Skip to main content

COMUNICAT. Inovaţie în industria media locală: Reclamele video cu activare vocală dezvoltate de către Teads, în campania Arctic

 
COMUNICAT. Inovaţie în industria media locală: Reclamele video cu activare vocală dezvoltate de către Teads, în campania Arctic

COMUNICAT. Care au fost rezultatele unei campanii derulate pe platforma Teads? În decembrie 2022, Arctic a folosit  platforma media Teads pentru a-şi promova noua sa campanie axată pe sustenabilitate, „Mâncarea de la producătorii locali merită electrocasnicele încorporabile Arctic”.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În cadrul acestei activări, brandul a folosit inclusiv serviciile de optimizare creativă oferite gratuit de catre Teads, co-creând astfel primele reclame în format video cu funcţia Voice Activation, în premieră naţională.

Activarea a livrat rezultate foarte bune atât pe indicatorii de media, cât şi pe cei de brand, confirmând încă o dată puterea publicităţii responsabile, în acord cu mesajul campaniei – afişarea reclamelor într-un mediu de calitate, fără expunerea forţată a utilizatorilor la mesaje publicitare, un impact relevant şi a optimizărilor creative.

Colaborarea dintre Arctic şi Teads, pentru această campanie end-to-end, a fost marcată de o serie de premiere şi a livrat rezultate solide; Arctic şi agenţia sa Zitec au accesat capabilităţile creative ale echipei Teads, care a derulat primul Atelier Creativ pentru brand – o sesiune creativă în care designerii Teads lucrează în detaliu propunerile creative şi optimizările, pornind de la materialele deja existente ale clientului.

În cadrul mixului de formate creative, Teads a dezvoltat, de asemenea, un banner video custom cu funcţia de Voice Activation, o noutate absolută în peisajul digital românesc.

Calitatea expunerii media oferite de Teads s-a situat peste norme: la nivel de campanie, rata de vizionare video (Video Completion Rate) a fost de 75.55%, cu un timp mediu de vizionare (InView Time) de 10.03 secunde şi un Viewability de 80.15% (ambele măsurate de MOAT).

Formatul video custom cu Voice Activation a livrat unul dintre cela mai bune InView Time măsurat de catre MOAT, o dovadă a faptului că optimizările creative şi adaptarea conţinutului media la specificul fiecarei platforme de Digital reprezintă o componentă importantă pentru a atrage atenţia userilor în mediul online.

Analizând rezultatele la nivel de  formate creative utilizate, exploatarea media a depăşit atât normele / benchmark-urile Teads, cât şi performanţele obţinute cu aceleaşi materiale şi mecanisme de media-buying în alte platforme digitale.

De exemplu, formatul video vertical folosit în ecosistemul Teads a livrat o rată de vizionare video (Video Completion Rate) cu +13.4% mai mare decât benchmarkurile interne şi de 115X mai mare decât rezultatul obţinut în TikTok.

De asemenea, CTR-ul acestui format a depaşit cu +44% benchmarkurile interne, fiind şi de 3X mai mare decât rezultatul obţinut în TikTok. Un alt format creativ, InRead Video Landscape with Overlay folosit atât în Teads, cât şi în YouTube a avut o rată de vizionare cu +6.04% peste benchmarkurile Teads  şi 1.6X mai mare decat Youtube, cu o rată de click (CTR) mai mare cu +76.47% decât referinţa Teads.

În completarea performanţelor media, campania a fost măsurată cu un studiu de tip Brand Lift (Teads Brand Pulse), menit să izoleze şi să măsoare impactul platformei Teads asupra indicatorilor de brand.

Folosind o metodologie cross-device, Teads Brand Pulse oferă advertiserilor acces rapid şi flexibil la date de impact de branding relevante. Prin această campanie, Teads a contribuit la creşterea indicatorilor de Brand Awareness şi Aided Ad Recall pentru Arctic România cu +0.4% pentru indicatorul de Brand Awareness şi +19.3% pentru indicatorul de Aided Ad Recall. 

 Gabriela Vasile, Head of Teads Studio Eastern Europe:

“Vizualizarea intenţionată a unei reclame atrage o atenţie a consumatorului mai mare decât vizualizarea forţată, dupa cum a arătat şi cea mai recentă cercetare globală realizată de catre Teads şi Dentsu.

Iar cu echipa noastră de suport creativ in-house, Teads Studio, mergem chiar un pas înainte pentru a menţine această atenţie, prin optimizări creative dedicate.

Ori de câte ori lucrăm pe un brief de campanie, ţinem cont de asocierea dintre media şi creativitate, optimizand materialele existente ale brandului în funcţie de obiectivele pe care acesta le are în cadrul respectivei campanii.

Deşi scopul nostru primar este să eficientizăm KPI de media, insistăm pe captarea atenţiei consumatorului, deoarece aceasta este elementul comun în toate campaniile eficiente, fiind un element critic în dezvoltarea brandului”.

Alina Ciotârnel, Head of media Zitec România:

”Colaborarea alături de Teads pentru această campanie a fost, în egală măsură, antrenantă şi fructoasă. Alături de celelalte canale din mix-ul de media digitală, propunerea echipei Teads a creat o soluţie optimă atât din punct de vedere al rezultatelor şi performanţei, cât şi la nivel creativ.

Ne bucurăm că am fost primii în utilizarea unui nou tip de video ad, care cu siguranţă va continua să provoace peisajul media digital din România”.

Cătălin Cincu, Digital Marketing Coordinator, Arctic. 

”La Arctic, avem o strategie pe termen lung concentrată pe digitalizare şi căutăm tot timpul metode inovatoare prin care să ne dezvoltăm strategia de marketing cu ajutorul online-ului. Când echipele Teads şI Zitec ne-au propus să încercăm un atelier creativ şi să testăm noi formate de ad-uri, am acceptat fără ezitare.

Rezultatele au vorbit de la sine, iar o mare parte din KPI au reuşit să depăşească rezultatele din canale clasice,  precum Youtube sau TikTok. Suntem de părere că într-o campanie eficientă de digital, calitatea ar trebui să primeze în faţa cantităţii pentru ca mesajul să ajungă la utilizatorii cu adevărat relevanţi şi tocmai asta am încercat să facem prin acest exerciţiu."

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus