Skip to main content

COMUNICAT. 4 utilaje esenţiale pentru producătorii de mobilier

 
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

COMUNICAT. Mobilierul, pentru a ajunge în stadiul în care îl observăm cu toţii, trece prin diferite stadii de prelucrare, de la simple bucăţi de lemn, la adevărate elemente componente ale unui tot unitar.

Publicitate

Producătorii de mobilier adesea includ în procesul de producţie resurse despre care cu siguranţă nu ştiai că există, aşa că discutăm în cele ce urmează despre câteva dintre acestea.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Maşini de şlefuit şi bancuri de lucru

Pentru a realiza operaţiunile perfect este nevoie de dispozitive care să te ajute. Ai nevoie de masini de calibrat si slefuit care să lucreze cu precizie şi eficienţă, astfel încât rezultatele să fie perfecte. La nivel de mobilier, care este în permanenţă expus, nu există posibilitatea ca acesta să aibă imperfecţiuni, aşa că maşinile potrivite sunt soluţia optimă în acest caz.

Maşinile de acest tip îţi oferă avantajul de a beneficia de spaţiu de lucru extins şi de funcţionalităţi moderne în ceea ce priveşte prelucrarea pieselor de mobilier, iar ceea ce este şi mai interesant este faptul că unele dintre aceste dispozitive pot fi cumpărate la preţuri mai mici, de la magazine specializate în recondiţionarea lor.

Maşinile de realizare a cantului

Mobilierul trebuie să fie finisat pentru a arăta aşa cum trebuie, iar canturile sunt elemente de finisare pe care nu trebuie să le pierzi din vedere. Spre deosebire de anii trecuţi, când erau folosite echipamente rudimentare pentru realizarea canturilor, în prezent există maşini speciale care realizează acest lucruri cu un minim de efort.

Canturile sunt importante pentru că ele de fapt sunt vizibile şi sunt elemente de finisare care au şi rol decorativ. În consecinţă, mobilierul nu poate fi livrat cu muchii drepte, nefinisate, ci piesele de mobilier trebuie să fie prelucrate astfel încât să ofere şi siguranţă în exploatare. Cantul poate fi aplicat şi lipit sau realizat pe loc, în funcţie de cerinţele operatorului, procesul desfăşurându-se cu mult mai rapid decât orice altă metodă de aplicare a cantului.

Maşini de găurit sau frezat în 3 sau mai multe coordonate

Cunoscute în prezent sub numele de CNC aceste utilaje sunt deosebit de importante pentru industria realizării de mobilier. Cu un aport fenomenal al tehnologiei, din lemn poate fi realizat în prezent orice model de mobilier, indiferent de dificultate. Asistat de calculator şi de softuri inteligente, procesul de realizare a găurilor sau a altor diferite aplicaţii este mai facil, deoarece este nevoie doar de indicarea exactă a locurilor în care se fac aceste modificări.

Precizia este excelentă, drept pentru care aceste tipuri de dispozitive nu trebuie să lipsească din niciun fel de atelier, indiferent dacă vorbim despre mici ateliere sau adevărate fabrici de prelucrare a lemnului pentru mobilier.

Dispozitive de finisare

Lemnul trebuie şlefuit şi îngrijit pentru a ajunge într-o formă cât mai adecvată utilizării pentru mobilier. Este nevoie de suprafeţe line, curate, lipsite de denivelări, dar care să păstreze delicat textura naturală a lemnului. Este interesat de aflat faptul că aceste dispozitive care te ajută să realizezi etapizat fiecare lucru în parte pot eficientiza până la 60% din timpul tău de lucru, pentru că în sine unele procese pot fi automatizate.

Avantajele folosirii unor astfel de dispozitive sunt vizibile, iar dincolo de beneficiile imediate la nivel de lucrare, mai pot fi identificate şi alte plusuri ale acestor maşini.

Nivelul de calitate pe care îl oferă, prelucrarea pieselor de lemn până la perfecţiune,realizare perfectă a tăieturilor, a şlefuirii şi a finisării, fiecare dintre aceste lucruri contribuie foarte mult la aspectul final pe care fiecare produs îl va obţine.
În mod cert viitorul în prelucrarea mobilierului aparţine utilajelor dedicate pe fiecare segment de lucru, aşa că cel mai indicat este să investeşti inteligent în a munci mai uşor şi mai eficient.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus