Skip to main content

COMUNICAT. “Raya şi ultimul dragon”, aventură şi metaforă despre maturizare şi încredere

 
COMUNICAT. “Raya şi ultimul dragon”, aventură şi metaforă despre maturizare şi încredere

COMUNICAT. Filmul “Raya şi ultimul dragon”, o aventură epică produsă de Studiourile de Animaţie Disney, spune povestea unei lumi fantastice – Kumandra – unde, acum mult timp, oamenii şi dragonii trăiau împreună în pace şi armonie. Legătura dintre cele două specii era atât de strânsă, încât atunci când o forţă malefică a ameninţat tărâmul, dragonii s-au sacrificat ca să îi salveze pe oameni.

Publicitate

Peste cinci secole aceeaşi forţă malefică îşi face apariţia din nou, ameninţând să distrugă întreaga lume. Acum este datoria unei fete războinice – Raya – să ia urma ultimului dragon legendar, faimos pentru puterile lui, şi să îi readucă împreună pe oamenii dezbinaţi din ţinut, reinstaurând pacea.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

“Raya e o fată care a pierdut totul. E pe cont propriu, aproape că nu i-a rămas nimic, cu excepţia sabiei tatălui ei, prietenul ei Tuk Tuk şi o fărâmă dintr-un obiect care ar putea fi magic. Ea porneşte către Kumandra în căutarea ultimului dragon – Sisu – cu speranţa că animalul fantastic o va putea ajuta să aducă pacea în lumea ei”, spune producătorul Osnat Shurer.

De-a lungul călătoriei, Raya descoperă că are nevoie de mai mult decât un dragon pentru a salva lumea. “De fapt, acesta este drumul pe care Raya îl are de parcurs pentru a învăţa să aibă încredere din nou, după ce în copilărie încrederea i-a fost zdrobită”, explică regizorul Don Hall.

“Nu poţi ajunge la unitate şi solidaritate fără încredere, aşa că Raya are nevoie să aibă încredere într-un grup de străini, asta e condiţia primară ca ea să readucă pace şi armonie în Kumandra”, spune Carlos López Estrada, membru al echipei regizorale.

Efortul Rayei de a găsi ultimul dragon şi de a salva lumea e şi o călătorie către sine, de autocunoaştere, o căutare plină de pericole, aventură, umor, noi prietenii şi condimentată cu mici regrete şi pierderi, cu furie şi dorinţa de răzbunare. Aşa Raya învaţă o lecţie importantă, aceea a solidarităţii şi încrederii.

Regia filmului este semnată de Don Hall şi Carlos López Estrada, iar co-regizori sunt Paul Briggs şi John Ripa. Producătorii sunt Osnat Shurer şi Peter Del Vecho, iar scenariul este realizat de Qui Nguyen şi Adele Lim.

Mitologia dragonului

Legendarul dragon de apă Sisu pe care Raya îl caută e cel în care îşi pune speranţa pentru a salva ţinutul. Pe măsură ce misiunea ei prinde contur, ea capătă încredere în puterea dragonului de a restabili un echilibru în Kumandra.

“În diferite culturi din Asia, inclusiv Asia de Sud-Est, există multă afecţiune pentru dragoni, dar e vorba de altfel de dragoni decât cei consacraţi de filme ca Urzeala Tronurilor. Dragonii sunt un simbol al norocului, al puterii, al vieţii, iar aceste aspecte sunt importante în film, mai ales că Raya e tot de inspiraţie asiatică”, spune scenaristul Qui Nguyen.

“Dragonul are diferite semnificaţii în funcţie de zona de pe glob în care te afli. Dragonul european suflă foc, cel asiatic este asimilat mai mult apei, vieţii şi armoniei. Pe măsură ce am plonjat în cultura asiatică am descoperit un dragon mai apropiat şerpilor – Naga –  care a fost cea mai puternică inspiraţie pentru Sisu”, spune producătorul Osnat Shurer.

“Sisu e o creatură marină, iar apa e un motiv recurent în film, fiind una dintre principalele teme vizuale”, subliniază regizorul Don Hall.
“Sisu este venerat ca fiind super puternic. Se dovedeşte însă ca ea e mai mult de atât, este şi amuzantă şi uşor caraghioasă, se mai împiedică. E nouă în lume, nu prea ştie ce înseamnă lumea şi ce presupune viaţa”, adaugă Nguyen.

Qui Nguyen şi Adele Lim, cei doi scenarişti ai filmului, s-au inspirat din rădăcinile lor asiatice pentru a crea cele două personaje principale: Raya şi Sisu. “În Asia de Sud-Est există o tradiţie puternică a femeilor care conduc, fie că armate sau grupuri de războinici. Sau conducătoare ale anumitor zone. La fel de puternic este şi simbolul dragonului Naga, iar filmul îmbină aceste două simboluri”, spune Adele Lim.

Tema încrederii

Pe măsura ce povestea din filmul “Raya şi ultimul dragon” a prins contur, au ieşit la suprafaţă două teme importante: unitatea şi solidaritatea.

“Am explorat adânc aceste două teme, ajungând la concluzia că ele sunt baza pentru tema principală a încrederii, care stă la baza călătoriei pe care o face Raya”, spune Don Hall.

“Atmosfera pe care am vrut să o creăm în film este una a dragostei pentru lume, pentru familie, a bucuriei. Am căutat ancore emoţionale pentru personaj şi pentru aventura ei. Raya şi-a pierdut tatăl şi lumea în care a crescut şi are acum şansa să recâştige o parte din lumea aceasta. Ne-am propus să explorăm toate aceste emoţii, dar şi să oferim o atmosferă amuzantă, aventuroasă”, spune scenaristul Adele Lim.

“Dacă ne gândim la această producţie în contextul filmelor pe care le fac Studiourile de Animaţie Disney e clar că ea aparţine familiei Disney. În acelaşi timp, se face remarcată, având elemente distinctive. Am sentimentul că Raya va fi diferită de orice alte eroină Disney”, spune regizorul Carlos López Estrada.

SINOPSIS:

“Raya şi ultimul dragon”, cel mai recent film de animaţie marca Disney spune povestea unei tinere războinice – Raya – care a pierdut tot ce conta în viaţă, dar are acum şansa de a recâştiga încrederea şi a readuce paceaa şi unitate în lumea pe care trebuie să o salveze de o forţă malefică.

Pentru a reuşi în lupta cu răul pleacă în căutarea ultimului dragon legendar din tărâmul fantastic Kumandra sperând că super puterile lui îi vor fi de folos. Călătoria aceasta este nu numai o căutare, ci şi o iniţiere importantă.

Filmul “Raya şi ultimul dragon”, este distribuit în România de Forum Film România şi are premiera în cinematografe în data de 18 iunie 2021, în format dublat (2D şi 3D)

 

VIDEO. Trailer-ul filmului Raya şi ultimul dragon

 

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus