Skip to main content

COMUNICAT. Demolarea unei clădiri: Documente necesare şi etapele esenţiale din cadrul acestui proiect

 
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

COMUNICAT. Achiziţionarea unui teren pe care există o construcţie veche poate fi o opţiune mai accesibilă atunci când vrei să-ţi construieşti o casă sau un sediu de lucru de la zero, după bunul plac.

Publicitate

Dar pentru că procesul de demolare al unei construcţii poate fi complicat şi necesită respectarea unor prevederi legale şi a unor paşi de lucru, iată documentele de care ai nevoie şi etapele necesare pentru acest proiect.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Documente necesare pentru demolarea unei clădiri

Demolarea unei clădiri se realizează respectând o serie de prevederi legale conform legii nr. 50/1991 şi presupune înainte de toate obţinerea unor autorizaţii. Pe lângă procesul birocratic efectiv de demolare însă, vei avea nevoie de asemenea şi de excavatoare şi de operatori calificaţi, care să gestioneze pas cu pas întreaga operaţiune.

Spre deosebire de buldozere, excavatoarele mici sunt mai economice şi mai fiabile pe terenurile de dimensiuni reduse şi/sau aglomerate, iar transportul lor de la furnizori la utilizatori nu prezintă probleme speciale.

Obţinerea documentelor necesare pentru demararea proiectului de demolare este mult mai anevoioasă, necesită timp şi costuri mai mari faţă de achiziţia necesarului tehnic de demolare.

Iată de ce documente vei avea nevoie pentru demolarea unei clădiri:

  • cerere tip pentru completarea solicitării de demolare, emisă de Direcţia de Urbanism;
  • certificat de urbanism în original şi copie;
  • dovada plăţii taxei de demolare;
  • planul de autorizaţie de demolare emis de către un specialist (arhitect);
  • titlul de proprietate;
  • certificat ce stabileşte modalitatea de impozitare;
  • declaraţii pe proprie răspundere ce atestă lipsa unor potenţiale litigii.

Etapele esenţiale în demolarea unei clădiri

După ce ai obţinut documentaţia necesară, perioadă care poate depăşi termenul de 30 zile, şi după ce ai achiziţionat materialele necesare pentru demolare, procesul propriu-zis poate începe.

Trebuie să ţii cont că avizele şi autorizaţiile de demolare se acordă pe o perioadă determinată de timp în care trebuie să te încadrezi cu celelalte etape de lucru pentru a preveni prelungirea procesului de demolare. Iată etapele esenţiale de parcurs în demolarea unei clădiri.

Obţine echipamentele şi utilajele de care ai nevoie

În funcţie de tipul clădirii pe care doreşti să o demolezi şi a caracteristicilor pe care le deţine terenul, pot fi necesare echipamente de lucru şi utilajele de dimensiuni mai mici sau mai mari.

Alegerea unui buldozer poate părea o opţiune ideală în cazul unei clădiri de dimensiuni generoase, dar trebuie să ţii cont şi de vecinătatea elementelor prezente în cadrul construcţiei.

Pe lângă aceste utilaje grele poţi avea nevoie şi de: ciocane hidraulice, excavatoare mici, foarfece pentru demolare şi/sau pentru fier, graifere, pulverizatoare etc. Dacă nu realizezi frecvent lucrări de demolare, poate fi mai practic şi mai ieftin să închiriezi utilajele şi să apelezi la firme specializate.

Angajează personal experimentat şi profesionist

Ca să termini demolarea în termenii impuşi, vei avea nevoie de personal profesionist care să execute demolarea construcţiei în timp util. Poţi apela la o echipă de specialişti în demolări care îţi pot oferi un serviciu complet şi care pot lucra cu propriile echipamente şi scule.

Demolarea propriu-zisă a construcţiei

Următorul pas este demolarea efectivă a construcţiei care se va realiza în mod controlat fie prin explozie, fie prin demolarea structurilor cu o serie de echipamente şi utilaje tehnice precizate anterior.

Curăţarea după demolare

Această etapă presupune curăţarea terenului şi eliminarea deşeurilor rezultate în urma dezmembrării clădirii vechi. O poţi face pe cont propriu sau poţi angaja o echipa de muncitori care să te ajute în acest sens. Din nou utilajele te vor ajuta, deoarece miniexcavatoarele pot realiza şi curăţarea terenului.

Chiar dacă demolarea unui clădiri este un proces riguros, începând cu obţinerea documentaţiei şi folosirea unor utilaje potrivite, mai mari sau mai mici (în funcţie de dimensiunea terenului şi a clădirii), această soluţie rămâne una viabilă pentru cei care doresc să renunţe la o clădire mai veche şi adesea irecuperabilă pentru a construi una nouă, pe o structură mult mai rezistentă.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus