Skip to main content

COMUNICAT. Gaming Marathon, cel mai mare festival românesc online de gaming, aniversează 4 ani de existenţă

 
COMUNICAT. Gaming Marathon, cel mai mare festival românesc online de gaming, aniversează 4 ani de existenţă

COMUNICAT. Gaming Marathon, cel mai mare festival românesc online de gaming, aniversează 4 ani de existenţă printr-o ediţie în care îşi reafirmă susţinerea fetelor şi femeilor interesate să urmeze o carieră în industria de gaming.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Streamerii populari care se alătură evenimentului au pregătit o serie de activităţi şi surprize captivante pentru comunităţile lor. De la interviuri exclusive cu femei de succes din industria care creează jocuri video până la experienţe inedite şi concursuri cu premii importante, participanţii la eveniment pot urmări întreaga acţiune duminică, 24 martie, începând cu ora 10, pe platforma www.gaming-marathon.ro.

Astfel, duminică, timp de peste 15 ore, 25 de creatori şi creatoare de conţinut împreună cu comunităţile lor de sute de mii de pasionaţi de jocuri video vor încuraja tinerele care îşi doresc să activeze în industria gaming-ului.

Fie că aspiră să devină creatoare de conţinut pe platformele de streaming, fie să se pregătească pentru o carieră de jucătoare profesioniste în competiţiile de sporturi electronice sau să fie parte din procesul de dezvoltare de jocuri, acest eveniment propune modele de urmat şi sfaturi practice de la specialişti de succes.

“Am început acest eveniment în pandemie, încurajându-i pe gameri să stea acasă şi să socializeze prin jocuri video. Între timp, Gaming Maraton a devenit un eveniment recurent, păstrându-şi acest ADN social şi responsabil şi reuşind să adune, cumulat în cei 4 ani de existenţă, peste 7 milioane de participanţi. Având această putere de comunicare, dorim să ne folosim de ea la această ediţie ca să încurajăm femeile să activeze şi să performeze în industria gaming-ului.”, a subliniat Tudor Dăescu, co-fondator Gaming Marathon.

O carieră de succes în industria dezvoltatoare de jocuri  

Pe mai multe stream-uri din cadrul evenimentului, fetele interesate să urmeze o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri vor afla cum pot ajunge să lucreze în domeniu. Programatoare, artistă, business analist sau specialistă în User Experience?

Antonia Nuckle şi Bobospider vor discuta cu reprezentante ale companiei Amber, studio dezvoltator de jocuri video românesc cu birouri în întreaga lume, despre oportunităţile existente pe piaţă pentru femei şi vor oferi sfaturi practice pentru a intra în această industrie dinamică şi pentru a se pregăti pentru diferitele discipline care contribuie la dezvoltarea unui joc video.

Provocări creative

Jaxi, unul dintre streamerii de renume din comunitatea gaming-ului, a pregătit o surpriză specială pentru fete. Cu scopul de a promova şi susţine implicarea femeilor în gaming, Jaxi va alege aleatoriu patru fete din comunitatea sa, invitându-le să participe la un meci special de Counter-Strike 2. Cele patru norocoase vor fi premiate pentru efortul lor cu periferice performante.

Alte două figuri emblematice ale comunităţii de gaming, Antonia Nuckle şi Reddysh, se antrenează pentru o călătorie în timp. Cele două streameriţe vor împărtăşi poveşti captivante despre începuturile carierelor lor, redescoperind jocurile care le-au marcat copilăria, vor explora atmosfera retro ale unor jocuri precum Hercules, Tarzan sau Counter Strike 1.6 şi vor comenta evoluţia jocurilor de atunci şi până în prezent.

Educaţie financiară pentru generaţia tânără

Trissmery şi Tedereu aduc în prim-plan importanţa şi impactul educaţiei financiare în rândul tinerilor printr-o abordare inovatoare şi captivantă. Folosind cea mai recentă versiune digitală a unuia dintre cele mai cunoscute jocuri din lume, Monopoly, cei doi se vor înfrunta amical într-o serie de provocări menite să testeze cunoştinţele financiare ale comunităţii lor. Prin intermediul acestui experiment interactiv, cei doi streameri îşi propun să evidenţieze modul în care înţelegerea conceptelor financiare poate influenţa deciziile financiare viitoare ale tinerilor.

Care sunt personajele preferate ale jucătorilor români? 

Continuând tradiţia de a aduce interactivitate în fiecare ediţie, primul Gaming Marathon din 2024 include un sondaj special dedicat streamerilor şi comunităţilor lor. Acest studiu are ca obiectiv principal înţelegerea mai profundă a preferinţelor gamerilor români în ceea ce priveşte personajele principale şi secundare din cele mai populare jocuri ale momentului.

Participanţii la sondaj vor avea oportunitatea de a-şi exprima opiniile şi preferinţele, contribuind astfel la conturarea direcţiei viitoare a industriei gaming-ului. În plus, cei care se implică vor fi eligibili pentru a câştiga periferice de gaming, oferind o motivaţie suplimentară pentru participare.

Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet şi programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro.
Gaming Marathon este un eveniment connected by Vodafone, upgraded by George şi susţinut de AGON by AOC, Old Spice, Head & Shoulders, HyperX, Amber, Kiss FM, Gsp.ro şi Movie News.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]
 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus