Skip to main content

COMUNICAT. Coloratul: 7 motive pentru care este esenţial în dezvoltarea copiilor

 
COMUNICAT. Coloratul: 7 motive pentru care este esenţial în dezvoltarea copiilor

COMUNICAT. Găsirea de activităţi care să ocupe familia, în special copiii, poate fi uneori o provocare. Cu toate acestea, ocazional, este benefic să ne întoarcem la activităţile fundamentale. Două dintre cele mai timpurii, esenţiale şi sănătoase activităţi sunt colorarea şi desenul.

Publicitate

Colorarea face mai mult decât să-ţi ţină copiii liniştiţi în timp ce pregăteşti cina. Deşi, acesta este un avantaj în sine, coloratul poate aduce multe alte beneficii, inclusiv pentru sănătate. Ajută la dezvoltarea fizică şi mentală şi poate chiar ajuta copiii să se dezvolte emoţional. Continuaţi să citiţi pentru a afla cele 7 beneficii pe care colorarea le oferă copiilor.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

1. Culori, forme, numere şi multe altele

Momentul ideal pentru a exersa denumirea culorilor este în timpul colorării. Creioanele sunt instrumentul ideal pentru a învăţa culorile. Formele sunt adesea abundente pe paginile de colorat, ceea ce face ca practicarea numirii formelor să fie simplă. Şi, în sfârşit, numerotarea ar putea fi ajutată de colorare.

Un dialog simplu poate realiza totul. „Câte flori ai colorat?” îl puteţi întreba. Sau, „Poţi să desenezi un triunghi verde?”. Nimic nu trebuie pregătit în prealabil; pur şi simplu puneţi câteva întrebări provocatoare şi permiteţi-i copilului dvs. să conducă conversaţia.

2. Promovează creativitatea

Să nu trecem cu vederea că acesta este cel mai evident beneficiu de a-ţi lăsa copiii să coloreze. Colorarea încurajează imaginaţia! Copiii au putere creativă asupra produsului final, chiar şi cu pagini de cărţi de colorat. Cerul poate fi verde, iar iarba poate fi violet.

Mai multă libertate este disponibilă atunci când coloraţi pagini goale. Copiii îşi pot imagina lumea aşa cum ar putea fi sau aşa cum o văd ei. Colorarea este cea mai simplă abordare a angajării în gândirea creativă liberă, care este esenţială pentru dezvoltarea minţii.

3. Promovează coordonarea ochi-mână

Copiii care doresc să coloreze trebuie să aducă un creion la punctele precise de pe pagină. Coordonarea ochi-mână este necesară pentru asta. Pe măsură ce copiii cresc, puteţi observa cum se schimbă şi evoluează.

Copiii mici se luptă adesea să păstreze culoarea pe hârtie şi pot mâzgăli peste tot. Deoarece au o coordonare ochi-mână mai puternică pe măsură ce cresc, copiii pot completa mai bine formele şi îşi pot crea propriile imagini unice.

4. Ajută la abilităţile timpurii de scriere

Abilităţile de scriere sunt o combinaţie între prinderea creionului şi coordonarea ochi-mână. Copiii se pot pregăti pentru scris prin colorare. Când coloraţi, aveţi nevoie de control asupra vitezei, presiunii şi direcţiei de mişcare a creionului.

Când scriem, facem toate aceste lucruri. A scrie cu un pix sau un creion echivalează direct cu a fi capabil să gestionezi un creion şi să-l faceţi să facă ceea ce vreţi.

5. Este o activitate liniştitoare

Coloratul poate fi o activitate destul de liniştitoare şi de eliberare de stres ca adulţi. De aceea, cărţile de colorat pentru adulţi sunt atât de populare. Există ceva liniştitor numai în a da culoare pe hârtie.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru copii. Coloratul este o modalitate excelentă pentru copii de a se calma. Ei pot exprima fizic unele emoţii prin actul de a se colora şi de a pune creioanele pe hârtie.

De asemenea, colorarea le permite copiilor să-şi exprime sentimentele într-o imagine, atunci când este posibil să nu aibă cuvintele pentru a explica cum se simt. Este o modalitate sigură de a lucra cu emoţiile.

6. Ajută la practicarea prinderii corecte a creionului

Prinderea corectă a creionului este crucială. Este benefic să începeţi cu mai multe creioane uriaşe şi să treceţi la cele de dimensiuni standard. Răsfoiţi catalogul online Jumbo, pentru a profita de cele mai bune oferte la creioane şi rechizite de tot felul!

Practica este cheia dezvoltării acestei abilităţi. Creioanele în formă de triunghi sunt benefice nu numai pentru că nu se rostogolesc, ci şi pentru că îi ajută pe copii să ţină creioanele cu o prindere adecvată.

7. Răbdare şi abilităţi de concentrare

A fi nemişcat în timp ce colorezi este o activitate grozavă. Copiii sunt încurajaţi să-şi ia timpul şi să se concentreze pe un loc de muncă la un moment dat. De asemenea, necesită rezistenţă. Este o provocare să înveţi cum să desenezi o linie dreaptă sau cum să colorezi în interiorul liniilor.

Este nevoie de răbdare şi muncă susţinută pentru a traduce viziunea din imaginaţia ta pe hârtie.

Copiii îşi pot dezvolta abilităţile motorii fine prin colorare şi schiţe. De asemenea, ajută la concentrarea minţii. Aceste activităţi ieftine necesită puţină pregătire din partea părinţilor şi a profesorilor. Sunt potrivite pentru călătorii (deosebit de relevante pentru vacanţele de iarnă care se apropie).

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus