Skip to main content

COMUNICAT. edupedu.ro şi World Vision România celebrează Ziua Educaţiei 2021 #AşaCumTrebuieSăFie”

 
COMUNICAT. edupedu.ro şi World Vision România celebrează Ziua Educaţiei 2021 #AşaCumTrebuieSăFie”

COMUNICAT. Fundaţia World Vision România şi portalul de ştiri şi analize din educaţie edupedu.ro sărbătoresc astăzi Ziua Educaţiei cu un proiect special, dedicat adevăraţilor „oameni ai zilei” - profesorii şi învăţătorii care predau la şcolile din mediul rural: „Ziua Educaţiei 2021 #AşaCumTrebuieSăFie”. Proiectul are în vedere conştientizarea rolului crucial pe care îl au profesorii de la şcolile rurale în învăţământul românesc, într-o perioadă dificilă pentru viitorul educaţiei din ţara noastră.

Publicitate

Pentru a sărbători evenimentul, Fundaţia World Vision România, care este implicată de mulţi ani în susţinerea învăţământului rural din ţara noastră, a adunat câteva poveşti cu experienţele de viaţă ale unor profesori şi învăţători de la şcoli cu care colaborează organizaţia, în proiectele sale educaţionale.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Edupedu.ro a pus aceste poveşti pe prima pagină a site-ului. Poveştile profesorilor sunt prezentate într-o casetă virtuală cu o ramă specială şi pot fi citite astăzi pe prima pagină a Edupedu.ro, dar şi pe canalele sociale ale celor două organizaţii.

„Studiile arată că indicele general de calitate al oricărui sistem de educaţie este direct corelat cu nivelul de pregătire al profesorilor, prin aceasta din urmă înţelegându-se, în sens larg, nu doar calificarea cadrelor didactice (respectiv diploma şi eventualele grade didactice), ci şi experienţa de predare, rezultatele obţinute la clasă.

Altfel spus, sistemul de educaţie al unei ţări nu poate fi mai bun decât nivelul de pregătire al profesorilor. De asemenea, studiile arată că modalitatea cea mai simplă şi mai eficientă de a îmbunătăţi un sistem de învăţământ este să investeşti în formarea profesorilor”, spune Andreea Bujor, PR&Advocacy Director al Fundaţiei World Vision.

Fiecare poveste spusă de edupedu.ro are în centru câte un profesor care predă în mediul rural. Adelin Stanciu are 23 de ani, este profesor de biologie şi consilier educativ şi face zilnic naveta 80 de kilometri între Iaşi şi Şcoala Profesională Gropniţa unde predă. Dar se încarcă zilnic din energia elevilor săi care îi spun simplu „domnu’, azi mi-a plăcut ora”.

Iuliana Jitaru avea doar 19 ani atunci când, imediat după absolvirea Liceului Pedagogic din Craiova, a devenit învăţătoare la Pietroaia, un sat aflat la 30 de km de municipiu. Douăzeci de ani mai târziu, încă merge în fiecare zi să îi înveţe pe copiii din sat să scrie, să citească şi să socotească.

Daniela Cristea predă de aproape 30 de ani fizică şi chimie la şcoala din satul Parpaniţa (jud. Vaslui). Tot de 30 de ani, face în fiecare zi naveta între Iaşi şi Parpaniţa, peste 100 km dus-întors, cu trenul, microbuzul sau maşina personală.

Nicuşor Beraru, învăţător la şcoala din Cioatele, judeţul Vaslui, care crede cu tărie că „viaţa copiilor se schimbă radical când primesc atenţie şi sprijin”.

Profesorii devotaţi sunt oamenii zilei

„Şcoala înseamnă întâlniri care uneori au puterea să creeze noi sensuri în viaţă. Astăzi vorbim despre cei care schimbă vieţile celor mici, profesorii care prin munca lor salvează mii de copii de la abandon şcolar. Lor li se datorează salvarea de la sărăcie a unor copii şi tineri care, prin şcoală, au putut să-şi creeze un vis.

Lor, acestor profesori din şcoli mici, din sate şi cătune, li se cuvine astăzi recunoaşterea noastră. Lor, profesorilor navetişti care corectează teme în cursele preorăşeneşti de autobuz, care au predat şi au corectat teme prin WhatsApp sau la telefon cu elevii, care gândesc proiecte pentru a-i învăţa pe copii şi altceva decât materia de manual, lor le mulţumim astăzi. #AşaCumTrebuieSăFie”, spune Raluca Pantazi, fondator edupedu.ro.

Proiectul media „Ziua Educaţiei 2021 #AşaCumTrebuieSăFie” este dezvoltat în parteneriat de Fundaţia World Vision România şi Edupedu.ro, cel mai mare portal de informaţii privind educaţia din România. World Vision România desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului.

În România, organizaţia vizează sprijinirea copiilor, a familiilor şi a comunităţilor, în scopul combaterii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia derulează câteva dintre cele mai mari programe educaţionale neguvernamentale din ţara noastră, care cuprind peste 20.000 de elevi din comunităţi rurale defavorizate.

Edupedu.ro are peste 5 milioane de vizualizări pe lună şi este un portal dedicat ştirilor şi analizelor din domeniul educaţiei. Şi-a asumat misiunea de a aduce în atenţia cititorilor ştirile care impactează starea de educaţie a românilor.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus