Skip to main content

COMUNICAT. Ce sunt serviciile SEO si care sunt factorii principali pentru optimizarea unui site?

 
COMUNICAT. Ce sunt serviciile SEO si care sunt factorii principali pentru optimizarea unui site?

COMUNICAT. Search Engine Optimization cuprinde, sub egida acronimului SEO, toate strategiile si modalitatile de marketing online ce au ca obiectiv imbunatatirea vizibilitatii unui site (magazin online sau website de prezentare) in paginile rezultatelor returnate de motoarele de cautare, pagini cunoscute drept SERPs (Search Engine Results Pages). 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

In functie de resursele tale financiare si de anvergura business-ului, poti stabili impreuna cu specialistii in domeniu un buget adecvat pentru un pachet de servicii SEO rentabil. Exista inclusiv freelanceri pe piata, insa cel mai indicat este sa apelezi la o agentie specializata, cu servicii integrate, precum iAgency.ro (cu o experienta de peste 10 ani).

Atat business-urile mici si mijlocii, cat si cele de talie mare apeleaza in prezent la servicii SEO, toate bucurandu-se de rezultate fie pe plan local, fie national sau chiar international.

Obiectivul este sa atragi cat mai multe vizite pe platforma ta din partea internautilor ce cauta pe Google (in special – motorul de cautare principal in Romania, detinand peste 95% din piata) servicii sau produse care fac parte din oferta brandului tau.

Cu alte cuvinte, cresterea traficului organic si a ratei de conversie, adica a incasarilor finalizate in urma vizitelor pe site, reprezinta principalele obiective pe care si le propun sa ti le ofere adevaratii specialisti in servicii SEO.

Indeplinirea acestor obiective se realizeaza prin diverse activitati constant desfasurate si/sau monitorizate: optimizare tehnica, optimizare on-page si off-page a continutului promovat (prin cuvinte cheie si expresii de cautare), link-building etc.

Toate aceste activitati ce fac parte din paleta de servicii SEO urmaresc, practic, optimizarea site-ului pentru motorul de cautare Google.

Factorii principali pentru optimizarea unui site:

• relevanta site-ului tau pentru cautarile din Google (search queries);
• optimizarea fiecarei pagini pentru cei mai relevanti termeni (keywords);
• atragerea de referinte prin linkuri (backlinks);
• numarul de vizite – cate vizite inregistrezi (visits), prin raportare la celelalte site-uri din sfera ta de activitate cu care concurezi;
• durata unei vizite pe site (time on site);
• durata unei vizite pe pagina (time on page);
• rata de exit imediata (bounce rate);
• factori tehnici – viteza de incarcare (page load speed), erori de incarcare a site-ului (loading errors/display errors) s.a.

Atentie, insa! In SEO, nu numarul referintelor primeaza, ci calitatea acestora este de fapt factorul definitoriu. Alti factori care capata din ce in ce mai multa importanta si se afla in centrul serviciilor SEO sunt indicatorii de performanta si de comportament al vizitatorilor site-ului tau, toate detaliile ce tin de experienta utilizatorului pe site (UX – User Experience), dar si factorii competitivi.

In esenta, poate cel mai important aspect in SEO este dat de competitie. Cu cat competitorii tai fac o treaba mai buna in promovarea online, cu atat nivelul competitiei creste si tu va trebui sa te adaptezi si sa plusezi prin servicii SEO de actualitate si inalta calitate, pentru ca business-ul tau pe Internet sa prospere cu adevarat.

Pana la urma, revenind la SERPs, vorbim de un top in care toate brandurile ce apeleaza la astfel de servicii aspira sa acceada cat mai sus, ocupand pozitia #1.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus