Skip to main content

COMUNICAT. Tipuri de benzi adezive: cum alegi ce ţi se potriveşte

 
COMUNICAT. Tipuri de benzi adezive: cum alegi ce ţi se potriveşte

COMUNICAT. Acasă, la şcoală, în atelier sau în trusa de scule există o serie de instrumente utile pentru diverse activităţi. În topul celor mai versatile întrebuinţări se află banda adezivă.

Publicitate

Produsele sunt disponibile în atât de multe variante încât ţi se poate părea greu să o alegi pe cea care ţi se potriveşte. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de benzi adezive şi cum le poţi utiliza.  

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Scotch

Fără nicio legătură cu celebra băutură scoţiană, căreia i-a împrumutat numele, scotchul este util în orice birou. Rolele de diferite dimensiuni sunt confecţionate din material transparent şi se aplică uşor pe hârtie sau carton. Pot fi folosite pentru proiecte şcolare, pentru securizarea unor pachete sau pentru protejarea informaţiilor scrise pe un colet. De asemenea, ajută la refacerea unor bucăţi de hârtie rupte.

Bandă de izolat

Banda de izolat nu lipseşte din trusa unui electrician sau instalator. Datorită uşurinţei cu care poate fi aplicată pentru refacerea unei legături electrice, este foarte utilă în trusa auto. Pentru instalaţiile electrice, banda izolatoare potrivită te ajută să continui activitatea cel puţin până când vei putea înlocui elementele necesare.

Există mai multe tipuri de benzi adezive potrivite pentru diferite suprafeţe pe care vor fi aplicate. Fiecare material are anumite proprietăţi înscrise pe documentele comerciale ale produselor, de care trebuie să ţii cont.

Bandă dublu adezivă

Banda dublu adezivă a apărut din necesitatea de a fixa obiecte pe ambele părţi. Spre exemplu, dacă ai nevoie să lipeşti un ornament pe o bucată de hârtie, o poţi face fără a folosi alt tip de lipici. Banda adezivă pe ambele părţi se poate folosi şi pentru fixarea afişelor pe pereţi, având marele avantaj că odată îndepărtată nu lasă urme definitive.

Spre deosebire de adezivul clasic, urmele lăsate de banda adezivă se îndepărtează cu o cârpă umedă. Pentru activităţi industriale există anumite tipuri de bandă dublu adezivă cu rezistenţă net superioară, făcând posibilă fixarea unor piese voluminoase.

Bandă adezivă de hârtie

Tot pentru ambalare se poate folosi şi banda adezivă de hârtie. Spre deosebire de toate celelalte confecţionate din material plastic, banda din hârtie poate fi scrisă. Este întrebuinţată cel mai mult pentru acoperirea anumitor suprafeţe în timpul procesului de vopsire.

Atunci când zugrăveşti o cameră şi vrei să acoperi întrerupătoarele, tocurile de uşă sau fereastră, glaful sau corpurile de iluminat, aplici un strat de bandă adezivă din hârtie pe care o poţi acoperi cu vopsea.

La final se îndepărtează uşor, iar materialele de dedesubt rămân neatinse de pigmenţi. Un astfel de instrument nu poate lipsi din atelierele de vopsitorie auto. Fie că vorbim de un simplu polish sau de intervenţii mai mari, când trebuie să vopseşti doar o anumită suprafaţă, nu trebuie să demontezi alte elemente din jur.

Este suficient să le acoperi cu bandă adezivă de hârtie şi rămân în siguranţă indiferent de vopseaua pe care o aplici. Deoarece se îndepărtează cu uşurinţă, nu există riscul de a deteriora vopseaua originală atunci când dezlipeşti banda.

Bandă decorativă

Banda decorativă poate fi confecţionată din hârtie sau material plastic. În esenţă este un scotch sau o bandă izolieră, doar că are un design aparte. Este de mare ajutor atunci când doreşti să împachetezi un cadou pentru o persoană specială.

Paleta de culori şi imaginile imprimate sunt atât de diverse încât acoperă orice idee de petrecere. Datorită desenelor este preferata copiilor, aşadar o poţi folosi pentru proiectele de la grădiniţă, şcoală sau activităţi extra.

Fiecare tip de bandă are o anumită funcţie şi o serie de avantaje pentru diverse domenii de activitate. Alege-l pe cel care ţi se potriveşte pentru a-ţi uşura munca şi a proteja obiectele pe care se aplică.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus