Skip to main content

COMUNICAT. Jessie Inchauspe, „the Glucose Goddess”, şi Rahul Jandial, autorul best-sellerului „Neurofitness”, vin la Bucureşti la prima ediţie Human is the New Normal

 
Foto: Rahul Jandial şi Jessie Inchauspe
Foto: Rahul Jandial şi Jessie Inchauspe

COMUNICAT. Prima ediţie a conversaţiilor HUMAN IS THE NEW NORMAL (HINN), organizată de Societatea Omului Sănătos (SOS), Asociaţia Culinară Transilvania (ACT) şi susţinută de UniCredit Bank, este dedicată celor mai noi tendinţe în sănătatea fizică şi mentală şi va avea loc pe 11 noiembrie, la Teatrul Apollo111 din Bucureşti.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

  • Cei doi experţi mondiali de top în sănătatea fizică şi mentală vin pe 11 noiembrie la Apollo111 în Bucureşti, unde vor vorbi despre schimbările mici, dar cu mare impact, pe care le putem face pentru o viaţă sănătoasă şi cu sens
  • Peste 160 de participanţi vor avea ocazia să asiste la dezbateri susţinute de Jessie Inchauspé, biochimistă şi autoare a best-sellerului „Revoluţia glucozei”, şi Rahul Jandial, neurochirurg şi neurobiolog, autorul a zece cărţi de succes, printre care „Neurofitness”
  • Participanţii vor învăţa cum, ce şi când să mănânce ca să le fie bine în viaţă şi cum trebuie antrenat creierul pentru stimularea memoriei şi creativităţii
  • Biletele s-au pus în vânzare. Locurile sunt limitate, iar categoria VIP oferă acces la întâlnirea directă cu cei doi cercetători, în cadrul unui eveniment exclusiv ce va avea loc la finalul conversaţiilor

Cei peste 160 de participanţi aşteptaţi la eveniment vor avea ocazia să asiste la dezbateri susţinute de doi renumiţi experţi internaţionali: Jessie Inchauspé, biochimistă şi autoare a best-sellerului „Revoluţia glucozei”, şi dr. Rahul Jandial, neurochirurg şi neurobiolog, autor a peste zece cărţi privind sănătatea mentală şi sistemul nervos, profesor asociat în cadrul diviziei de neurochirurgie a reţelei de spitale de oncologie City of Hope din Statele Unite ale Americii.

Discuţiile cu cei doi invitaţi se vor derula în jurul temelor de ultimă oră din sănătate şi stil de viaţă, precum bunăstarea şi schimbarea pozitivă, importanţa unui stil de viaţă echilibrat şi sustenabil, ce putem schimba în viaţă pentru a ne îmbunătăţi sănătatea fizică şi mentală, evaluarea impactului dietei, rolul exerciţiilor de „fitness mental” în stimularea unor funcţii precum memoria sau creativitatea, precum şi rolul curiozităţii, explorării şi inovaţiei în descoperirea mecanismelor ascunse care guvernează fiziologia corpului sau funcţionarea creierului.

„HUMAN IS THE NEW NORMAL este un program de conversaţii despre ce ne face bine în viaţă. Un loc unde adunăm experţi locali şi internaţionali laolaltă cu susţinători şi oameni interesaţi de calitatea vieţii lor în societatea modernă, pentru un schimb onest de informaţii, tendinţe şi practici utile”, spun cei trei fondatori ai asociaţiilor organizatoare – Petru Mureşan, Oana Igrişan şi Alexandra Gătej.

Foto: Petru Mureşan

Pentru această primă ediţie a conferinţei noastre, am invitat la Bucureşti, în premieră, doi autori recunoscuţi la nivel mondial, profesionişti cu un pedigree academic impecabil, pentru a ne vorbi despre munca şi descoperirile lor, ca şi despre ceea ce stă în puterea noastră de a schimba în propria viaţă şi în jur.

Astfel, Jessie Inchauspé ne va vorbi despre cum a folosit tehnologia de ultimă oră pentru a-şi monitoriza glicemia, rezumând apoi datele într-un tablou clinic care a dus-o la nişte concluzii pe cât de surprinzătoare, pe atât de utile pentru toţi cei care doresc să ducă o viaţă sănătoasă.

De asemenea, dr. Rahul Jandial, specialist de top la nivel mondial în neurochirugie, ne va vorbi despre experienţa sa de viaţă ca medic, despre fascinantele moduri în care funcţionează creierul şi modurile în care îl putem ajuta pentru a ne bucura de o bună sănătate mentală pe toată durata vieţii”, adaugă Oana Igrişan.

Bolile cronice sunt în marea lor majoritate prevenibile printr-un stil de viaţă echilibrat atât la nivel fizic, cât şi mental, fie că vorbim de diabet sau de boli cardiovasculare. În România, principala cauză de deces este boala cardiacă ischemică, responsabilă de peste 19% din totalul deceselor înregistrate în 2018, o rată mai mult decât dublă decât media UE.

„Proiectul HINN a luat naştere ca extensie a comunităţii pe care am format-o în jurul Societăţii Omului Sănătos, cu care am pornit de la grupuri de mers pe jos în parc. În România prevenţia în sănătate nu există în mod real – nu o fac nici marile companii farma şi nici autorităţile.

Numeroase exemple şi cercetări au demonstrat impactul disproporţionat pe care schimbări relativ minore în stilul de viaţă – preocuparea pentru starea noastră mentală şi alimentaţia – îl pot avea asupra stării de bine pe termen lung.

Această primă ediţie a conversaţiilor noastre aduce pe scenă două asemenea exemple vii, care ne vor arăta ce putem face pentru a avea o viaţă mai bună şi mai sănătoasă fără să cheltuim sau să ne angajăm la analize sofisticate, într-un context în care în societate există o enormă nevoie de informaţie şi educaţie de calitate în acest sens”, adaugă Alexandra Gătej.

Conform statisticilor UE privind starea de sănătate a populaţiei, românii raportează un consum mai mare de alcool şi o dietă mai nesănătoasă decât media Uniunii. Mortalitatea din cauze prevenibile este a treia cea mai ridicată din UE (şi dublă faţă de media înregistrată la nivelul Uniunii), fiind atribuită în principal bolilor cardiovasculare, cancerului pulmonar şi consumului de alcool, acestea fiind generate în primul rând de un stil de viaţă dezechilibrat.

Programul conferinţei şi bilete

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie, începând cu ora 14:00, la Teatrul Apollo111 din Bucureşti. De la ora 14:15 este programat un dialog de o oră între dr. Rahul Jandial şi Alexandra Gătej. De la ora 16:00, tot timp de o oră, participanţii o vor putea urmări pe Jessie Inchauspé în dialog cu Oana Igrişan. Fiecare dezbatere va fi urmată de câte o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul de câte 30 de minute.

În finalul evenimentului, cei prezenţi vor putea avea ocazia să participe la o sesiune de autografe cu cei doi autori, timp de o oră, între 17:45 şi 18:45. După ora 19:00 va urma o cină VIP, apoi de un after party VIP.

Puteţi găsi detalii despre eveniment pe pagina de web a acestuia, https://hinn.ro.

Biletele pot fi achiziţionate fie de pe site-ul evenimentului, https://hinn.ro/cumpara-bilete/, fie de pe platforma MyTicket.ro: https://www.myticket.ro/evenimente/18724/hinn-human-is-the-new-normal-11-noiembrie-2023-apollo111-palatul-universul-bucuresti.html.

Despre Societatea Omului Sănătos (SOS)

Societatea Omului Sănătos (SOS) este o comunitate formată în jurul obiceiurilor sănătoase, care îşi propune să promoveze echilibrul în toate aspectele vieţii omului modern, dar şi în relaţia pe care acesta o are cu mediul. Fondată în 2019 de către Alexandra Gătej, Oana Igrişan şi Petru Mureşan, Societatea Omului Sănătos dezvoltă strategii şi proiecte pe două direcţii principale:

Prevenţia: potrivit raportului de ţară privitor la starea de sănătate a populaţiei, document publicat în 2021 de către Comisia Europeană, comportamentele de risc în ceea ce priveşte sănătatea proprie contribuie la circa jumătate din totalul deceselor înregistrate în România. Astfel, în condiţiile în care statul nu are nicio preocupare concretă şi validă pentru prevenţie, proiectele SOS îşi propun să normalizeze prevenţia ca o condiţie esenţială a unei vieţi lungi şi sănătoase.

A doua linie de acţiune a SOS este degradarea mediului, reflectată în poluarea atmosferică şi sonoră, precum şi în aglomeraţia din centrele urbane. Astfel, proiectele SOS îşi propun să sprijine remodelarea oraşelor noastre în aşa fel încât acestea să devină spaţii de dezvoltare şi creştere sănătoasă, prin realizarea de infrastructură critică pentru mobilitatea urbană modernă – de la mersul pe jos până la ciclism.

 

Despre Asociaţia Culinară Transilvania (ACT)

Asociaţia Culinară Transilvania (ACT) s-a născut din dorinţa de a păstra vii patrimoniul, moştenirea culinară şi valorile intrinsece ale Transilvaniei. În decursul anilor, odată cu nevoia unei vieţi mai sănătoase, asociaţia a început să militeze şi să creeze programe pentru un stil de viaţă sănătos, promovând o dietă echilibrată, bazată pe ingrediente tradiţionale, bune pentru sănătate, fără pesticide, la fel cum le creşteau bunicii noştri, însă propuse în regimul nostru alimentar actual, urbanizat.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus