Skip to main content

COMUNICAT. Amber, prima companie românească de gaming care semnează Carta Diversităţii

 
COMUNICAT. Amber, prima companie românească de gaming care semnează Carta Diversităţii

COMUNICAT. Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România, este prima companie locală de game development care aderă la Carta Diversităţii, angajându-se să promoveze diversitatea, egalitatea de şanse şi incluziunea socială la locul de muncă.

Publicitate

Carta Diversităţii din România urmează modelele de succes existente în alte state europene şi are la bază un set de principii generale, cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea şi egalitatea de şanse în cadrul companiilor.  

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Carta Diversităţii din România reuneşte peste 140 de entităţi semnatare, de la companii private până la instituţii publice sau ONG-uri, cu aproape 200.000 de angajaţi.

Printre cele şapte angajamente pe care semnatarii şi le asumă se numără: dezvoltarea unei culturi organizaţionale bazate pe respect reciproc, încredere, recunoaşterea şi valorificarea diferenţelor şi aptitudinilor individuale; reflectarea diversităţii societăţii româneşti sub toate formele ei în procesele de management şi resurse umane; sau aplicarea principiilor non-discriminării şi egalităţii de şanse în procesele decizionale şi în managementul resurselor umane. Odată cu semnarea documentului, Amber urmează să facă paşi spre a îndeplini obiectivele comune asumate.     

“Amber este o companie care pune oamenii pe primul loc şi care îmbrăţişează talentul în toate formele sale. În industria de gaming, Amber este recunoscută ca fiind o companie diversă şi inclusivă în egală măsură faţă de angajaţi şi faţă de partenerii de business. Acest renume se datorează şi modului în care membrii echipelor noastre colaborează şi îi întâmpină pe noii colegi, dar şi a modului în care relaţionează cu clienţii.

Într-un mediu cu atât de multe specializări pe diferite competenţe, crearea unor echipe complexe şi variate a dat naştere unui mediu care favorizează inovaţia, acesta la rândul lui deschizând noi oportunităţi de business. Ţintim către un mediu de lucru care le oferă oamenilor toată libertatea şi susţinerea de care au nevoie pentru a crea”, a spus Luiza Banyai, People Ops Director la Amber.

“Amber a pornit la drum cu un plan ambiţios: să ajungă să ocupe o poziţie de vârf în fiecare segment de dezvoltare a industriei de gaming. În prezent, în cele şase birouri Amber situate la Bucureşti, Botoşani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara şi Montreal lucrează în total peste 800 de experţi care provin din medii şi culturi diferite. Vorbim de Art Directors, 2D şi 3D artists, PC / Console Game Producers, PC / Console Programmers, Game Economy Designers, Game Testers şi nenumăraţi alţi specialişti, care au origini şi specializări diferite, dar sunt uniţi de aceeaşi pasiune pentru gaming.

Cu siguranţă, dezvoltarea unui mediu de lucru divers şi deschis ne-a ajutat nu doar să creştem compania, dar şi să evoluăm ca oameni. De curând toţi angajaţii Amber au participat activ la alcătuirea şi implementarea unui set de valori care ne definesc şi ne amintesc zi de zi că doar împreună putem reuşi. Toţi <<cetăţenii>> Amber sunt egali, sunt acceptaţi şi cu toţii ascultăm activ de părerile celorlalţi pentru că la baza unei echipe de succes stau oameni puternici şi încrezători în a-şi exprima părerile.

Credem cu tărie în faptul că fiecare companie trebuie să aibă un impact pozitiv, iar acesta este obiectivul nostru principal atât când vine vorba de cei care decid să ni se alăture, dar şi de comunităţile în care suntem prezenţi”, a spus Mihai Pohonţu, Chairman în cadrul Amber.

Despre Amber

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 750 de specialişti.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam şi That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall şi a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa şi altele.
La ediţia 2021 a Pocket Gamer Mobile Games Awards 2021, Amber a câştigat premiul “Best Localization and QA Service Provider” şi a fost nominalizată pentru premiul “Best Service Provider”.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creştere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe şi #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara şi Montreal.

Amber susţine egalitatea de şanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video, fiind iniţiatorul campaniei #herowngame, acţiune ce-şi propune să combată prejudecăţile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria IT.    

Website Amber: https://amberstudio.com/
Facebook Amber: https://www.facebook.com/AmberDevs/

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus