Skip to main content

COMUNICAT. Începe Bucharest Gaming Week 2021, cel mai mare eveniment din România al jocurilor video

 
COMUNICAT. Începe Bucharest Gaming Week 2021, cel mai mare eveniment din România al jocurilor video

COMUNICAT. A cincea ediţie a Bucharest Gaming Week, cel mai important eveniment dedicat gamerilor de la noi din ţară, începe pe 25 octombrie. Timp de o săptămână, pasionaţii de gaming din România vor putea participa online sau offline la cele mai interesante evenimente care scot în evidenţă impactul jocurilor video în artă, educaţie şi societate.

Publicitate

În weekend-ul 30-31 octombrie, tinerii vor putea juca împreună cu creatorii de conţinut preferaţi, precum JaxiTV, Ovvy sau Mădălin, cele mai populare jocuri sau vor putea descoperi titlurile create de dezvoltatorii români.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Bucharest Gaming Week connected by Vodafone şi presented by Kaufland se desfăşoară între 25 şi 31 octombrie 2021, culminând cu evenimentul central exclusiv online în weekend-ul 30-31 octombrie pe www.bucharestgamingweek.ro

De-a lungul saptămânii, Bucharest Gaming Week propune o serie de evenimente conexe care scot în faţă talentul artiştilor români care creează jocuri video şi oportunitătile pe care le oferă industria dezvoltatoare de jocuri video locală.

“Dorim ca Bucharest Gaming Week să fie oglinda întregului univers care a făcut din jocurile video cea mai accesată formă de divertisment din lume, depăşind industria filmului şi a muzicii. În acest eveniment nu vorbim doar despre entertainment pur, despre lansări de jocuri noi sau de competiţii de esports.

Vorbim şi despre ceea ce se află în spatele jocurilor, arta şi storytelling-ul atât de importante în construirea acestor poveşti video. Sau despre studiile pe care tinerii ar trebui să le urmeze pentru a ajunge să aibă o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri.

Aplaudăm din acest motiv Institutul Goethe şi Institutul Francez care ni s-au alăturat în acest demers şi care, alături de noi, au adus mult conţinut relevant de la creatori germani şi francezi. Datorită lor vom vorbi mult despre artă în cadrul Bucharest Gaming Week”, spune Tudor Dăescu, preşedintele Gaming Week.

EVENIMENTELE CONEXE BUCHAREST GAMING WEEK 2021:

• DEV.PLAY, CONFERINŢA INDUSTRIEI DE GAME DEVELOPMENT (25-26 octombrie)

A şasea ediţie a Dev.Play, conferinţa anuală dedicată industriei producătoare de jocuri video, organizată de RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor Români de Jocuri Video) are loc online, pe www.dev.play.ro între 25 şi 26 octombrie.

Evenimentul reuneşte personalităţi ale industriei recunoscute la nivel mondial într-o serie de talk-uri, workshop-uri şi paneluri despre cele mai importante subiecte ale momentului. În a doua zi, Dev.Play organizează un festival de streaming de jocuri video indie: un maraton de 10 ore în cadrul căruia pasionaţii de jocuri video şi dezvoltatorii la început de drum vor putea urmări secvenţe şi gameplay-uri din 20 de jocuri independente dezvoltate în România şi Europa de Est în perioada 2020-2021.

• EXPOZIŢIA DE CONCEPT ART “LUMI IMAGINARE” (25 octombrie)

Expoziţia de concept art „Lumi imaginare” prezintă artă din jocurile video create de studiouri din Franţa, Germania şi România. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 25 octombrie, ora 18:00, în Atriumul Institutului Francez. Aceasta va rămâne deschisă publicului până pe 12 noiembrie. În plus, va exista şi o expoziţie de jocuri video care va permite vizitatorilor să testeze jocurile expuse.

Vernisajul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Institutului Francez. Selecţia lucrărilor din expoziţie a fost realizată împreună cu Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România - RGDA, curatorul german Thorsten S. Wiedemann (A MAZE) şi Marine Macq, directoarea galeriei Pixel Life Stories, jurnalistă şi cercetătoare în domeniul istoriei artei jocurilor video, care este şi curatorul expoziţiei.

• MASĂ ROTUNDĂ “ÎNCURAJAREA INDUSTRIEI CREATIVE DIN PERSPECTIVA JOCURILOR VIDEO”  (26 octombrie)

În seara zilei de 26 octombrie, de la ora 18:00, va avea loc o masă rotundă cu tema „Încurajarea industriei creative din perspectiva jocurilor video”, transmisă live pe paginile de Facebook a Goethe-Institut Bucureşti şi Bucharest Gaming Week.

Industriile dezvoltatoare de jocuri video din Europa de Sud-Est doresc o legătură mai puternică cu Europa de Vest. În acelaşi timp, acestea doresc să construiască structuri durabile care să ofere stabilitate pentru start-up-uri şi să împiedice plecarea în străinătate a dezvoltatorilor aflaţi la început de drum.

Invitaţi în cadrul panel-ului sunt Thorsten Wiedemann (Director - Festival A.Maze, Berlin), Marine Macq (Director - Galeria Pixel Life Stories), Tudor Dăescu (Bucharest Gaming Week), Andreea Per (RGDA - Romanian Game Developers Association), Loic Meuley (Director – Institutul Francez Bucureşti). Moderator este Dr. Joachim Umlauf (Director - Goethe-Institut Bucureşti). 


• WORKSHOP INTRODUCERE ÎN GAME DEVELOPMENT  (28 octombrie)

Liceeni de la colegiile din toată ţara sunt invitaţi să ia parte online la un workshop care îi va introduce în lumea dezvoltării jocurilor video.

Tinerii pasionaţi de tehnologie şi jocuri video vor afla de la Gabriel Stancu, head of studio la Amber, despre cum jocurile video au devenit liderul industriei de entertainment, despre impactul social pozitiv pe care îl au şi ce paşi ar trebui să urmeze tinerii ca să înceapă  o carieră în lumea fascinantă a dezvoltării de jocuri video.

Workshop-ul este organizat de Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România, sub umbrela Amber Academy, un program care are ca scop să pregătească noua generaţie de game developeri din România şi, cel mai important, sa păstreze tinerii talentaţi în ţară.

Workshop-ul are loc online, joi, 28 octombrie, de la ora 11:00 pe paginile Facebook ale Amber şi Bucharest Gaming Week.

• CONCERT CU MUZICĂ DIN JOCURI VIDEO  (28 octombrie)

La nivel global, muzica de gaming devine un domeniu tot mai captivant pentru compozitori şi muzicieni de formaţie clasică cu potenţial creativ deosebit. Goethe-Institut şi Institutul Francez fac eforturi pentru a crea în acest domeniu punţi de comunicare între tineri compozitori, muzicieni şi specialişti în gaming.

Astfel, compozitorii români Simona Strungaru, Cătălin Creţu, Alexandru Murariu, Andrei Petrache şi Dan D. Popescu au creat partituri orchestrale noi pentru trailer-ul jocului video Near Mage, creat de studioul românesc Stuck in Attic. Acestea vor fi interpretate în primă audiţie de Ansamblul Sonomania, dirijat de Simona Strungaru, într-un concert ce va fi transmis live pe paginile de Facebook a Goethe-Institut Bucureşti şi Bucharest Gaming Week, în data de 28 octombrie, ora 18:00, urmat de o discuţie cu artiştii. 

• PANEL #HEROWNGAME - WOMEN IN GAMES  (29 octombrie)

Industria dezvoltatoare de jocuri video este în continuă creştere şi a ajuns să fie mai mare ca cea a filmului şi a muzicii la un loc. Totuşi, pentru a-şi susţine ritmul de creştere, industria are nevoie de oameni talentaţi şi creativi, iar femeile pot fi factorul cheie care să facă diferenţa.

Studioul Amber susţine egalitatea de şanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video, fiind iniţiatorul campaniei #HerOwnGame, ce are ca scop să încurajeze femeile să urmeze o carieră în industrie.

În industrie se fac eforturi în creşterea numărului de femei, însă nu sunt suficiente programele de recrutare ale companiilor, ci trebuie pornit încă din şcoală. De asemenea, este important ca părinţii să-şi încurajeze fetele să-si urmeze visul, chiar dacă au tendinţa de a le îndruma către locuri de muncă tradiţionale, care au devenit deja job-uri stereotip pentru femei.

În cadrul panel-ului, 5 specialiste din Amber vor discuta despre opotunităţile de carieră pe care le au femeile într-un studio de gaming. La panel vor participa Mariana Lupuianu (Global Talent Acquisition Manager), Ana Pohrib (HR Manager), Gabriela Gherman (Head of Business Intelligence), Monica Ureche (UX Designer) şi Alina Popescu (Marketing Specialist). Discuţia va fi moderată de Jacint Erdei (Head of Marketing).

Panelul va avea loc vineri, 29 octombrie, ora 19.00 pe paginile de Facebook a Amber şi Bucharest Gaming Week.

• MIXED REALITY WORKSHOP CONCERT CU MUZICĂ DIN JOCURI VIDEO  (1-5 noiembrie)

În perioada 1-5 noiembrie 2021, scenograful Adrian Damian va susţine atelierul „La graniţa dintre realităţi - Mixed reality workshop”, la CINETic - Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative. Atelierul e deschis oricui doreşte să descopere ce înseamnă mixed reality şi modul în care poate să folosească realitatea virtuală şi cea augmentată pentru a modifica percepţia asupra spaţiului şi a crea noi mijloace de expresie.

Atelierul de la CINETic va fi dublat, pe perioada de desfăşurare de o experienta de TeatruVR, o nouă formă de artă de nişă, o combinaţie de tehnologie şi artă, un proiect al Popas PRoduction, Loop Virtual Reality Solutions, Augmented Space Agency : www.teatruVR.ro. Prin intermediul tehnologiei VR 360, spectatorul va trăi o experienţă nouă şi unică prin care se va transforma dintr-un simplu martor într-un personaj în mijlocul acţiunii, parte din poveste.

• JOC CREAT DE LICCENI (25-31 octombrie)

În perioada Bucharest Gaming Week, participanţii la eveniment se pot implica în dezvolarea unui joc video de limbă germană creat de elevi. 40 de tineri din România, Grecia, Bosnia şi Herţegovina, Turcia, Muntenegru şi Republica Moldova au luat parte la dezvoltarea unui joc Android. Elevii au lucrat din mai până în octombrie 2021 la joc, împreună cu o echipă de programatori şi cu o echipă de profesoare de limba germană. Elevii provin din scolile PASCH (Iniţiativa”Şcolile: partenere ale viitorului”).

După câteva luni intense de muncă în echipă, elevii au finalizat prima versiune Android a jocului „Schatten der Krone” (Umbra Coroanei), un RPG care are ca scop facilitarea invăţării limbii germane. Jocul se adreseaza vorbitorilor de limba germană de la nivelul A1 la B1.

Cei care vor testa jocul pe platforma Bucharest Gaming Week vor putea da feedback şi pot câştiga la final o consolă Nintendo Switch. Jocul este creat în colaborare cu Goethe-Institut.

În cadrul evenimentului central al Bucharest Gaming Week, pe 30-31 octombrie, participanţii vor putea descoperi, pe lângă booth-urile partenerilor, 3 scene principale: Main Stage, Esports Stage şi New Games Stage, în cadrul cărora vor avea loc competiţii de esports, turnee organizate de cei mai iubiţi creatori de conţinut şi multe alte activităţi.

Bucharest Gaming Week este connected by Vodafone şi presented by Kaufland şi susţinut de George, primul banking inteligent, Philips OneBlade, Samsung, BMW România, METAMINDS, Free Fire Max, Boromir, Institutul Francez şi Goethe-Institut.
Platforma www.bucharestgamingweek.ro a fost optimizată din punct de vedere al securităţii de către METAMINDS.

Parteneri media: News.ro, Gazeta Sporturilor şi MovieNews.ro.

Despre Gaming Week

Gaming Week este organizaţia care visează ca România să devină un Hollywood european al industriei producătoare de jocuri video. Şi pentru ca acest lucru să se întâmple, caută să trezească interesul tuturor stakeholderilor care pot colabora la atingerea acestui obiectiv: organizaţii profesionale, autorităţi centrale şi locale, presă, gameri profesionişti sau amatori. 
Bucharest Gaming Week este un eveniment al Gaming Week.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus