Skip to main content

COMUNICAT. Încep calificările naţionale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iaşi

 
COMUNICAT. Încep calificările naţionale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iaşi

COMUNICAT. Campionatul Mondial de Esports, care va avea loc anul acesta la Iaşi între 24 august şi 4 septembrie, anunţă deschiderea înscrierilor pentru calificările naţionale.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Jucătorii români se vor putea înscrie în cadrul calificărilor ce vor desemna reprezentativele României, echipe sau individual, la jocurile competiţiei: Counter Strike: Global-Offensive, PUBG Mobile, eFootball, Mobile Legends şi Tekken. Înscrierile se fac online, începând de pe 15 aprilie, pe site-ul www.digitalthroneiasi.com.

Datorită statutului României de ţară gazdă organizatoare a Campionatului, câştigătorii români ai calificărilor naţionale vor juca direct la turneul final de la Iaşi.

Calificările vor avea loc online până pe 30 iunie. În aceeaşi perioadă, reprezentanţii tuturor celorlalte ţări din întreaga lume concurează în cadrul calificărilor regionale care vor avea loc în cadrul unor competiţii în 4 zone geografice: Africa, America, Asia şi Oceania şi Europa.

Jucătorii români vor participa la calificările naţionale jucând unele din cele mai populare titluri de esports din acest moment. Counter-Strike:Global Offensive este cel mai important titlu competitiv de tactical shooter din lume.

PUBG Mobile este un shooter multiplayer de tip Battle Royale în care victoria îi este atribuită ultimului care rămâne în picioare. eFootball este unul dintre cele mai vechi şi respectate simulatoare de fotbal din lume. În Mobile Legends, două echipe a câte cinci jucători au ca scop principal distrugerea bazei inamice.

Jocul a atins un record absolut în 2022 în cadrul Campionatului MLBB M4 din Asia, atunci când a fost vizionat concomitent de 4 milioane de spectatori. Tekken este un joc spectaculos de luptă corp la corp.

Echipele ce vor reprezenta România în cadrul competiţiilor de Dota 2 şi CS:GO Female sunt deja formate în jurul a unora din cei mai valoroşi jucători români de esports la aceste jocuri.

Dota 2 este un joc multiplayer online de luptă în care fiecare jucător controlează un personaj unic, iar echipa ce va reprezenta România este condusă de către Aliwi “w33” Omar. Născut şi crescut în România, w33 este jucător pro de Dota din 2013 iar în 2016 şi 2019 a ajuns în etapa finală în cadrul The International, competiţia de esports cu cele mai mari premii din lume.

“Am format reprezentativa României de Dota 2, selectând cei mai valoroşi şi experimentaţi jucători din ţară. Este o echipă care are un potenţial foarte mare.

Ne vom pregăti intens în aceste luni şi mergem la Iaşi la Campionatul Mondial de Esports încrezători că vom obţine un rezultat bun”, a precizat Aliwi “w33” Omar, căpitanul reprezentativei României de Dota 2.

În premieră, Campionatul Mondial de Esports va găzdui competiţia de CS:GO dedicată femeilor. Ana Dumbravă, desemnată  “Women’s Player of the Year” în 2022 şi recent câştigătoare a Girl Gamer - Bahrain World Finals, va selecta componenţa echipei feminine de CS:GO, compusă din cele mai valoroase jucătoare din România.

Campionatul Mondial de Esports, organizat de Federaţia Internaţională de Esports, va reuni la Iaşi cei mai mulţi jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Mai mult de 700 de jucători din peste 120 de ţări se vor înfrunta în cadrul competiţiei cu premii totale de 500.000 de euro.

Despre Digital Throne

Digital Throne este un festival de 10 zile (24 august - 4 septembrie), care lansează, la nivel internaţional, strategia Iaşiului de a deveni o capitală globală a sportului digital, artei, educaţiei şi divertismentului.

Ca parte a Digital Throne, Iasi2023 găzduieşte cea de-a 15-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Esports.

Peste 700 de jucători din peste 120 de ţări vor concura pentru trofeul competiţiei într-un oraş care radiază o cultură unică şi o istorie bogată.

Despre IESF

IESF este organismul care uneşte pentru World Esports. Fondată în 2008 de nouă state membre, IESF este în prezent compusă din 130 de federaţii de pe cinci continente.

IESF reuneşte toţi stakeholderii din esports pentru a realiza un ecosistem pentru dezvoltarea la nivel mondial a unei industrii de gaming sustenabile şi responsabile.

Campionatul IESF WE este cel mai mare show multi-sport de sporturi electronice din lume. De asemenea, IESF organizează anual World Esports Summit, eveniment ce sprijină cel mai înalt standard de conducere a esports la nivel mondial.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Melania Ulici melania.ulicipaginademedia.ro
viewscnt

sus