Skip to main content

COMUNICAT. Iata ce informatii trebuie sa se gaseasca in fisa auto!

 
COMUNICAT. Iata ce informatii trebuie sa se gaseasca in fisa auto!

COMUNICAT. Esti pe cale sa iti cumperi o masina sau tintesti spre un loc de munca unde ai nevoie obligatoriu de permisul de conducere? Vrei sa iti indeplinesti visul de a sta la volanul autoturismului preferat? Atunci vei avea nevoie de fisa auto, fara de care este imposibil sa participi la examenul pentru obtinerea carnetului de sofer.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Legislatia in vigoare impune cateva investigatii medicale obligatorii pentru toti cei care doresc sa conduca autovehicule. Astfel, pentru a demonstra ca esti apt din punct de vedere medical, va trebui sa treci testele impuse de lege. Rezultatele vor fi mentionate in fisa, declarandu-se daca esti sau nu apt pentru a conduce pe drumurile publice.

Oricat de dificile ar parea, examenele medicale se desfasoara intr-un mediu modern, cu personal specializat si deosebit de prietenos. Daca iti este frica de ace sau nu suporti sa vezi sange, stai linistit, nu vei avea de-a face cu aceste situatii.

Garantat, te vei simti relaxat inca de la primii pasi pe care ii vei face in clinica care elibereaza fisa auto. Iata ce cabinete medicale va trebui sa vizitezi, pentru a completa cu succes fisa medicala pentru permisul auto!

Pasii de completare a fisei auto

In primul rand, pentru a obtine aceasta fisa, va trebui sa prezinti personalului de la receptia clinicii actele obligatorii solicitate prin lege. Nu uita sa aduci cu tine buletinul sau cartea de identitate, fisa de scolarizare, daca este cazul, adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca figurezi cu boli cronice si ochelarii de vedere, daca esti purtator ai acestora.

Daca suferi de diabet de tip I, vei avea nevoie si de scrisoarea medicala eliberata de medicul diabetolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea de a fi apt pentru a conduce.

Dupa prezentarea acestor acte si inregistrarea la receptia clinicii, vei primi fisa auto in care vor fi inscrise datele tale personale, antecedentele medicale atestate de medicul de familie cu privire la bolile cronice de care suferi, specialitatile si rezultatele examenelor medicale la care vei fi supus si concluziile medicului sef, care va pune parafa de apt sau inapt. 

Tot in acest document se va specifica ca ai declarat in fisa de consultatie toate bolile de care ai suferit in trecut si cele de care suferi in prezent, iar in situatia in care vei urma un tratament medical, vei anunta ca esti posesor al permisului de conducere.  

Examenele medicale obligatorii

Lista examenelor medicale solicitate in fisa auto cuprinde urmatoarele specialitati: oftalmologie, ORL, ortopedie, medicina interna, neurologie si psihiatrie.

Pentru grupa a II-a de conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E se va solicita si controlul pneumologic, pentru identificarea riscului de apnee in somn.

Daca pe parcursul examinarilor, la una din specialitatile prevazute in lista, o concluzie medicala te declara inapt pentru a conduce, atunci aceasta va fi si concluzia finala inscrisa in fisa. Valabilitatea fisei medicale este de un an de la data emiterii si o poti utiliza pe teritoriul intregii tari.

Te asteapta masina in parcare, dar tu nu ai inca carnet? Programeaza-te pentru a obtine fisa auto si accelereaza spre indeplinirea visului de a deveni un bun sofer. Personalul medical e gata sa te evalueze si sa iti elibereze fisa.

Nu iti mai ramane decat sa iti dezvolti in continuare abilitatile de conducator auto si sa fii un participant responsabil la trafic.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus