Skip to main content

COMUNICAT. Baie lungă şi îngustă: 5 idei creative de amenajare

 
COMUNICAT. Baie lungă şi îngustă: 5 idei creative de amenajare

COMUNICAT. La prima vedere, poate părea că o baie lungă şi îngustă oferă foarte puţine opţiuni de amenajare, şi din această cauză este un model mai rar întâlnit. În realitate, o astfel de baie nu ridică probleme deosebite, dacă alegi designul potrivit şi te foloseşti de câteva trucuri menite să facă încăperea să pară mai spaţioasă.

Publicitate

De aceea, ne-am gândit că ţi-ar fi de folos câteva idei în acest sens; astfel, a luat naştere acest material, pe care te invităm să-l parcurgi în cele ce urmează.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Scoate în evidenţă peretele scurt

Aspectul de hol sau de tunel îngust este cel mai deranjant în cazul unei astfel de băi, de aceea, un prim truc este scurtarea vizuală a spaţiului.

Poţi face asta scoţând în evidenţă peretele scurt cu cea mai mare expunere; în acest scop, ai la dispoziţie mai multe variante după cum urmează:

Culoarea – peretele scurt trebuie să aibă o culoare diferită de a celorlalţi pereţi, fiind recomandată o nuanţă închisă, care îl apropie vizual şi va face baia să pară mai scurtă, iar spaţiul să fie unul mai intim.

Finisajul – în acest caz, poţi folosi pentru finisarea peretelui un alt material, cu o textură şi o culoare diferită. Spre exemplu, dacă ceilalţi pereţi sunt placaţi cu faianţă, pentru peretele scurt poţi apela la piatră naturală, panouri din lemn sau un tapet special pentru baie.

Plăcile de faianţă – dacă ţii ca baia să aibă o culoare unitară, iar finisajul pereţilor să fie acelaşi, poţi apela la a treia variantă, folosind plăci de faianţă dispuse diferit în cazul peretelui scurt. Gama variată de modele de gresie si faianţă pentru baie din magazinele de profil te va ajuta să pui uşor în practică această soluţie.

Foloseşte o cadă asimetrică sau rectangulară

O cadă mare nu este un accesoriu potrivit în cazul unei astfel de băi, pentru că va „fura” mult din spaţiul şi aşa îngust. Mult mai practică este instalarea unei căzi asimetrice sau a uneia rectangulare, cu dimensiuni mai mici şi o formă mult mai potrivită pentru o astfel de baie.

Dacă nu ştii de unde să-ţi comanzi, în oferta de căzi de baie de la Neakaisa.ro poţi găsi o serie de modele care se încadrează perfect în baia ta.

Cel mai bun loc pentru instalarea vanei este una dintre laturile înguste ale băii. În acest mod, pui în valoare o zonă care nu îţi oferă foarte multe opţiuni de amenajare, iar cada va umple spaţiul şi va face baia să pară mai scurtă.

Obiecte sanitare suspendate şi compacte

O baia lungă şi îngustă nu este spaţiul propice pentru modele speciale de chiuvete şi vase de toaletă, ba, din contră; acestea trebuie să fie cât mai simple şi mai compacte.

Dimensiunea acestora trebuie să se rezume la strictul necesar, iar pentru a câştiga mai mult spaţiu este recomandat să alegi modele suspendate.

Lărgeşte spaţiul cu ajutorul culorilor

O regulă de bază în amenajarea oricărui spaţiu îngust sau de mici dimensiuni impune folosirea culorilor deschise, pentru că acestea lărgesc vizual încăperea. Aşadar, şi în cazul băilor lungi şi înguste este recomandată aceeaşi metodă.

Gresia şi faianţă în tonuri deschise vor face baia să fie mai largă şi mai luminoasă, mai ales dacă vei monta şi o oglindă de dimensiuni mari.

Scoate în evidenţă un element

Un element care să atragă atenţia în mod deosebit va diminua inconvenientul legat de dimensiunile spaţiului. Poate fi un obiect de mobilier sau o pardoseală placată cu gresie atipică, în forme deosebite sau cu imprimeu decorativ.

De asemenea, şi masca de la chiuvetă poate căpăta un rol decorativ dacă este colorată are culori vii, care să-ţi atragă atenţia imediat cum intri în baie.

După cum vezi, ai la îndemână destule soluţii pentru amenajarea băii lungi şi înguste şi sperăm că sfaturile noastre ţi-au fost de ajutor în acest demers.   

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus