Skip to main content

COMUNICAT. Ce este stilul smart casual şi cum obţii ţinuta perfectă

 
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

COMUNICAT. Stilurile vestimentare au cunoscut numeroase combinaţii de-a lungul vremii, însă fiecare şi-a păstrat caracteristicile. Stilul office, specific biroului a însemnat întotdeauna purtarea unor haine elegante, formale, în timp ce casual a devenit preferatul femeilor pentru că este lejer şi poate fi adoptat în orice moment al zilei.

Publicitate

Dorinţa de a emana elegantă şi rafinament, dar într-un cadru mai puţin formal, a dus la combinaţia de stiluri denumită astăzi smart casual. Un exemplu în acest sens, pentru a înţelege şi mai bine este purtarea unui costum din două piese, cu pantalon clasic şi sacou, la care să adaugi în locul pantofilor cu toc o pereche de sneakerşi.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Mai jos vei găsi mai detaliat ce înseamnă de fapt stilul smart casual, cum să-l adopţi, de ce haine ai nevoie în garderoba ta, dar şi câteva idei de outfituri: 

Ce este stilul smart casual?

Aşa cum spuneam, smart casual înseamnă combinaţii de haine din mai multe stiluri vestimentare diferite. Rezultatul final trebuie să fie întotdeauna cel scontat, adică un look impecabil, dar relaxat în acelaşi timp.

Altfel spus, o femeie care adoptă stilul smart casual va avea atitudinea unei dive pe cale să cucerească lumea, dar va purta jeanşi sau pantofi sport în locul unei rochii office sau a unor pantofi stiletto.

Piese vestimentare “must have” pentru stilul smart casual

Atunci când vrei să adopţi stilul smart casual, fie la birou, fie în viaţa de zi cu zi, ai nevoie de câteva piese de bază în garderoba ta.
Primii vor fi pantofii sport, deoarece de cele mai multe ori vei simţi nevoia să renunţi la tocurile înalte. Ia-ţi o pereche de sneakerşi albi sau negri, din piele naturală, cu model simplu pe care să îi poţi asorta la orice ţinută.

Din şifonierul tău nu trebuie să lipsească nici costumul din două piese, cu pantalon şi blazer, unul dintre favoritele tendinţelor modei din ultimele sezoane. Probabil ai văzut că vedetele îl poartă cu succes, fie că pun tocuri sau pantofi sport.

Combinaţia de costum cu o cămaşă şi pantofi Oxford rămâne extrem de populară în rândurile femeilor. Dacă totuşi nu te încântă ideea unui costum, optează pentru un blazer cu croială masculină, pe care-l să-l asortezi cu blugi sau pantaloni din piele.

Cămaşa albă şi topurile cu dantelă sunt de asemenea piese pe care trebuie să le ai. Nu neglija nici accesoriile de tipul genţii cu lanţ, pe care o vei purta fie pe umăr, fie crossbody sau a celei cu barete scurte, pe care o vei ţine pe antebraţ.

Idei de ţinute

Sacoul poate fi piesa de rezistenţă. Cele mai simple ţinute, care emană eleganţă şi rafinament, sunt cele care au la bază un blazer. Stilul smart casual în ţinute de primavară presupune purtarea lor în diverse combinaţii.

Alege pantaloni conici, cu gleznele la vedere, adaugă un pantof cu talpă joasă, în linii masculine, un tricou alb din bumbac sau o cămaşă şi poartă pe umeri sacoul. Vei avea nevoie şi de o geantă, care să-ţi completeze look-ul.

Pont: Acordă o mare atenţie cromaticii. Smart casual înseamnă culori care nu ies foarte mult în evidenţă. Combină albastrul cu alb, negru şi nuanţe de bej, nude, cappuccino, camel sau gri.

Fusta midi şi cămaşa albă este o altă combinaţie potrivită în stilul smart casual. Poartă o fustă plisată căreia să-i evidenţiezi talia cu o curea subţire. Alege o cămaşă în partea de sus sau un top fin cu borduri din dantelă. Adaugă peste un sacou cambrat şi o pereche de sandale cu toc gros. Completează ţinuta cu o geantă mică de umăr, câteva brăţări şi nişte cercei fini şi look-ul tău va fi tineresc şi modern.

Stilul smart casual îmbină cu succes eleganţa cu confortul, iar rezultatul este o ţinută îngrijită, dar comodă şi practică în acelaşi timp.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus