Skip to main content

COMUNICAT. Ce trebuie să ştii despre casele de vacanţă retrase, în mijlocul naturii

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

COMUNICAT. Ai visat dintotdeauna să îţi cumperi o casă de vacanţă în mijlocul naturii, departe de trafic şi alte surse de gălăgie şi acum eşti pregătit să o achiziţionezi. Sau poate ideea este încă la stadiul de plan. Eşti sigur însă că ştii tot ce presupune o locuinţă retrasă, departe de facilităţile oraşului?

Publicitate

Dincolo de imaginea idilică pe care o ai în minte, se ascund multe provocări tipice acestor tipuri de imobile, pentru care este necesar să fii pregătit. În caz contrar, nu te vei putea bucura de casă şi zonă la adevăratul ei potenţial. Descoperă în continuare ce trebuie să ştii despre locuinţele de vacanţă aflate în mijlocul naturii.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Construcţia casei trebuie să respecte legea şi bunul simţ

Chiar dacă o casă izolată nu pare expusă controalelor, atunci când o construieşti respectă legea, comunitatea şi natura. Obţine avizele necesare pentru ridicarea locuinţei şi nu construi nimic în afară de ce este specificat în acestea. Dincolo de birocraţia deranjantă, legile sunt gândite pentru a te feri şi de eventuale pericole.

Vedem deseori la ştiri case fără autorizaţii distruse de viituri, alunecări de teren, incendii şi alte dezastre pentru că au fost înălţate prea aproape de un râu, pe un teren instabil şi, respectiv, în zone fără acces la apă.

De asemenea, nu uita că natura trebuie răsplătită pentru bucuria pe care ţi-o oferă, iar cel mai bun mod de a face asta este evitarea reducerea la minim a impactului pe care casa ta îl are asupra ei.  

Independenţa energetică este esenţială

Unele case sunt total izolate de orice formă de energie tradiţională. Altele, deşi construite în natură, sunt destul de apropiate de reţeaua electrică şi sunt conectate la aceasta.

În orice situaţie, este de preferat ca locuinţa de vacanţă să fie independentă din punct de vedere energetic sau să fie doar parţial dependentă de reţeaua de electrificare, pentru că orice avarie care are loc într-un loc izolat necesită un timp mai îndelungat de intervenţie.

Iarna, când condiţiile meteo sunt dificile, un generator poate reprezenta o soluţie salvatoare. Pentru atingerea independenţei energetice totale este necesară instalarea unui sistem alternativ, ca cel fotovoltaic, de exemplu.    

Confortul cere investiţii inteligente

Accesul la utilităţi este important în orice locuinţă, inclusiv în cea de vacanţă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cheltuieşti mult, ci inteligent. Ia în calcul sistemul de alimentare cu energie şi adaptează-te la specificul acestuia şi al locuinţei. Ai nevoie de:

 • o sursă constantă de apă potabilă
 • canalizare sau fosă septică
 • un sistem de încălzire al locuinţei şi al apei
 • alimentare electrică adecvată pentru toate aparatele şi sursele de iluminat
 • o sursă de căldură pentru aparatele de gătit.

Astăzi este uşor să găseşti soluţia potrivită pentru orice casă de vacanţă, pentru că piaţa este bogată în produse destinate accesului la utilităţi, adaptate pentru diverse surse de energie.

De exemplu, dacă ai ales construirea unui şemineu sau unei sobe tradiţionale pe lemne pentru încălzire, nu merită să investeşti şi într-o centrală. Instalează un încălzitor de apă electric, pe gaz sau un boiler pe lemne şi problema apei calde este rezolvată. 

Conştientizează distanţa şi izolarea

O casă de vacanţă construită în mijlocul naturii te ajută să evadezi din ritmul alert al lumii moderne, dar acest lucru este posibil doar dacă eşti pregătit pentru ce înseamnă viaţa departe de oraş. Asigurarea unui spaţiu cu provizii este foarte importantă pentru confort, în special pe timp de intemperii sau iarna, când zăpada poate bloca accesul.

Asigură-te că ai tot ce îţi trebuie pentru vacanţă, de la alimente şi haine la baterii şi unelte. Este neplăcut să te deplasezi înapoi la locuinţa principală sau să conduci mult până la primul magazin doar pentru că îţi lipsesc câteva lucruri.

Casele de vacanţă în mijlocul naturii reprezintă o variantă ideală pentru perioadele libere când simţi nevoia să te deconectezi şi să-ţi umpli plămânii cu aer proaspăt. Dacă deja ai o astfel de locuinţă sau plănuieşti să îţi cumperi sau construieşti una, ţine cont de informaţiile noastre pentru ca totul să meargă bine.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • DODO DODO
  camelia ai mare dreptate Lumea e asa de mare si viata asa de scurta ca nu merita sa te ingropi intr-un singur loc Doar daca o bagi la produs
 • Camelia Camelia
  Apoi urla că-i mănâncă ursul. Stați la oraș, iar în vacanță duceti-vă de fiecare dată în alt loc, să vedeți lucruri noi!

Trimite un comentariu

sus