Skip to main content

COMUNICAT. Apartamente de tip studio. Ce avantaje are si cu ce este diferit de o garsoniera?

 
COMUNICAT. Apartamente de tip studio. Ce avantaje are si cu ce este diferit de o garsoniera?

COMUNICAT. În ultimele decenii, apartamentele de tip studio au castigat din ce in ce mai multa popularitate pe piata imobiliara din Romania. Cu toate acestea, foarte multi oameni nu stiu inca cu exactitate ce este. Majoritatea il confunda cu o garsoniera, ceea ce este destul de gresit.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ce diferente sunt intre un apartament de tip studio si o garsoniera?

Un apartament tip studio este o locuinta proiectata pentru a oferi un spatiu de locuit confortabil, in ciuda dimensiunilor relativ mici. Desi au tot o camera destinata locuitului, in comparatie cu garsonierele, apartamentele de tip studio sunt mai incapatoare si ofera mai multe facilitati. Una dintre caracteristicile esentiale ale apartamentelor studio este faptul ca acestea au intotdeauna baie si bucatarie proprii, separate de living.

In timp ce garsonierele au fost prezente comune pe piata imobiliara din Romania, apartamentele studio sunt relativ noi si au adus un suflu nou in lumea locuintelor. Garsonierele, in special cele mai vechi, au dimensiuni mai mici.

O alta diferenta dintre cele doua tipuri de locuinte este data de designul interior. Apartamentele studio sunt concepute cu atentie la detalii si elementele de design, punand accent pe modernitate si functionalitate.] Unele apartamente studio pot avea chiar si pereti despartitori pentru a delimita mai bine zonele functionale din living, ceea ce ofera o mai mare flexibilitate in amenajare.

Garsonierele sunt adesea gasite in blocuri mai vechi, in timp ce apartamentele studio sunt parte a unor constructii noi, moderne si bine izolate. Aceasta inseamna ca garsonierele pot avea pereti subtiri care pot cauza disconfort cu vecinii galagiosi, in timp ce apartamentele studio ofera o izolare fonica mai buna.

Ce avantaje are un apartament de tip studio?

Exista mai multe avantaje de care se bucura cei care locuiesc intr-un apartament de tip studio:

  • Se bucura de o locuinta usor de mobilat si  de un stil de viata minimalist.  Datorita dimensiunilor reduse, apartamentele studio sunt ideale pentru cei care apreciaza un stil de viata minimalist.
  • Dispun de un spatiu usor de curatat si organizat. Dimensiunile reduse fac ca intretinerea si curatarea apartamentului studio sa fie mai usoare si mai rapide decat in cazul unor apartamente mari. Totul este la indemana si organizat eficient.
  • Eficienta energetica mai buna. Datorita dimensiunilor reduse, apartamentele studio au nevoie de mai putina energie pentru incalzire si racire, ceea ce se traduce in facturi mai mici la utilitati. Evident, daca vrei sa investesti intr-un astfel de apartament este bine sa te asiguri ca imobilul in care se afla este foarte bine izolat termic.
  • Necesita o investitie minima. Achizitionarea unui apartament studio poate fi o optiune financiara accesibila. Este o investitie perfecta pentru cei care doresc un imobil pe care sa il inchirieze sau pentru cei care se afla la inceput de drum.
  • Promoveaza multitasking-ul. Spatiul deschis din apartamentele studio incurajeaza multitasking-ul si flexibilitatea in utilizarea locuintei. Aici, poti avea o zona de lucru, una de relaxare si una pentru somn.

Daca esti o persoana singura sau esti intr-un cuplu si vrei o locuinta ieftina, in care sa te poti organiza foarte bine, apartamentul de tip studio este o solutie pe care nu trebuie sa o neglijezi.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus