Skip to main content

COMUNICAT. 3 criterii de alegere a insecticidului potrivit pentru culturile tale

 
COMUNICAT. 3 criterii de alegere a insecticidului potrivit pentru culturile tale

COMUNICAT. Insectele sunt cei mai numeroşi şi redutabili dăunători ai culturilor agricole. Există mii de specii care pot afecta toate categoriile de plante, începând din primele faze ale perioadei vegetative, până la momentul recoltei.

Publicitate

Mai mult de atât, nici recolta ajunsă în hambare nu este scutită de posibile atacuri ale insectelor, astfel că pagubele pot apărea şi după ce roadele au fost culese de pe câmp sau din livezi.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Insecticidele sunt principala armă de luptă a fermierilor împotriva acestor dăunători, iar aplicarea corectă a tratamentelor îi poate scuti de problemele de care am amintit.

Dacă vrei ca aceste tratamente să te scape de insecte, trebuie să te asiguri că foloseşti substanţele potrivite, altfel efectul va fi nul. De aceea, am decis să îţi prezentăm azi principalele criterii pentru alegerea insecticidului potrivit pentru culturile tale.

Tipul insectelor

Înainte de a declanşa contraatacul, trebuie să îţi cunoşti adversarul, astfel că primul pas este identificarea insectelor care şi-au făcut apariţia în cultură. În acest sens, trebuie să monitorizezi îndeaproape suprafaţa cultivată,  încă din primele faze vegetative.

Spuneam că atacurile insectelor pot apărea oricând, astfel că supravegherea culturii te va ajuta să descoperi din timp primele semne ale acestor atacuri. În funcţie de aceste indicii, poţi identifica tipul dăunătorilor care îţi fac necazuri, pentru ca apoi să alegi o substanţă eficientă împotriva lor.

Apoi, în funcţie de insecticidul de care ai nevoie pentru cultura ta, poţi cerceta ofertele magazinelor de profil pentru a găsi produsul dorit, la preţul cel mai convenabil.

Condiţiile meteorologice

În cele mai multe cazuri, atacurile dăunătorilor sunt influenţate şi de condiţiile meteorologice, anumiţi factori cum ar fi umiditatea excesivă, favorizând înmulţirea insectelor.

Într-o astfel de situaţie, nu poţi să aştepţi să se îndrepte vremea pentru a putea aplica insecticidul, pentru că sunt toate şansele că nu mai ai ce salva la momentul respectiv.

Tratamentele cu insecticide se aplică fără întârziere, imediat ce apar primele semne ale atacurilor. Aşadar, în alegerea produsului potrivit trebuie să ţii cont şi de condiţiile meteo din perioada respectivă.

Ploaia este principalul fenomen meteo care poate afecta eficienţa unui tratament de protecţie a plantelor, pentru că picăturile de apă „spală” părţile vegetale şi îndepărtează soluţiile aplicate.

Există însă insecticide rezistente la ploaie, precum şi soluţii cu un grad de absorbţie sporit, care sunt recomandate pentru perioadele ploioase.
 

Modul de acţiune

Din acest punct de vedere, nu este recomandat să te axezi pe un singur tip de insecticid, pentru că efectul acestuia se va diminua treptat. Acest lucru nu se datorează unei calităţi mai slabe a produsului, ci faptului că insectele dezvoltă rezistenţă la acesta.

În funcţie de modul de acţiune, există două categorii principale de insecticide, respectiv  cele de contact şi cele sistemice.

Insecticidele de contact acţionează doar la suprafaţa plantei, eliminând sau ţinând la distanţă insectele şi larvele acestora. Durata lor de acţiune este însă mai redusă, fiind nevoie de mai multe stropiri.

De cealaltă parte, insecticidele sistemice sunt absorbite în ţesutul vegetal şi asigură protecţie din interior. Prin urmare, efectul lor este de mai lungă durată, fapt pentru care mulţi fermieri sunt tentaţi să folosească doar insecticide din această gamă.

Procedând astfel, se va ajunge la situaţie de care aminteam mai devreme, în care eficacitatea insecticidului să scadă dramatic.

Se recomandă folosirea alternativă a produselor din cele două categorii, pentru a nu oferi dăunătorilor posibilitatea să se adapteze şi să dezvolte rezistentă la substanţele active.

Tratamentele cu insecticide pot fi aplicate şi în scop preventiv, fiind de preferat această variantă decât cea combativă.

Nu în ultimul rând, efectuarea la timp a lucrărilor agricole, fertilizarea solului şi asigurarea necesarului de apă au o contribuţie importantă în limitarea pagubelor produse de un atac al dăunătorilor.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus