Skip to main content

COMUNICAT. Cum alegi cele mai bune cosmetice pentru tine

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

COMUNICAT. Produsele cosmetice fac parte din viaţa ta, indiferent dacă te machiezi zilnic, ocazional sau chiar deloc.

În oricare dintre cazuri, rutina ta de îngrijire ar trebui să includă măcar o cremă hidratantă, o loţiune cu factor de protecţie solară şi un cleanser eficient, pe care să-l aplici pe ten zilnic, pentru a îndepărta praful şi impurităţile acumulate peste zi.

Dacă nu ştii cum să-ţi selectezi gama de produse potrivite pentru tine, sfaturile de mai jos te vor ajuta, fără îndoială.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi produsele cosmetice!

1. Tipul tău de ten

Acest prim factor este esenţial pentru un ten sănătos, radiant şi tânăr. Multe persoane îşi cumpără produse promovate de vedetele favorite sau de influencerii preferaţi de pe reţelele sociale. Omit însă că fiecare om are un anumit tip de piele, ceea ce înseamnă că nu orice produs este potrivit pentru toată lumea. Ceea ce funcţionează de minune pentru o altă femeie ţie s-ar putea să îţi cauzeze iritaţii, reacţii alergice sau coşuri şi viceversa.

De aceea, înainte să cumperi orice produs cosmetic, asigură-te că îţi cunoşti tipul de ten. Este acesta uscat, cu tendinţe de descuamare şi linii fine? Sau este, mai degrabă, gras, cu pori dilataţi şi tendinţe acneice? Poate că este o combinaţie între cele două variante. Analizează cu atenţie şi alege produse destinate tenului tău.

2. Particularităţile tale

Pe lângă tipul de ten specific, unele persoane prezintă particularităţi speciale. Poate fi vorba despre o sensibilitate sau chiar o alergie la unele ingrediente din creme şi loţiuni, tendinţa tenului de a reacţiona atunci când foloseşti prea multe produse cosmetice simultan sau orice alt aspect specific pielii tale – pistrui, cicatrici, pete etc.

Înainte să-ţi alegi produsele, ia în calcul aceste lucruri şi fii sigură că formulele aplicate nu vor dăuna tenului.

3. Ingredientele active

În ultimii ani, ingredientele active au primit mai multă atenţie ca niciodată. Serurile, cremele şi loţiunile care conţin acizi, vitamine, uleiuri şi minerale încă se află la mare căutare în rândul pasionatelor de skin care. Probabil că şi tu ai auzit multe despre efectele uimitoare ale retinolului, ale acidului lactic, azelaic, glicolic sau salicilic.

Dacă şi tu eşti tentată să foloseşti aceste ingrediente în favoarea tenului tău, asigură-te că le înţelegi pe deplin. De-abia în urma cercetării amănunţite, poţi cumpăra de pe HNI cosmetice produse cu tot felul de ingrediente speciale, care îţi vor ajuta pielea să fie mai sănătoasă, mai suplă şi mai radiantă.

4. Calitatea produselor

Gama de produse cosmetice disponibile pe piaţă este incredibil de variată. Există produse pentru toate bugetele, cu o mulţime de specificaţii. Deşi este posibil ca un produs ieftin să conţină aproximativ aceleaşi ingrediente ca unul premium, trebuie să ştii că importante sunt şi concentraţiile dar şi celelalte ingrediente care fac diferenţa între o calitate slabă şi una ridicată.

De exemplu, chiar dacă, spre exemplu, un produs avantajos ca preţ conţine acid salicilic, este posibil să conţină şi o cantitate mare de alcool, parabeni şi parfum care irită pielea. În schimb, produsele de calitate vor fi perfect echilibrate, astfel încât tenul tău să aibă doar de câştigat de pe urma folosirii.

5. Felul în care produsele cosmetice folosite interacţionează între ele

Când vrei să ai grijă de pielea ta, eşti tentată să foloseşti cât mai multe produse cosmetice diferite. Vrei să vezi ce funcţionează cel mai bine, de aceea le încerci pe toate: acid hialuronic, retinol, acid glicolic şi aşa mai departe. Ei, bine, unele ingrediente nu sunt compatibile între ele. De exemplu, dacă foloseşti doi agenţi exfolianţi, tenul tău va rămâne extrem de sensibil şi va căpăta un aspect nenatural.

Aşadar, înainte să cumperi orice produs, asigură-te că el se integrează în restul rutinei potrivite tipului tău de ten şi particularităţilor sale. Este reţeta sigură pentru o piele sănătoasă şi frumoasă, la orice vârstă!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus