Skip to main content

COMUNICAT. Cum alegi aparatul de aer condiţionat potrivit pentru locuinţa ta?

 
COMUNICAT. Cum alegi aparatul de aer condiţionat potrivit pentru locuinţa ta?

COMUNICAT. Temperaturile crescute din timpul sezonului cald reprezintă o problemă pentru multe persoane, din cauza disconfortului creat. Când aerul din locuinţă devine prea cald, poţi întâmpina dificultăţi în a te odihni sau a îţi desfăşura eficient treburile casnice, deoarece te poţi simţi lipsit de energie şi indispus. Un aparat de aer condiţionat poate fi soluţia salvatoare.

Publicitate

Îţi prezentăm în continuare criteriile de care să ţii cont pentru a îl alege pe cel potrivit pentru locuinţa ta.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ce rol are aparatul de aer condiţionat?

Un aparat de aer condiţionat are rolul de a reduce temperatura din spaţiile interioare. Există modele create special pentru locuinţe şi birouri, dar şi unele cu particularităţi specifice pentru condiţiile din laboratoare, blocuri operatorii sau instalaţii de tip electronic.

Maşinile sunt şi ele dotate cu sistem de aer condiţionat sau climă.

Există două categorii de aparate de aer condiţionat: cele care folosesc aerul din încăpere pentru a îl recircula şi cele care preiau aer din exterior şi îl combină cu cel de interior. De asemenea, există şi unele aparate portabile pentru ventilaţie.

Criterii de alegere a aparatului de aer condiţionat

Deoarece există o mulţime de modele destinate uzului rezidenţial, poate fi o provocare să alegi modelul potrivit. Îţi prezentăm criteriile care te pot ajuta să te hotărăşti în acest sens.

● Caracteristicile locuinţei

Dimensiunea camerei poate influenţa circularea aerului. Cu cât spaţiul este mai generos, cu atât necesită un aparat de putere mai mare. Felul în care sunt dispuse camerele contează şi el foarte mult. De exemplu, sistemul open space facilitează răcorirea.

Dispunerea holurilor, în cazul locuinţei cu multe camere, poate ajuta sau nu la modul în care circulă aerul venit de la aparat. Etajul, modul în care sunt poziţionate ferestrele şi izolaţia termică sunt alţi factori de care este indicat să ţii cont când alegi aparatul de aer condiţionat.

De pildă, camerele aflate la etaje inferioare se răcoresc mai rapid faţă de cele superioare şi pot necesita un aparat de putere mai redusă.

● Tipologia sistemului de răcire

Există două tipuri de sisteme: cele realizate cu tehnologia split şi cele de tip multisplit. Cele care funcţionează cu sistemul split sunt destinate locuinţelor de dimensiuni mici şi medii. Se poate amplasa câte un aparat de acest gen în mai multe încăperi. Aparatele de aer condiţionat ce utilizează tehnologia multisplit le avantajează pe cele cu spaţii generoase sau de tip open space.

● Clasa energetică şi nivelul zgomotului

Poţi compara aparatele de aer condiţionat în funcţie de clasa energetică în care sunt încadrate. Aceasta are la bază raportul dintre indicii eficienţei energetice ai aparatului şi cei stabiliţi la nivel european. Nivelul zgomotului produs de aparat poate fi un alt criteriu de selecţie. Aparatele de înaltă calitate sunt mai silenţioase şi nu depăşesc 50-60 de decibeli.

● Funcţiile

Unele aparate de aer condiţionat sunt prevăzute doar cu funcţii standard, iar altele au în componenţă şi funcţii suplimentare. Cele standard sunt de răcire şi de ventilaţie, iar cele suplimentare pot fi, de exemplu, de programare, comandă prin intermediul sistemului WiFi, autocurăţare, filtrare a aerului. Alte funcţii suplimentare pot implica dezumidificarea, autodiagnoza, scanarea 3D, utilă în modul în care aparatul direcţionează aerul.

● Filtrele

Unele aparate de aer condiţionat sunt prevăzute cu filtre pentru purificarea aerului, reducerea mirosurilor neplăcute, dezumidificare. De exemplu, filtrele de tip electrostatic au rol în reducerea cantităţii de spori ai mucegaiului.

În funcţie de necesităţile tale şi ale celorlalţi membri ai familiei, poţi ţine cont de tipologia filtrelor atunci când alegi aparatul de aer condiţionat.

Există o mulţime de avantaje pe care le poate oferi un aparat de aer condiţionat. Printre acestea se află contribuţia pe care o aduc asupra menţinerii unei temperaturi normale a corpului şi a îmbunătăţirii calităţii somnului şi a calităţii aerului.

Asigură confortul tău şi al familiei tale achiziţionând un aparat de aer condiţionat cu ajutorul căruia vei crea condiţii optime în locuinţă!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus