Skip to main content

COMUNICAT. Beneficiile pe care ţi le oferă un aparat dentar de calitate

 
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

COMUNICAT. Oamenii aleg adesea să poarte aparate dentare din cauza beneficiilor fizice. Dinţii mai drepţi sunt consideraţi mai atrăgători, dar există şi multe beneficii pe termen lung ale aparatelor dentare pentru sănătate, ceea ce înseamnă că vei avea un zâmbet mai fericit şi mai sănătos mult timp după terminarea tratamentului.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

1. Prevenirea bolilor gingivale

Unul dintre cele mai semnificative beneficii pe termen lung pentru sănătatea purtării aparatelor dentare este prevenirea bolii gingiilor. Boala gingiilor este o infecţie a ţesuturilor moi care înconjoară dinţii. Peste jumătate din populaţie prezintă unele variaţii ale acestei infecţii. Poate fi clasificat ca gingivită sau boală parodontală mai severă.

Atunci când cineva are dinţii strâmbi sau nealiniaţi, este uşor ca placa şi particulele de alimente să fie prinse între dinţi. Acest lucru permite bacteriilor să se înmulţească în timp, infectând în cele din urmă gingiile. Purtarea aparatelor dentare de calitate uniformizează dinţii, astfel încât să fie mai uşor de curăţat cu o periuţă de dinţi obişnuită şi aţă dentară. Aceasta înseamnă că mai puţine particule devin prinse, iar bacteriile pot fi îndepărtate înainte de a provoca boli ale gingiilor.

2. Prevenirea cariilor dentare

Similar scenariului cu boala gingiilor, purtarea aparatelor dentare poate reduce şi şansele de a dezvolta carii dentare. Când dinţii se suprapun sau sunt mai accentuaţi, sunt predispuşi la uzură neuniformă. De asemenea, aceştia nu vor lua parte egală în procesul de muşcătură şi mestecare şi pot fi dificil de curăţat.

Atunci când nu se pot îndepărta placa şi particulele de alimente din dinţi, bacteriile sunt lăsate să se formeze şi să se înmulţească. Bacteria mănâncă la suprafaţa smalţului dinţilor, provocând cariile.

Purtarea aparatelor dentare poate ajuta la prevenirea cariilor dentare prin alinierea dinţilor, astfel încât să fie uşor de curăţat şi întreţinut.

3. Prevenirea eroziunii osoase

Cum gingiile şi dinţii pot fi afectaţi, la fel sunt afectate şi oasele care ţin dinţii la locul lor. Fiecare dinte are o rădăcină lungă care este încorporată în osul maxilarului. În cazul în care bacteriile reuşesc să pătrundă în gingii sau dinte şi să se îndrepte spre os, osul poate începe să se erodeze şi să se uzeze.

Dinţii nealiniaţi sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale eroziunii maxilarului, deoarece nealinierea pune adesea o forţă suplimentară asupra dinţilor şi a gingiilor. Acest lucru creează spaţii în care bacteriile se pot ascunde ajungând în cele din urmă la oase.

4. Risc redus de deteriorare a dinţilor

Se presupune că gura are dinţii uniform distanţaţi şi nu se suprapun, astfel încât forţa de la muşcătură şi mestecare este uniform distribuită pe smalţ şi adânc în osul maxilarului. Când cineva suferă de o nealiniere sau de suprapunere a dinţilor, presiunea nu este distribuită uniform. Rezultatul este că prea multă forţă poate fi aplicată unui singur dinte, crescând probabilitatea ca acesta să se crape sau să se rupă.

O problemă similară apare cu dinţii proeminenţi. Sunt mai uşor de rupt deoarece adesea nu au o bază stabilă. Acest lucru înseamnă că cineva cu o muşcătură excesivă dacă are o traumă fizică are mai multe şanse să aibă dinţi rupţi.

Aparatele dentare ajută la întărirea dinţilor prin alinierea acestora. Aceasta înseamnă că forţa este distribuită în mod egal, iar modificările cauzate de deteriorarea permanentă a dinţilor din cauza traumei fizice sunt reduse semnificativ.

5. Sănătate digestivă îmbunătăţită

Nealinierea dinţilor are un efect negativ major asupra masticaţiei şi a digerării alimentelor. Dificultatea de a mânca este de înţeles, întrucât a avea o muşcătură excesivă, o muşcătură subţire sau o muşcătură încrucişată afectează un pacient la muşcătură şi masticaţie.

O problemă obişnuită în rândul persoanelor care suferă de probleme de aliniere este aceea de a nu-şi putea mesteca alimentele în mod corespunzător. Acest lucru se datorează faptului că secţiuni întregi ale gurii, cum ar fi partea din faţă, nu sunt capabile să descompună mâncarea.

Rezultatul este bucăţi mari de alimente care se îndreaptă spre stomac, unde nu pot fi digerate corect. Acest lucru duce adesea la suferinţă intestinală, intestin iritabil şi dificultăţi de senzaţie de saturaţie după ce ai mâncat.

Când cineva poartă aparat dentar, zâmbetul se aliniază şi toate părţile dinţilor sunt capabile să se închidă şi să mestece corect. Acest lucru reduce frecvenţa în care alimentele mestecate necorespunzător intră în stomac, reducând suferinţa şi disconfortului intestinal.

6. Confort îmbunătăţit

În cele din urmă, purtarea aparatelor dentare poate îmbunătăţi confortul şi bunăstarea generală a pacientului. Atunci când cineva are dinţii strâmbi, este mai probabil să-şi muşte limba, gingiile şi interiorul obrajilor. Dinţii sunt, de asemenea, mult mai susceptibili de a provoca dureri generale, deoarece trag de ţesuturile gingivale şi provoacă o tensiune crescută la nivelul maxilarelor şi gurii.

Când cineva poartă aparat dentar, dinţii sunt capabili să se deplaseze într-o poziţie mai naturală şi mai confortabilă. Acest lucru nu numai că reduce probabilitatea de a muşca accidental interiorul gurii, dar reduce şi tensiunea asupra maxilarelor.

Rezultatul este mai puţină durere orală generală şi un confort îmbunătăţit atunci când persoana mănâncă, vorbeşte, zâmbeşte sau doar există.

Poţi afla preţul unui aparat dentar consultând un site de specialitate în domeniu.

7. Sănătate mintală îmbunătăţită

În afara beneficiilor fizice, aparatele dentare pot îmbunătăţi şi sănătatea mintală prin îmbunătăţirea încrederii şi a stimei de sine a purtătorului. Mulţi oameni se luptă cu dinţi neuniformi sau strâmbaţi şi este obişnuit ca aceşti indivizi să nu se simtă confortabil când îşi arată zâmbetul. Purtarea aparatelor dentare poate corecta aceste defecte fizice, ajutând pe cineva să se simtă mai confortabil cu sine şi să-şi îmbunătăţească încrederea.

Studiile arată că cei care primesc aparate dentare sunt mai predispuşi să zâmbească şi să-şi arate dinţii în public.

Concluzie

Menţinerea sănătăţii orale şi dentare pe termen lung necesită abordarea problemelor majore cât mai curând posibil. Aceasta include tratamentul ortodontic, care are un efect major asupra sănătăţii fizice şi mentale.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus