Skip to main content

COMUNICAT. Energie verde: 3 surse la îndemâna oricui

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

COMUNICAT. Dacă îţi doreşti să faci partea ta de lucru în salvarea planetei şi menţinerea poluării la un grad cât mai scăzut, avem o veste bună pentru tine! Poţi profita de energia verde care provine din surse precum lumina soarelui, vântul, biomasa sau apa. Începând chiar din propria ta casă, prin schimbarea unor mici obiceiuri, poţi aduce un mare beneficiu naturii.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Trei surse de energie verde

Energia solară

Aceasta este cel mai uşor de integrat în locuinţa ta, fie că vorbim despre soluţii de încălzire a locuinţei sau iluminat exterior.


Poţi opta pentru panouri solare pentru încălzirea casei tale chiar şi pe timp de iarnă. Panourile solare fotovoltaice au nevoie doar de lumină, nu şi de căldura razelor solare pentru a da randament chiar şi în anotimpurile reci, cu zile mai puţin însorite. Iarna, zăpada este chiar un avantaj deoarece reflectă şi mai bine lumina.

Corpurile de iluminat de exterior care funcţionează pe bază de energie solară sunt iarăşi o soluţie “verde”, economică. Acestea au şi avantajul că nu consumă deloc curent electric. Dacă locuieşti la casă, astfel de lămpi solare cu LED sau instalaţii sunt o variantă optimă pentru iluminare. Ele pot fi instalate uşor şi vor lumina la fel de bine ca cele electrice, prin captarea energiei solare de către panouri.

Biomasa

Biomasa este partea biodegradabilă a oricărui produs pe care îl utilizăm. Aceasta se regăseşte, de asemenea şi în produsele de origine vegetală sau animală fiind cea mai frecventă resursă regenerabilă.

Când vine vorba de colectarea separată a deşeurilor există categoria de “deşeuri reziduale”, care nu pot fi reciclate şi trebuie colectate separat. De exemplu, cărbunii arşi fac parte din această categorie. Dacă ai o sobă sau un şemineu, poţi opta pentru lemne de foc, brichete şi peleţi din rumeguş, o alternativă bio şi mult mai puţin dăunătoare mediului înconjurător. Acelaşi lucru se aplică şi atunci când faci un grătar cu prietenii. O altă opţiune este achiziţionarea unei centrale termice pe lemne sau brichete.

Energia geotermală

Energia geotermală este extrasă direct din pământ şi poate fi benefică în casa ta. Poţi opta pentru adoptarea unui sistem de încălzire ce are la bază energia geotermală, fiind unul dintre cele mai stabile şi sigure surse de energie verde. Este practic vorba despre căldura internă a planetei pe care acum o putem folosi prin intermediul pompelor de căldură geotermale.

Deşi investiţia iniţială este mai mare, aceasta va fi amortizată în timp deoarece costurile de întreţinere sunt foarte mici. Pe lângă nivelul scăzut de poluare, energia geotermală oferă şi avantajul încălzirii apei aproape instant. Spre deosebire de energia solară, aceasta nu depinde de condiţiile meteorologice.

Natura ne-a oferit multe daruri pe care ar fi bine să le folosim în viaţa de zi cu zi pentru a ne asigura un trai sănătos şi cât mai lipsit de poluare posibil. Aceste surse de energie verde sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi şi ne pot îmbunătăţi viaţa din toate punctele de vedere. Începe prin mici schimbări în obiceiurile tale şi alege sursele de energie verde şi soluţiile care ţi se potrivesc, participând astfel la îmbunătăţirea generală a stării planetei.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    asta daca ai si bani ca nu e ieftina deloc

Trimite un comentariu

sus