Skip to main content

COMUNICAT. În perioada 17 mai – 17 iunie 2021 igloo lansează un concurs de design urban cu premii în valoare de 6000 Euro

 
COMUNICAT. În perioada 17 mai – 17 iunie 2021 igloo lansează un concurs de design urban cu premii în valoare de 6000 Euro

COMUNICAT. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu banalul muc de ţigară pe care îl aruncăm, într-o fracţiune de secundă, pe jos? Ceea ce poate părea un gest reflex mărunt şi inofensiv capătă, prin multiplicare, proporţii uriaşe, cu consecinţe vizibile în comunităţile în care trăim.

Publicitate

Când anual sute de kilograme de chiştoace invadează străzile oraşelor, atunci alegerile fiecăruia dintre noi contează şi pot deveni exemple – pe cât de simple, pe atât de eficiente şi convingătoare – de bună purtare, de responsabilitate şi responsabilizare, de grijă pentru viitor, pentru oraş, pentru noi înşine şi pentru ceilalţi.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

După succesul iniţiativei BAT România „Alege Asumat un Oraş Curat” ce s-a desfăşurat în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa în 2019-2020 şi prin care s-au colectat peste 1,7 tone de mucuri de ţigări valorificate apoi energetic, cu zero impact asupra mediului, programul continuă în 2021 cu o competiţie de design, ce va încuraja comportamentul responsabil şi va susţine comunitatea creativă locală, oferind soluţii sustenabile pentru un oraş curat.

În contextul acestui amplu proiect de implicare socială şi ecologică, igloo lansează către arhitecţi, designeri şi artişti invitaţia de a concepe designuri de scrumiere stradale alături de scrumiere individuale/portabile (pocketashtrays). Cele două obiecte trebuie să reflecte ideea de responsabilitate individuală şi colectivă şi să fie gândite ca un ansamblu coerent  din punct de vedere tematic/stilistic/funcţional etc. Între ele să existe, deci, un dialog, un fir de legătură.

Competiţia se desfăşoară în perioada 17 mai – 17 iunie 2021, însumează premii în valoare de 6000 Euro (3000 Euro premiul I; 2000 Euro premiul II; 1000 Euro premiul III) şi se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani. Participarea este gratuită. Primii 100 de participanţi care înscriu proiecte valide primesc automat cartea Oraşul fericit. Transformându-ne vieţile prin design urban, publicată de igloo media.

Juriul este alcătuit din:

● Petru Lucaci, artist plastic, prof. univ. dr. Universitatea Naţională de Arte Bucureşti; preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, director al revistei ARTA. lucaci.ro & Instagram/petru_lucaci
● Arh. Daniel Claudius Pop, arhitect-şef al Municipiului Cluj-Napoca
● Arh. Adrian Ciocăzanu, director executiv igloo media

Cele trei proiecte câştigătoare vor fi anunţate public în perioada 24-29 iunie 2021 pe igloo.ro şi pe canalele social media ale igloo.

Toate informaţiile despre competiţie, temă, coordonate tehnice şi formularul de înscriere sunt disponibile AICI. Regulamentul complet poate fi accesat AICI.

BAT România susţine această competiţie de design care reflectă strategia companiei de a construi un viitor mai bun pentru consumatori, angajaţi şi societate. Colectarea selectivă a chiştoacelor şi contribuţia clară şi valoroasă la economia circulară reprezintă o parte importantă a acestei strategii, care presupune reducerea plasticului utilizat, reducerea cantităţii de deşeuri şi reciclare.
Succes şi inspiraţie tuturor!

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus