Skip to main content

COMUNICAT. Dezvoltatori din echipele de creaţie ale celebrelor jocuri Cyberpunk 2077 şi Baldur’s Gate 3 vin la Dev.Play 2024

 
COMUNICAT. Dezvoltatori din echipele de creaţie ale celebrelor jocuri Cyberpunk 2077 şi Baldur’s Gate 3 vin la Dev.Play 2024

COMUNICAT. La Dev.Play, conferinţa dezvoltatorilor de jocuri video din România şi Europa de Est, vor fi prezenţi în premieră în România doi oameni creativi cheie pentru unele din cele mai recunoscute jocuri video din ultimii ani: Borislav Slavov, compozitor şi director muzical pentru Baldur’s Gate 3 şi Sebastian Kalemba, game director al sagăi The Witcher.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ediţia din 2024 a Dev.Play va avea loc în Aula Magna din cadrul Univeristăţii Politehnica din Bucureşti, pe 3 şi 4 iunie 2024. Evenimentul aduce în faţa dezvoltatorilor de jocuri, investitorilor, publisherilor şi profesioniştilor peste 20 de nume importante din industria locală şi internaţională.

Borislav Slavov este un compozitor şi director muzical multipremiat, cunoscut mai ales pentru partiturile sale pentru jocurile Divinity: Original Sin 2, Baldur's Gate 3 şi Crysis 2, unde a lucrat în calitate de compozitor principal alături de apreciatul Hans Zimmer.

Sebastian Kalemba a început să lucreze în timpul producţiei lui Witcher 3: Wild Hunt ca animator principal, iar în timp a fost promovat pe poziţia de Head of Animation şi Animation Director pentru Cyberpunk 2077. Sutele de ore petrecute regizând actori şi secvenţe din joc şi coordonând toate departamentele l-au pregătit pe Sebastian pentru a prelua rolul de game director al noii saga Witcher.

Talk-urile lui Borislav Slavov despre viitorul muzicii în jocurile video şi al lui Sebastian Kalemba despre importanţa viziunii în cadrul unei echipe de producţie au loc în prima zi a conferinţei, pe 3 iunie, de la ora 15:30, respectiv 16:30.

Un invitat special al evenimentului este şi Fawzi Mesmar, VP Global Creative la Ubisoft. Fawzi este game designer şi din această postură a lucrat la peste 20 de titluri de care s-au bucurat milioane de jucători din întreaga lume, inclusiv jocuri din francizele Mario Rabbids, Battlefield şi Star Wars. Fawzi Mesmar va vorbi despre cum să creezi momente memorabile în jocuri, marţi, 4 octombrie, de la ora 14:30.

“Dev.Play revine pe o scena nouă, cu un line-up deosebit. Suntem onoraţi să avem ca invitaţi oameni care au contribuit la unele din cele mai bune jocuri din istoria industriei şi considerăm că prezentările lor îi vor inspira pe dezvoltatorii din industria locală.“, a precizat Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play şi preşedintele RGDA.

În cadrul zonei Indie Expo vor fi prezente jocuri din România şi Europa de Est, unele dintre ele putând fi jucate în premieră la Dev.Play. O altă oportunitate pentru dezvoltatorii independenţi este Dev.Play Indie Festival, un eveniment online desfăşurat în paralel cu conferinţa, unde studiouri din Ungaria, Estonia, Muntenegru, Ucraina, Serbia, Polonia, Bulgaria şi România îşi vor arăta titlurile în cadrul unui stream online, iar jocurile respective vor fi disponibile pe Steam cu reduceri exclusive.

Indie Expo şi Indie Festival au fost la fiecare ediţie elemente de succes ale conferinţei, iar jocurile care au fost prezentate pentru prima dată la Dev.Play au continuat să câştige premii la competiţii internaţionale indie renumite sau au obţinut investiţii şi deal-uri de publishing.

Mai mult, în cadrul Dev.Play, studenţii şi dezvoltatorii aspiranţi vor putea participa la două workshop-uri introductive în industria dezvoltării de jocuri video. Workshop-ul „Getting Started In The Game Dev Industry (In Romania)” se adresează studenţilor care sunt interesaţi să se alăture industriei de dezvoltare de jocuri.

Veteranii industriei locale, Alexandru Pădure şi Cătălin Butnariu, vor trece în revistă procesul dezvoltarii unui joc video şi diferitele roluri care contribuie la crearea unui joc, precum şi diferitele oportunităţi de angajare şi antreprenoriat care sunt disponibile în industria locală din România.

În cadrul workshop-ului „Anatomy Of A Mobile Game (From An Engineering Perspective)”, Marius Gherman de la Amber Studio va vorbi despre elementele constitutive ale unui joc pentru mobil şi practicile obişnuite pentru crearea unor astfel de produse. Programul complet al workshop-urilor poate fi văzut aici. Studenţii care doresc să participe la workshp-uri beneficiază de un preţ accesibil la întreg evenimentul.

În prima zi a Dev.Play, femeile care lucrează în industrie sunt invitate să participe la întâlnirea „Women in Games Lunch”. Eveniment este dedicat specialistelor cu roluri tehnice în studiouri şi îşi propune să aducă în discuţie şi să dezbată mituri comune şi perspective noi despre rolul femeilor într-o industrie încă dominată de bărbaţi. Evenimentul va fi moderat de Agnes Corlătescu, Technical Product Owner şi Cristina Hodea, HR Lead în cadrul Playtika.

Bilete şi mai multe informaţii despre acţiunile din cadrul Dev.Play pot fi găsite pe https://dev-play.ro/

DESPRE DEV.PLAY

Dev.Play este o conferinţă care are loc anual în Bucureşti, organizată de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Romanian Game Developers Association - RGDA). Dev.Play este singura conferinţă majoră a dezvoltatorilor de jocuri care are loc în România. Misiunea Dev.Play este de a promova industria de dezvoltare a jocurilor din România şi Europa de Est, atât la nivel local cât şi internaţional, şi de a le oferi participanţilor săi oportunitatea de a se conecta cu alţi profesionişti din industrie.
www.dev-play.ro // [email protected]

DESPRE RGDA

Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizaţie non-profit fondată în 2013 cu misiunea de a dezvolta şi promova industria de dezvoltare a jocurilor din România. Membrii RGDA acoperă în prezent peste 90% din profesioniştii locali din industria de dezvoltare de jocuri.
www.rgda.ro // [email protected]

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus