşie sau roşie.

Pentru mai multă unicitate, ia în considerare un blat din onix. Vei putea alege din culori pastel şi vei beneficia de o caracteristică neaşteptată - transluciditate.

Texturile variază şi ele la fel de mult. Dacă îţi doreşti duritate mare şi rezistenţă în timp, atunci granitul este o alegere adecvată pentru că se zgârie şi se deteriorează cu greu. Pe de altă parte, un aspect lustruit şi uniform este mai uşor de obţinut atunci când utilizezi calcarul.

Nu trebuie uitate nici spaţiile exterioare. Pentru a combina texturi durabile şi deosebite cu o paletă de culori vibrantă, plăcile de ardezie sunt excelente pentru terase şi alei.

Nu uita de mentenanţă

Dacă iţi doreşti o casă frumoasă care este şi uşor de întreţinut, nu uita să determini metodele de curăţare cele mai indicate pentru piatra naturală necesară amenajării tale.

În unele cazuri, este suficientă ştergerea cu o lavetă umedă. Alteori, anumite tipuri de culori şi texturi implică metode de curăţare şi întreţinere mai complexe - de la detergenţi delicaţi până la soluţii speciale pentru piatră naturală.

Poate fi necesară şi lustruirea cu ceară profesională sau aplicarea periodică a unor tratamente speciale - sigilare, impermeabilizare sau revitalizare de culoare. De asemenea, este important ca atunci când lichide sau grăsimi se scurg neaşteptat pe suprafeţe din piatră naturală, ştergerea lor să se întâmple cât mai curând. Astfel, durata de viaţă a amenajării tale va fi mai mare.

Piatra naturală este o alegere potrivită pentru a conferi eleganţă şi durabilitate proiectelor tale de amenajare, iar aceste recomandări te pot ajuta în procesul de selecţie. Totul depinde de planurile şi preferinţele tale.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Melania Ulici melania.ulicipaginademedia.ro
viewscnt

sus