Skip to main content

COMUNICAT. Care sunt cele mai solicitate operaţii estetice?

 
Foto: Piqsels
Foto: Piqsels

COMUNICAT. Procedurile chirurgicale cosmetice sunt din ce în ce mai apreciate şi solicitate, atât de femei dar şi de bărbaţi. Este important să se facă diferenţa dintre chirurgia estetică şi chirurgia plastică.

Publicitate

Astfel, în timp ce chirurgia plastică reconstruieşte părţile corpului care au suferit leziuni cauzate de boli, arsuri ori traume, chirurgia estetică se concentrează pe îmbunătăţirea aspectelor estetice ale corpului.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Dorinţa oamenilor de a apela proceduri de chirurgie estetică a crescut exponenţial în ultima perioadă, poate şi datorită faptului că tehnicile şi tehnologiile au devenit mai avansate, iar rezultatele finale arată extrem de bine. Fiind martorii unei creşteri semnificative în numărul de proceduri estetice solicitate în ultimii ani, probabil vă întrebaţi care sunt cele mai populare dintre acestea.

Puteţi afla în continuare o listă scurtă de operaţii estetice care se pot realiza cu succes şi în ţara noastră, precum şi o mică descriere a fiecăreia.

1. Liftingul facial sau ritidectomia. Odată cu înaintarea în vârstă, trecerea anilor îşi pune amprenta pe trăsăturile faciale, în sensul în care pielea începe să atârne şi să se rideze. Multe persoane îşi doresc să oprească ori chiar să şteargă acţiunea timpul pe chipurile proprii, aşa că vor apela la un lifting facial. Acesta este o operaţie estetică care reduce aspectul ridurilor şi al îmbătrânirii feţei.

În timpul intervenţiei, chirurgul efectuează o incizie în faţa urechii pacientului şi în spatele liniei părului, pentru a îndepărta orice exces de piele şi pentru a strânge şi netezi faţa pacientului. Suturile vor fi poziţionate de-a lungul liniilor de incizie şi sunt adesea îndepărtate la 10 zile după procedura de lifting facial. Liftingul este de obicei combinat cu alte proceduri, cum ar fi chirurgia pleoapelor, ridicarea frunţii sau injecţiile cu botox.

2. Chirurgia pleoapelor sau blefaroplastia. De-a lungul timpului, pielea unei persoane începe să-şi piardă în mod natural fermitatea, ducând la căderea pielii în zonele sensibile. Pleoapele sunt incluse în această categorie, pielea  lor fiind mult mai subţire decât majoritatea locurilor din zona feţei. Semnele îmbătrânirii îşi fac simţită prezenţa mult mai repede pe pleoape, iar mulţi pacienţi doresc să reducă această imperfecţiune.

În timpul procedurii, chirurgul extrage pielea şi grăsimea suplimentară din jurul pleoapei şi strânge ţesutul muscular din zonă. Durata operaţiei este între 30 de minute şi o oră, fiind nevoie de anestezie locală şi sedare. În următoarele 3-5 zile de la operaţie vor fi îndepărtate cusăturile, iar pacienţii pot reveni la activităţi normale în aproximativ o săptămână.

3. Mărirea sânilor prin implanturi cu silicon. Este o altă operaţie estetică populară, solicitată atât pentru creşterea dimensiunii sânilor, cât şi pentru egalarea şi echilibrarea aspectului corpului. Există două tipuri de implanturi, cu silicon şi cu ser fiziologic, fiecare prezentând o senzaţie şi un aspect diferit al sânului.

Intervenţia se face printr-o incizie cu ajutorul căreia se introduce implantul şi se fixează într-un buzunar, fie sub muşchiul pectoral, fie peste muşchiul pectoral, direct în spatele ţesutului mamar. În funcţie de tipul de implant şi de poziţionarea aleasă rezultatul final va arăta diferit. După operaţie este necesară administrarea de medicamente pentru ameliorarea durerilor şi pentru recuperarea mai rapidă. Este recomandată purtarea unor sutiene speciale pentru susţinerea sânilor, pe perioada de recuperare, pentru a ajuta procesul de vindecare.

4. Remodelarea nasului sau rinoplastia. Este o intervenţie care implică remodelarea nasului pentru a reduce dimensiunea totală sau pentru a rafina anumite părţi pentru un aspect mai atractiv. Este, de asemenea, o procedură solicitată şi din motive medicale, atunci când respiraţia este obstrucţionată datorită unui sept deviat.

Recuperarea implică purtarea unei atele nazale în prima săptămână după operaţie, iar umflăturile şi vânătăile vor dispărea în săptămânile următoare. Vindecare totală şi implicit observarea rezultatului final poate dura luni de zile.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

 

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus